#3 2019

op 06 april 2019 door

In maart las ik vijf boeken in verschillende genres. Dat was nodig om mijn hersenen voldoende geprikkeld te houden. Ik kon soms moeilijk mijn hoofd erbij houden. 

Ik begon met Het spoor bijster van Adrienne Giordano. Een verhaal uit de Black Rose reeks. Eerlijk, ik moest de achterflap gaan herlezen om te weten waar dit pocketverhaal over ging. Het was een leuk tussendoortje. Alleen bleef het verhaal niet hangen, vrees ik. 

Het e-boek Nee, ik wil niet bij een leesclub! van Virginia Ironside vond ik heel dubbel. Er waren stukken tekst waarbij ik volledig mee in het verhaal zat, van andere stukken wist ik niet wat ik ervan vond. Ik ben blij dat ik het boek aan mijn gelezen lijst kan toevoegen, want de stukken die ik goed vond bleven me wel bij.

De thriller Ongrijpbaar van Bianca Nederlof trok mij uit mijn leesdip. Met dit boek kreeg ik terug plezier in het lezen. Uitzoeken welk personage goed of slecht was, welke motivatie achter het gedrag schuilging … Ook hier kon ik mezelf de vraag stellen hoe ik in zo’n situatie zou gereageerd hebben? Ja, ik vond het een fijne (vrouwen?)thriller. 

Geluk bij een ongeluk van Wendy Brokers had ik al een tijdje in mijn boekenkast staan en ik las er lovende recensies over. Helaas, dit boek was niet mijn ding. Het heeft helemaal niets te maken met de schrijfstijl van de auteur; daar is niets mis mee. Het verhaal sprak me gewoonweg niet aan. Correctie: het hoofdpersonage Suus viel mij erg tegen. Ik heb geprobeerd het boek helemaal te lezen. Daarmee bedoel ik dat ik het, naar het midden en einde toe, met grote stukken ben gaan scannen. Ik miste niets. Frustratie om Suus maakte het ontspannen lezen voor mij onmogelijk. Maar lezers die wel met Suus overweg kunnen, gaan dit boek een topper vinden. Zeker weten. Het mannelijk karakter Jacco is een leuke kerel en voor hem alleen heb ik de moeite genomen om het verhaal uit te lezen. 

Ik sloot mijn leesmaand af met een (voor mij dan toch) iets dikker boek. Aan de rand van het meer van Kate Morton. De verhaallijn van de familie Edevane vond ik heel mooi. Het verhaal rond rechercheur Sadie Sparrow zelf vond ik persoonlijk minder en kon zeker niet mijn interesse wekken, het verhaal over de familie Edevane kon dat wel. Sommige stukken uit het verleden van deze familie mochten iets minder beschreven worden; soms werd het daardoor langdradig. Prachtig boek en verhaal. Alleen al de cover is zo mooi om naar te kijken, met vooral die opvallende bloemenslinger aan de zijkant. 

Redactiewerk: de ideeënkabouter Reacties op: #3 2019

Gerelateerd

Over

Bianca Nederlof

Bianca Nederlof

Bianca Nederlof (Papendrecht, 1980) had van kinds af aan al een liefde voor taal en verhalen. Op de basisschool schreef ze korte verhalen en bundelde deze met plakband en nietjes aan elkaar. Vana...

Wendy Brokers

Wendy Brokers

Moeder van vijf, kinderverpleegkundige en auteur (tot nu toe nog even in deze volgorde; hoop twee en drie ooit om te kunnen wisselen!)

Kate Morton

Kate Morton

Kate Morton (1976) is geboren in Australië. Ze studeerde Engelse literatuur aan de Universiteit van Queensland en woont met haar gezin in Brisbane. Ze debuteerde met de roman Het geheim van de zu...