Nieuwe boeken 17 oktober 2015

op 17 oktober 2015 door

De minibieb op onze oprit is nu een week open. Die eerste week heb ik glurend door de gordijnen doorgebracht, omdat het zo leuk is om te zien wat er allemaal gebeurt rond zo'n maf projectje. Ik probeer mensen niet weg te jagen met mijn gestaar, dus doe dan maar net alsof ik de hond probeer te laten ophouden met blaffen. Wat overigens een prima en realistisch excuus is, want Mali vindt het nog helemaal niks dat er zomaar mensen op de oprit staan of aan de deur komen.

Het is al wel duidelijk geworden dat het weekend spitsuur is voor de minibieb. Een artikeltje in de Groninger Gezinsbode heeft daaraan flink bijgedragen, evenals een item op OOGtv (zie onder) en het enorme enthousiasme van de buurt. Daarmee is ons project helaas wel de veroorzaker van late post, want onze postbode stond ruim tien minuten heerlijk te grasduinen in de kast.

Het waanzinnige paradijs
Vanochtend kwam een lokale auteur zijn eigen boek langsbrengen. Frans Oosterbaan bracht in 2013 zijn debuutroman Het waanzinnige paradijs uit en haalde daarmee keurige besprekingen binnen. Zo noemde NBD Biblion het boek 'Knap geconstrueerd en geschreven' en riep Dagblad van het Noorden de lezer op tijd te nemen voor de roman: 'De roman roept telkens opnieuw vragen op die de auteur niet of pas veel later beantwoordt. Dit is geen boek om even tussen de bedrijven door te lezen. Oosterbaan vraagt van de lezer complete aandacht, niet in de laatste plaats voor alle filosofische en psychologische bespiegelingen die het boek rijk is.' Dat klinkt uitstekend. Voor de geïnteresseerde lezer: het boek gaat NU de Fossebieb in.

Katten
Een pareltje dat eveneens nu de kast ingaat is een boek van Yann Arthus-Bertrand: Katten. Arthus-Bertrand is bekend om zijn prachtige fotoboeken van de aarde, de zee en allerlei diersoorten. Dit boek is superleuk om in te bladeren voor alle foto's en informatie over de verschillende kattenrassen. Als je uitgebladerd bent, zet je hem gewoon weer terug in de bieb.

Waargebeurd
De aanvulling van vandaag bevat ook een aantal waargebeurde verhalen of romans die de waarheid ernstig benaderen. Zie de boeken naast dit artikeltje. Over waargebeurde verhalen zijn meerdere artikelen geschreven op Hebban.
Waargebeurd, leuk of niet?
De harde waarheid van waargebeurde verhalen

Nieuw vegan recept
In oktober is het Vegan Challenge, waar wij als vegetariërs proberen onszelf een beetje uit te dagen door veganistisch te eten in plaats van vegetarisch. Als vegetariër eet je geen vlees en vis, als veganist laat je daarnaast ook de zuivel en eieren staan. Niet iedereen weet dat ook voor zuivel en eieren dieren in vreselijke omstandigheden gehouden worden en op een onprettige manier aan hun einde komen. Reden genoeg om een geweldig glutenvrij herfstrecept te delen: Hongaars stoofpotje. Het recept van vorige week, de Beantastic burgers, ligt ook nog voor de grijp in de minibieb klaar.
Reacties op: Nieuwe boeken 17 oktober 2015

Gerelateerd