Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Natuurboek challenge deel 1

op 12 maart 2018 door

Boekenweek 10 tot en met 18 maart 2018

Wat een leuk thema dit jaar: Natuur.

Dat is mij op het lijf geschreven en met een kast vol natuurboeken gelijk de uitdaging om deze week een paar natuurboeken te lezen. Ik heb twee boeken gepland om deze week te lezen.

De eerste die ik gelezen heb was:

Niet zonder elkaar – Louis Schoonhoven en vele anderen

Dit boek heeft de Jan Wolkersprijs 2015 gewonnen. Ik wilde het boek heel graag lezen maar zag er een beetje tegenop omdat ik dacht dat dit heel wetenschappelijk was, maar niets was minder waar. Wat een interessant boek, als je van bloemen en insecten houdt. Ik ben blij dat ik dit boek gelezen heb en kan het iedereen aanraden als je nieuwsgierig bent naar de bevruchting van bloemen. Het wordt goed geïllustreerd door middel van tekeningen en foto’s.

 6054c98f172a49c38a802932303c0d4e.jpg

Nu  ben ik  Het bos – Peter Wohlleben aan het lezen en dit smaakt naar meer.

Meestal pak ik een leesboek, maar dat is zonde van alle natuurboeken die ik in de kast heb staan. Daarom bedacht ik dat ik elke maand een natuurboek ga lezen, een challenge voor mezelf.  Zo dwing ik mezelf (op een goede manier) om vaker een natuurboek op te pakken. Dit is uiteraard deel 1. 

Als je in de buurt van Ruurlo, Vorden, Borculo of Lochem woont zijn er een leuke wandelingen uitgezet door IVN NMA. Deze gaan een stukje door de stad en het buitengebied en heten Ontdek de natuur in ... en dan de plaats. De gratis routes zijn te krijgen bij de boekhandels, bibliotheken of VVV tijdens de boekenweek. 



Reacties op: Natuurboek challenge deel 1

Gerelateerd