#1 2019

op 02 februari 2019 door

Een nieuw jaar en ik kon in januari al 10 boeken op mijn Reading Challenge plaatsen. 10 boeken! Wie had dat ooit gedacht? Ik zelf niet hoor. Door meer te gaan lezen kreeg ik er terug plezier in en, zeker niet onbelangrijk, mijn leestempo klom naar een hoger niveau. Al die jaren als kind dat ik het lezen maar niet onder de knie kreeg, met de taalmeester bleef oefenen, wierp eindelijk na jaren zijn vruchten af. Zo zie je maar dat het waar is: je bent nooit te oud om (bij) te leren. Oké, laten we eens kijken wat ik de voorbije maand zoal heb gelezen. 

Eind december was ik begonnen in de historische roman De gezelschapsdame van Willow Grove van Sarah E. Ladd. Ik genoot, toen nog naast mijn mooi verlichte kerstboom, van elke letter van dat mooie verhaal. Het leven toen en nu, wat een verschil, hè.

Ook in het volgende boek liet het verhaal mij niet direct los: zo mooi en ontroerend was Late Lente van Marleen Schmitz

Na die prachtige boeken nam ik de DIMILY-serie van Estelle Maskame terug op. ik was in de zomer van 2018 al aan het eerste deel begonnen en had ondertussen de vervolgdelen n huis. Ik was niet van plan om zowel DId I mention I need you en Did I mention I miss you achter elkaar te lezen. Ik moest, nee ik wilde, gewoon weten hoe het afliep tussen Eden en Tyler. Het boek, geschreven vanuit Tyler, laat ik nog even liggen. Heb ik binnenkort nog eens een genietmomentje over die twee. O ja, door Hebban leerde ik vorig jaar YA kennen en ik moet opbiechten dat ik het een heel tof genre vind en dat niet had verwacht. 

Dementie is iets dat in onze familie helaas niet vreemd is, daarom zullen jullie daar regelmatig boeken op mijn lijstje over zien staan, of al zijn tegengekomen. Dit boek Verdwaald in het geheugenpaleis van Nathalie Carpentier was voor mij bijzonder, omdat één van de artsen in dit boek een lezing heeft gegeven waar ik bij was. Helaas maakte het daarom de rest van het boek voor mij niet zoals ik had gehoopt. Het is zeker wel leuk om al die verschillende verhalen te lezen over deze, toch wel vreselijke, ziekte. Steeds over dezelfde ziekte en toch telkens net iets anders. 

Daarna was het tijd om terug iets luchtigs van lectuur te gaan lezen. Ik koos voor het romantische verhaal Tuurrrlijk van Jane Costello. Heerlijk, verstand op nul zetten en gewoon genieten.

Zou ik ook zo genoten hebben van de thriller Nickname van Ingrid Oonincx? Dat deed ik wel, maar ik ben meestal in de war waarom er thriller op de cover van een boek staat. Ofwel moet ik mijn idee over een thriller bijschaven? Was dit écht een thriller, zo eng spannend was het verhaal niet dat ik niet wist of ik wel wilde doorlezen. Of behoort deze tot een vrouwenthriller? Super, want die kan ik best aan. 

Versplinterd van Dani Atkins stond al lzeker een jaar in mijn boekenkast te wachten, ik kon er gewoon niet meer omheen. Mijn handen hadden het boek al vast voordat mijn hersenen "oké dit gaan we lezen" konden zeggen. Geen spijt van, jawel, dat ik het zolang in de kast liet staan. Wat als ... Een verhaal dat deze vraag in mij naar boven bracht. Mijn hart bevroor van dit knappe debuut. 

Een dag later zette de vrieskou zich neer op de grond en verdwijn alles achter een wit laagje vorst. Het ideale weer terwijl ik IJs (van de Vlaamse autuer) Koen D'Haene las. Misdaad en romantiek in één verhaal dat maakt toch nieuwsgierig, mij in elk geval toch. Buiten begon de dooi en in het boek ... 

Van al die koude begon ik terug te verlangen naar een warm verhaal; bij het lezen van de achterflap van Beleef de droom van Luanne Rice ging ik er vanuit dat dit boek mij een pakkend verhaal zou brengen. Ergens in mezelf begon een tweestrijd, want zo'n verhaal moet zeker ook aangrijpend zijn. Ik ben heel blij dat ik het verhaal heb gelezen. Wat een prachtboek. Ook hier kun je je afvragen "wat als" ... Hoe zou ik gereageerd hebben? 

Afwisselend lezen maakt voor mij alles draaglijk. Zo lees ik na een boek met "zware" inhoud een feelgood op, om opnieuw tot rust te komen. Op dit moment lees in de loop van de dag een thriller en 's avonds (op de e-reader) een chicklit. 

Redactiewerk: de ideeënkabouterReacties op: #1 2019

Gerelateerd

Over

Marleen Schmitz

Marleen Schmitz

Ik lees ongeveer 50 boeken per jaar en schrijf er (als het meezit) 1. Verder ben ik erg zuinig met het uitdelen van sterren.

Ingrid Oonincx

Ingrid Oonincx

Ingrid Oonincx is thrillerschrijver, columnist en communicatieadviseur op een hogeschool. Ze studeerde journalistiek. Ingrid heeft vijf goed ontvangen thrillers op haar naam staan. Haar nieuwste boek ...

Dani Atkins

Dani Atkins

Dani Atkins is geboren en getogen in Londen. De vele uren die ze in de Londense metro heeft doorgebracht gebruikte ze om te lezen en om te dromen van haar eigen boek. Dat werd uiteindelijk Versplinter...

Koen D'haene

Koen D'haene

Koen D'haene (Wevelgem, 1964) schreef eerder zes jeugdromans , o.m. Gek van een eiland (2010) en De oversteek (2014). IJs is zijn eerste spannende roman voor volwassenen.

Luanne Rice

Luanne Rice

Luanne Rice werd geboren in New Britain, Connecticut. Op 11-jarige leeftijd werd haar eerste gedicht gepubliceerd en toen ze 15 was haar eerste verhaal. Ze schreef onder meer Vallende bloesem en vele ...