Meer dan 4,0 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Waar blog ik over?

op 16 april 2016 door

Een Hebban Boekenblog gaat over boeken, lezen en/of schrijven, maar wat kun je daar nou allemaal over kwijt op je boekenblog? Hier bieden we je een hele rij ideeën die je kunt gebruiken, maar het leukste is om gaandeweg je eigen plannetjes te maken en onderwerpen te verzinnen.

* Recensies - De eenvoudigste manier om je boekenblog is natuurlijk om over elk boek dat je leest een recensie te schrijven. Hebban heeft tips voor je. Als je je recensie op je boekenblog plaatst, belandt hij niet bij de lezersrecensies op de boekpagina van het boek dat je las. Dus je kunt het overwegen om je recensie ook daar te plaatsen. Er wordt momenteel aan gewerkt om je reguliere recensies automatisch op je eigen boekenblog te tonen, dus je kunt alleen een maandelijkse korte herhaling doen van al je recensies van die maand, met links naar de oorspronkelijke recensies. Het is maar net wat jij fijn vindt werken.

* Boekuitstapjes - Ben je naar een te gekke boekenmarkt geweest, heb je een bijzonder tweedehands boeken-winkeltjes ontdekt, bezocht je een evenement, een boekpresentatie, een lezing of een signeersessie? Dan heb je daar ongetwijfeld iets leuks over te vertellen.

* Voorpret - Kijk je heel erg uit naar een boek dat pas over een half jaar gepubliceerd wordt, dan wil je dat vast wel kwijt in een blog. Zorg ervoor dat je bloglezers ook gaan uitkijken naar dat boek. Gedeelde smart is halve smart.

* De stapels - Heb je een enorme stapel boeken gekocht in de boekwinkel, een boekenmarkt of online, noem de titels in een blog en vertel waarom je het boek kocht.

* De verzameling - Wil jij iets kwijt over je verzameling boeken? Dat kan natuurlijk alleen met foto's van je boekenkast. Waarom heb je alle boeken van een bepaalde auteur, waarom heb je twee exemplaren van dat ene boek en waarom liggen er vijftig boeken op je nachtkastje?

* Het werk - Werk je in een boekhandel, een bibliotheek of heb je zelf een minibieb (en dan ben je dus minibibliothecaresse) en wil je vertellen welke geweldige boeken nieuw zijn binnengekomen, wil je een topper aanraden, wil je je stampvoetend afvragen waarom niemand jouw favoriete boek koopt of leent, gooi het in je boekenblog.

* Het interview - Heb je een auteur bij de kladden gegrepen en hem of haar vragen gesteld? Zet je interview op je blog. Of heb je een ontzettend tof Engelstalig interview online gezien, zet dan je favoriete quotes in een blog. Las je een erg goed artikel over een genre, reeks of auteur, geef je eigen commentaar op de stellingen. Oeps, let dan wel even op de huisregels en vermeldt duidelijk de bron van het interview en neem geen enorme lappen tekst over. 

* De teleurstelling - Komt eindelijk dat langverwachte boek uit, maar heeft het een ontzettend flauwe cover of is het helaas een heel slecht boek gebleken, dan treuren je bloglezers graag met je mee. Deel je verdriet.

* De leesclub - Zit je in een leesclub, heb je een leesclub, doe je mee aan een Hebban Leesclub, volg je de LeesTweeps (twitterleesclub), geef je ervaringen weer in een blog.

* De blogtour - Zit je in een blogtrein zoals Not Just Any Book, De Club van Echte Lezers of een andere, dan heb je een ideale blogplek te pakken.

* De schrijver - Ben jij schrijver, amateur, professioneel of fanfictie? Vertel over de moeilijke momenten, de schrijfperikelen, je inspiratie, je writer's block, je doel, je verhaal, je hoofdpersoon, je struikelblokken en je gelukkigste minuten.

* De actualiteit - Is het bijna moederdag, vaderdag, kerst of pasen, ga je op vakantie en wat neem je dan mee? Schrijf er een blog over.

* De vergelijking - Las je het boek en zag je daarna de film? Vertel in een blog welke van de twee beter was of hoe ze elkaar aanvulden. Welke keuze zou jij anders hebben gemaakt? En kloppen de acteurs wel in de rollen? Is er helemaal (nog) geen film, dan kun je natuurlijk uitstekend alvast acteurs gaan casten voor de rollen.

* De research - Heeft jouw favoriete boek een flink aantal minder positieve recensies, vertel eens wat je daarvan vindt. Klopt het wel wat de recensenten zeggen of hebben ze het boek gewoon niet goed gelezen. Waarom zou jij het boek tóch aanraden aan lezers?

* De Challenge - Heb jij jezelf uitgedaagd met de Hebban Reading Challenge, de 7Days Reading Challenge of een eigen variant daarop? Vertel ons erover in een blog en laat weten hoe ver je al bent.

Er zijn honderden, duizenden andere onderwerpen om over te bloggen, maar nu heb je in ieder geval een lijst om op terug te vallen als je het even niet weet. Veel blogplezier! Reacties op: Waar blog ik over?

Meer informatie

Gesponsorde boeken