Meet & Greet met Sophie Kinsella

op 09 december 2019 door

Hey lieve mensen. Na een hele lange periode van afwezigheid heb ik de weg naar dit boekenblog weer gevonden. Mijn intentie is om er in het nieuwe jaar wee te gaan posten. Nu heb ik gister zo iets leuks meegemaakt dat ik het niet kon laten om het met jullie te delen. Ik heb namelijk iemand ontmoet waar ik sinds mijn zestiende al heel veel bewondering en respect voor heb. Samen meet een grote groep dames en wat heren heb ik Sophie Kinsella ontmoet. 

Een tijdje terug, zag ik op de instagramfeed van Sophie Kinsella dat ze een meet & greet had in Amsterdam georganiseerd door bookspot.nl. Deze kans kon ik niet laten liggen en warempel ik was uitgekozen om naar het event te komen. Daar stond ik dan, om iets over tien in de ochtend beginnend aan een treinreis van twee uur en een beetje. De locatie van het event was gelukkig vlakbij station Amsterdam-Zuid waardoor het mij werd bespaard om mij een weg te banen door de Amsterdamse binnenstad. De dames van Bookspot stonden ons op te wachten bij de ingang van het gebouw van de Goede Doelen Loterijen. 

Het event begon met een Shopaholic-quiz door Dafne Deckers die tevens later de hoofdgast ging intervieuwen. Met de quiz kon je het boek waar het om draait: Christmas Shopaholic en twee kaartjes voor de verfilming van Can you keep a secret winnen. Helaas greep ondergetekende naast de winst. 

Daarna volgde het interview waar de grappige kant van Sophie Kinsella weer goed zichtbaar was. Ook legde ze uit waarom ze gekozen had om onder een pseudoniem te schrijven. Ze had namelijk al een aantal boeken geschreven onder haar eigen naam. Omdat ze nu voor een andere stijl had gekozen voor het eerst Shopaholic-boek, leek het haar slim om dit onder een andere naam te doen. Mocht het namelijk mislukken, zou zij er tenminste niet op worden aangesproken. Ze had toen geen idee hoe bekende de naam Sophie Kinsella zou worden. Een bijkomend voordeel voor haar is dat ze haar werk en alles wat daarbij komt goed kan scheiden door dat, dat hoort bij Sophie Kinsella. In haar privéleven is ze dan gewoon Madeleine Wickham.

Ze vertelde dat soms mensen die deze informatie niet hebben, dit spontaan aan elkaar koppelen. Als voorbeeld noemde ze een verpleegkundige die haar een injectie gaf. Die kwam halverwege het injecteren opeens tot het besef met wie ze te maken had. Sophie reageerde dat ze het er graag over wilde hebben nadat de verpleegkundige klaar was met de naald die ze in haar arm had gedaan.

Verder heb ik zelf ook een leuk moment met haar gehad. Ik had namelijk tijdens mijn vakantie eind oktober in Engeland de speciale editie van Chismas Shopaholic gekocht bij Waterstones. Het gaat om een hardcoverversie met een candycane patroon aan de zijkant van het boek. Ik werd in de rij namelijk al gespot door een vrouw die met schrijfster mee was gekomen uit Engeland. Ze vroeg mij verbaast waar ik het boek had gekocht. Toen ik het haar had verteld, zei ze dat deze editie heel populair was. Ze vroeg mij of ik het goed vond dat ze het aan de uitgever liet zien. The house of books was namelijk ook vertegenwoordigd op het event.

Toen het mijn beurt was om met Sophie op de foto te gaan kwam de Engels dame naar ons toe en zei ze tegen Sophie “je gaat dit niet geloven.” Ik heb haar verteld hoe ik aan het boek kwam en kon eindelijk met mijn grote voorbeeld op de foto.

Al met al was het een hele leuke middag. Ook leuk was het om later op instagram te zien dat veel mensen die ik volg in boekenland er ook waren. Dit soort events smaakt naar meer. Kijken of ik in 2020 naar nog meer kan gaan. Mocht je tips hebben voor events, laat dan even een comment achter onder deze post of stuur mij een bericht op intstagram: @habonlovesbooks. Reacties op: Meet & Greet met Sophie Kinsella

Over

Sophie Kinsella

Sophie Kinsella

Sophie Kinsella is het schrijverspseudoniem van Madeleine Wickham. Onder haar ei...

Gesponsorde boeken