Advertentie

Renate kookt met The curry guy easy

op 11 april 2019 door

Toen het boek The curry guy easy van Dan Toombs binnenkwam, werd ik gelijk blij. Het is een kookboek met de mooiste omslag die ik tot nu toe gezien heb. Nu hou ik ook echt heel erg van de kleur blauw, dus dat scheelt een heel stuk natuurlijk.
Met meer dan 100 eenvoudige curry's en bijgerechten uit de Indiase keuken, staan er vast genoeg lekkere recepten in.

-door Renate-

60a85187a6584f28dbacda62e13b359a.png

Gebakken makreel

Ik heb het boek meerdere malen doorgebladerd, want het viel nog helemaal niet mee om uit al deze recepten te kiezen, vooral ook omdat de gerechten er op de foto's erg lekker uitzien.

Op naar het huis van mijn ouders om daar te gaan koken, want om alleen voor jezelf te koken is toch minder leuk. Daar viel de keuze al gauw op de gebakken makreel, een recept dat je als ontbijt, lunch, diner of als tussendoortje kon eten. Kortom, je kan er alle kanten mee op.

We hebben het gekozen als gerecht voor tijdens het avondeten. Net voordat ik zou beginnen met koken, hoorde ik dat mijn zusje ook mee zou eten. Toen moest ik wel iets aanpassen in het recept. Ze lust geen pittig eten, dus in plaats van drie groene pepers heb ik er maar eentje in gedaan. 

Ook al zag het er heel anders uit dan op de foto in het kookboek, het was wel erg lekker. Het werd door iedereen goedgekeurd. De smaak was veel zoeter dan wij hadden verwacht en met zelf gemaakte bami erbij was het een prima maaltijd. Binnenkort staat het weer op de tafel, alleen dan wel met de drie pepers.

3ac05c313df2a8c573057d23d0eb57df.png

Indiaas-Chinese zoetzure kip 

Iets wat er ook gelijk té lekker uitzag was de Indiaas-Chinese zoetzure kip. Dus ook die moest ik echt maken. 

Voor het mangopoeder was ik speciaal naar de toko geweest, maar helaas kon ik het daar niet vinden. Dus binnenkort maar eens bij een grotere toko kijken. Gelukkig stond er dat je in plaats van mangopoeder ook limoensap of citroensap naar smaak eroverheen kon sprenkelen. Ik had ook speciaal maismeel gehaald, wat ik uiteindelijk niet heb gebruikt, omdat ik erover heen heb gelezen wanneer ik het moest toevoegen, en dat terwijl het gewoon duidelijk wordt uitgelegd. Foutje van mezelf! Waarschijnlijk was de saus dan dikker geweest en beter aan de gebakken kip blijven plakken. Maar ook zonder het maismeel was het echt heel lekker. De saus was echt lekker zoet en ook prima bij bijvoorbeeld spareribs te gebruiken.

Indiase keuken

Er staat echt van alles in dit kookboek. Zo heeft Dan Toombs er vier snelle klassieke currysauzen in staan: tikka masala saus, kormasaus, jalfrezisaus en phaalsaus. En eerlijk is eerlijk: zelfgemaakt is toch altijd lekkerder. Dus die ga ik zeker nog maken. 

Ook geeft hij tips om tijd te besparen, bijvoorbeeld door gewoon gebakken uitjes te kopen. Hoe je uienpasta maakt of knoflook-gemberpasta (gelijke hoeveelheden gember en knoflook pureren en er net zo veel water bij doen tot je een gladde pasta hebt). 

Dit boek is eigenlijk gewoon een reis door de Indiase keuken. Er komt echt heel veel aan bod en ook voor vegetariërs staan er genoeg recepten in.

Een kookboek waar iedereen die van curry's houdt plezier aan beleeft en waarmee je op een redelijk simpele manier indruk met je kookkunsten. Wat wil je nou nog meer?

60a85187a6584f28dbacda62e13b359a.png

Zijn jullie ook dol op die heerlijke curry's?



Reacties op: Renate kookt met The curry guy easy

Gerelateerd

Over