Advertentie

Blogtour In het donker

op 26 september 2019 door

Het lijkt wel of ik een abonnement heb op de blogtours van Tinteling Romance. Want ik mag ook deze keer weer meedoen en mijn licht laten schijnen op de Young Adult/New Adult cross-over In het donker van Kim Mulder.  In In het donker, het eerste deel van de Licht-trilogie, zijn de hoofdrollen weggelegd voor Eva en Leroy. De prachtige cover nodigt in ieder geval al uit tot lezen.

90400caf5512ecf7af60742ef4adf520.png

Eva is geen slachtoffer. Ze is een vechter. Het feit dat haar moeder, haar stiefvader en haar broer Jesse dat niet zien, is hun probleem. Eva heeft besloten opnieuw te beginnen. Alleen. In een andere stad. Op een plek zonder duistere herinneringen. Een stad waar ze hopelijk dat stukje wat ze van zichzelf is kwijtgeraakt, weer terug kan vinden.

Waar Eva niet op had gerekend, is Leroy. Haar buurman, haar baas en de jongen die ze tegen alle adviezen in, besluit te vertrouwen. Met haar geheim. Met haar dromen. En met haar hart. Een jongen die in al zijn duisternis, haar licht wordt.

Niet verrassend, wel intrigerend

Het verhaal wordt verteld vanuit het perspectief van Eva. Zij en Leroy lijken volkomen tegengesteld. De angstige Eva is vast van plan eerst haar eigen leven op de rit te krijgen, zonder dat onnodig gecompliceerd te maken door een nieuwe liefde. Leroy lijkt met zijn lijf vol tatoeages, wenkbrauwpiercing en de uitstraling van een bad boy wel de laatste persoon waar ze voor zou vallen. Ondanks dat hij een relatie heeft, verdwijnt hij niet meer uit haar gedachten na hun allereerste grappig beschreven kennismaking als hij tijdens de verhuizing bijna bedolven wordt onder een doos met Eva’s lingerie.

Iemand vloekte geschrokken en mijn blik schoot omlaag. Tussen mijn onderbroeken en knalroze sportsokken stond een man. Of nee, correctie: een halfnaakte man.

Het is een duidelijk geval van ‘opposites attract’ en het is van meet af aan duidelijk dat Eva en Leroy uiteindelijk samen een happy end zullen beleven. Dat gaat natuurlijk niet zonder slag of stoot en voordat ze definitief voor elkaar kiezen zullen ze hun trauma’s en verleden met elkaar moeten delen en elkaar volledig moeten accepteren met de emotionele rugzak die ze allebei met zich meedragen. Stukje bij beetje wordt geopenbaard wat er in hun leven is voorgevallen en zo kom je er uiteindelijk achter waarvoor Eva is weggelopen en tegen welke demonen Leroy heeft gevochten.

Hoewel de uitkomst van het verhaal niet echt verrassend is, blijft het door het mondjesmaat toevoegen van stukjes informatie wel intrigerend en wil je weten wat Eva en Leroy is overkomen. Het verhaal bevat liefde, drama en behandelt een paar heftige thema’s, maar bevat ook humor die vooral terugkomt in de interactie tussen Eva en Linda als ze als meisjes onder elkaar samen praten.

De titel In het donker is trouwens prima gekozen. Het donker staat zowel voor de feitelijke duisternis van de nacht, maar ook de donkere periode waar zowel Eva als Leroy doorheen zijn gegaan voordat ze het leven weer van de zonnige kant kunnen (gaan) zien.

Niet helemaal tevreden

Hoewel Kims schrijfstijl aangenaam is om te lezen, overheerste bij mij toch een aantal kritiekpunten waardoor ik niet helemaal lekker in het verhaal kwam. Dat had vooral te maken met de wat vlakke uitwerking van de personages, die met hun persoonlijkheid alle kanten opvliegen. Ondanks dat Eva een behoorlijke groei doormaakt van angstig vogeltje tot een vrouw die het leven weer aandurft, kon ik niet echt met haar meeleven, terwijl ze toch genoeg voor haar kiezen heeft gekregen. Ik werd soms zelfs een beetje kriegel van haar door het constante getwijfel aan haarzelf, aan Leroy en aan hun relatie. Leroy blijft op zijn beurt lang de begripvolle en beschermende man tot hij opeens volkomen uit het niets nogal buitenproportioneel reageert op een vraag van Eva.

Verder waren er een paar dingen in het verhaal die ik wat vreemd vond. Bijvoorbeeld: Eva neemt een baan in een bioscoop waar ze een avonddienst draait en pas als ze na haar dienst naar huis moet, realiseert ze zich dat ze dan dus in het donker over straat moet waar ze doodsbang voor is. Dat had ze zich toch wel eerder kunnen bedenken. Ook snapte ik niet helemaal waarom ze het dansen opgegeven heeft. Verder vond ik het niet helemaal realistisch dat haar collega Linda, die ze die dag voor het eerst ziet, direct haar hartsvriendin wordt en vanaf hun allereerste ontmoeting altijd voor haar klaar staat. Nog een ander puntje wat me opviel is dat ongeveer alle personages wiebelen met hun wenkbrauwen. Ik ken persoonlijk eigenlijk niemand die dat in het echte leven doet, maar dat kan natuurlijk aan mijn eigen vriendenkring liggen.

Ondanks mijn kritische noten is het een alleszins acceptabel debuut dat Kim Mulder de mogelijkheid biedt om nog volop door te groeien. Ik zie het tweede deel in de trilogie in ieder geval vol belangstelling tegemoet.

Voor In het donker blijf ik steken op een kleine 3***.

Blogtour

Ik las het boek, samen met andere boekbloggers die vanaf 23 tot en met 29 september hun mening over het boeken geven.

575abdf97eba8a51902d8c1f7a1e377b.png

Hebben jullie In het donker al gelezen? Ik ben benieuwd of jullie het me eens zijn.Reacties op: Blogtour In het donker

Gerelateerd

Over

Gesponsorde boeken