Wat ik lees...

op 01 augustus 2017 door

Elke maand houd ik een lijstje bij met daarop de boeken die ik in die maand heb gelezen. Dat doe ik, omdat ik het leuk vind om 1) te kijken hoeveel boeken ik per maand lees en 2) zo de maanden met elkaar kan vergelijken. 3) Zodat ik een oogopslag kan zien dat mijn maandboeken erg afwisselend in genre etc zijn. 4) Zo weet ik welke boeken ik gelezen heb (ik neem dit lijstje meestal mee als ik naar de bieb/boekhandel ga, want met zoveel boeken heb ik het overzicht soms niet, helemaal als ze meerdere en totaal verschillende covers hebben :P) en puntje 5) zo kan ik makkelijk mensen tippen over welke boeken ze moeten lezen.

Het lijstje van de maand juli zag er als volgt uit:

1. Fameuze dames van Cato van Aa

Dit is een historische roman, die ik met veel plezier heb gelezen. Tijdens het lezen waande ik me voor even in de 18e eeuw. Dankzij het fijne taalgebruik is het boek makkelijk te lezen en had ik het binnen een mum van tijd uit. Voor liefhebbers van de historische roman of voor lezers die graag een boek lezen over de uitgeverijwereld is dit zeker een aanrader!

2. Het interieur ontwerpboek van Jenny Hastie

Dit boek las ik bij een cursus die ik volg. Zal heel eerlijk zeggen dat er betere non-fictieboeken over interieurontwerp zijn...

3. Donkerblauwe woorden van Cath Crowley

Een YA-boek voor de echte boekenverslinder! De hoofdpersonen Henry en Rachel lezen zelf ook veel en er worden dan ook met boektitels, -verwijzingen en citaten gestrooid. Ik word als lezer heel blij als er sprake is van intertekstualiteit in boeken (verwijzingen naar andere boeken), en die vind je in dit boek genoeg.

4. Het geheim van het Nachtegaalbos van Lucy Strange

Ik las dit boek voor de leesclub op Hebban. Binnenkort verschijnt mijn recensie hierover online, maar ik zal alvast verklappen dat ik dit een geweldig boek vind. Ook hier is veel sprake van intertekstualiteit :)

5. Hygge van Meik Wiking

Ik heb een voorliefde voor Scandinavië en dat is ook de reden waarom ik dit boek heel graag wilde lezen. Na het lezen van dit boek ben ik tot de conclusie gekomen dat ik eigenlijk best wel in Denemarken kan gaan wonen, ik houd van Hygge :P. Dit boek is zeker een aanrader als je meer wilt weten over de Deense cultuur en als je van gebreide truien, thee, Deense gebakjes en kaarsen houdt.

6. Zolang je bij me blijft van Jessica Winter

Dit boek heb ik onlangs besproken op Hebban. Wat ik ervan vond kun je hier lezen.Reacties op: Wat ik lees...

Meer informatie

Gerelateerd