Advertentie

Waarom het boek geschreven?

op 20 februari 2015 door

Het boek vertelt het verhaal van een jongere die last heeft van een sociale angststoornis en een depressie.
Ik heb het boek geschreven omdat het voor de buitenwereld vaak lastig te begrijpen is wat er in iemand omgaat die angstig en/of depressief is. Ik had als doel om in verhalende vorm inzicht te geven hoe het is om te leven met een depressie en een sociale angststoornis. Wat er dan in iemand om kan gaan. Het komt bijvoorbeeld vaak voor dat jongeren/mensen die depressief zijn een masker opzetten. Ze laten naar de buitenwereld zien dat het goed gaat, maar verbergen hun werkelijke gevoelens. Ze proberen krampachtig mee te komen met de rest, maar van binnen voeren ze hun eigen zware strijd.

Daarnaast wil ik met het boek er mee bijdrage om taboes te doorbreken en dat het boek een mogelijk hulpmiddel kan zijn om erover in gesprek te gaan. 

Toen ik er zelf mee om moest leren gaan, merkte ik ook dat ik behoefte had om herkenning te vinden, weten dat ik niet de enige ben, het niet gek is. Ik had ook veel vragen. Wat houdt een opname bijvoorbeeld in? Wat moet je dan doen? Ik had dat wel willen lezen in een boek. Door het schrijven van dit boek, hoop ik voor iedereen die ongeveer hetzelfde doormaakt of doorgemaakt heeft, dat het bijdraagt aan herkenning, erkenning en een hoopvolle blik naar de toekomst.

Nadat ik mij in eerste instantie vooral op de jongere gericht heb, ben ik ook de beleving van ouders er in gaan verwerken. Ouders hebben het er vaak ook moeilijk mee, ook zij stuiten op allerlei vragen en obstakels, waardoor het hopelijk ook een verhaal geworden is, waarin ouders iets kunnen vinden waar ze wat aan hebben.


Reacties op: Waarom het boek geschreven?

Meer informatie

Gesponsorde boeken