Advertentie

De quizvragen

op 31 oktober 2019 door

In dit topic vind je de alle vragen in de quiz. Lees ze goed door en denk na over je antwoorden; wees zo compleet mogelijk, want dat levert je meer punten op. Ook zullen er gedurende de quiz regelmatig filmpjes geupload worden waarin Inge tips en achtergrondinformatie geeft die je kunnen helpen de vragen te beantwoorden.

Handig om te weten: het formulier is vanaf de start beschikbaar, voor de echte fan die alles weet zonder hints. Je kunt maar één keer het formulier invullen en je kunt geen wijzigingen meer doen. Dus vul het formulier alleen in als je de antwoorden op alle vragen paraat hebt.

Vraag 1

1a. Welke storm wordt er bedoeld met 'Moordenaarsstorm'?

1b. Wat 'doet' de Moordenaarsstorm volgens de oude zegswijzen?

1c. Wat is het eerste én het laatste woord in het boek Moordenaarsstorm?

1d. Wie heeft de omslagbeelden van Moordenaarsstorm en De mannen vallen gemaakt?

Vraag 2 

Wat hebben Sandra uit Het gerecht en Max uit Moordenaarsstorm en De mannen vallen met elkaar gemeen? Noem in ieder geval twee overeenkomsten.

Vraag 3 

3a. In welke boeken maakt rechercheur Heerema zijn opwachting? Let op: Noem ze allemaal.

3b. Hoe heet de rechercheur die in Inge's Storytel Original zijn intrede doet, en die in MoordenaarsstormDe mannen vallen weer een rol krijgt toebedoeeld?

Vraag 4

Davy uit Het gerecht was als personage vreselijk geliefd bij de lezers. In welk ander werk keerde hij nog een keer terug?

Vraag 5 

5a. Waarom gaat rechercheur Heerema (die geen talent heeft voor vakantie vieren) überhaupt op vakantie, en waarom naar een plek die hem is voorgesteld als 'de hel op aarde'?

5b. In De mannen vallen vertelt rechercheur Heerema over zijn nichtje. In welk ander boek van Inge komt zij ook voor?  

Vraag 6 

6a. De 'Abbey of Thelema' uit Moordenaarsstorm en De mannen vallen bestaat echt. Wie is de stichter van de satanische sekte die zich daar voor de Tweede Wereldoorlog heeft gevestigd?

6b. Wat heeft Zuster Marisa uit De mannen vallen gestudeerd? 

6c. Bij welke orde zit Zuster Marisa?

Vraag 7

7a. Op de plek waar een dode jonge vrouw wordt gevonden in Moordenaarsstorm is hoofdpersoon Max ook elke dag te vinden. Wat doet zij daar?

7b. Met welk Italiaans drankje start Max gewoonlijk haar dag?

7c. Max heeft haar huis op Sicilië te danken aan een dankbaar oud mannetje. Hoeveel traptreden hielp zij hem dagelijks af? 

Vraag 8

8a. Inge schreef in de afgelopen jaren twee keer een speciaal zomerverhaal voor een tijdschrift. In welke twee tijdschriften verschenen deze verhalen?

8b. Weet je ook de titels van deze zomerverhalen?

Vraag 9

9a. In De mannen vallen is Maurice, de man van de ambassade, de zoon van een wat excentriek echtpaar uit een eerder boek. Uit welk boek kennen we dit echtpaar?

9b. Wat zijn hun namen?

Vraag 10

Welk actueel thema snijdt Inge aan in De mannen vallen?

Vraag 11

11a. Welk dorp op Sicilië was de inspiratiebron van Moordenaarsstorm en De mannen vallen?

11b. In een eerder boek van Inge was Sicilië ook decor voor een aantal gebeurtenissen. Welk boek was dat?

11c. Noem de vijf voornamen van de vrienden uit dat boek.

Vraag 12

12a. Personages in diverse boeken van Inge hebben nogal eens een bijnaam, een andere naam of roepnaam. Geef van onderstaande personages hun (indien bekend) volledige doopnaam:

  • Il Labro uit Moordenaarsstorm en De mannen vallen
  • Herman Huisstee uit Moordenaarsstorm en De mannen vallen
  • Max uit Moordenaarsstorm en De mannen vallen
  • Mees uit Een schitterend ongeluk
  • Jozef uit Als anderen slapen
  • Frans uit Als anderen slapen

 12b. Wat is het belangrijkste uiterlijke kenmerk van Il Labro uit Moordenaarsstorm en De mannen vallen?

Ga naar het quizformulier

Handig om te weten: het formulier is vanaf de start beschikbaar, voor de echte fan die alles weet zonder hints. Je kunt maar één keer het formulier invullen en je kunt geen wijzigingen meer doen. Dus vul het formulier alleen in als je de antwoorden op alle vragen paraat hebt.

De quiz is een echte uitdaging voor grote thrillerfans, dus degene die de meeste antwoorden goed weet te beantwoorden gaat er met de winst vandoor!

Let op! Deel onder dit topic of op social media géén antwoorden! Daarvoor gebruik je het formulier dat we online zetten. Bij het onderling delen van of vragen naar antwoorden word je uitgesloten van deelname.Reacties op: De quizvragen

Meer informatie

Over

Inge Ipenburg

Inge Ipenburg

Inge Ipenburg (1957) is een Nederlandse schrijfster, evenwel vooral bekend als a...