Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Leesbeleving 2020: week 18

op 06 mei 2020 door

Wat is deze week voorbij gevlogen, ik dacht ineens: het is woensdag mijn blog moet online. Het begon goed met een vijfsterrenboek en hoe het eindigde mag ik niet zeggen. Dit klinkt heel flauw, maar het boek dat ik vanmiddag heb dichtgeslagen is voor de Hebban thrillerprijs.

Boek 60: Andersen - Charles Lewinsky *****

Het eerste boek voor mei was raak, gelijk een vijfsterrenboek. Deze had ik nog bij BC ongelezen staan en toen ik ging kijken wel boek ik wilde lezen, zag ik dat deze goede recensies had. Normaal niet een type boek dat ik zou lezen, maar het staat in mijn top 25 best gelezen boeken. Het verhaal begint met een kind dat in de buik van de moeder zit en zich nog allerlei dingen uit zijn vorige leven kan herinneren, waarin hij de eerste wereldoorlog mee heeft gemaakt en heeft ook vele mensen gemarteld. Hij kan zich nog veel dingen herinneren. Het wordt vanuit de ik-persoon verteld door zowel Jonas als zijn vader. Jonas leeft constant in het verleden, maar hij kan en mag natuurlijk niet zo slim zijn hij is nog maar klein en dat wordt niet van hem verwacht. Het is echt prachtig verteld en een must read zou ik bijna zeggen voor iedereen, het is zo knap hoe de schrijver in het hoofd van de hoofdpersoon kan kruipen. Een complete verrasing dit boek. 

  • 11.03 Lees een boek met een naam in de titel

Boek 61: De meisjesmagneet - Jackie van Laren ***

Dit is echt geen genre voor mij, zo voorspelbaar en die seks en uitdrukkingen hoeft van mij niet. Twijfelde tussen 2 of 3 sterren is toch 3 geworden.

Boek 62: Debuutprijs 2

Mag ik niets over zeggen.

Boek 63: Stille wateren - Eva Nagelkerke

Dit boek gelezen voor de eindjurering van de Hebban Thrillerprijs, wat ik ervan vind lees en hoor je later

Vandaag is de shortlist voor De gouden strop bekend gemaakt, hiervan heb ik er twee gelezen. Russisch voor beginners ga ik nu in beginnen als laatste boek voor de Hebban thrillerprijs en laat deze nu ook op de shortlist staan. Daarna nog twee boeken tot en met 17 mei om te lezen. En dan weer verder met de debuutprijzen. En ik kreeg net te horen dat ik mee mag doen met de Buzz met het boek van Ilja Gort, ben benieuwd wat ik van Godendrank vind. 

Hebban heeft momenteel heel veel leesclubs en Buzz boeken, ik heb even een pas op de plaats gemaakt omdat ik genoeg te lezen heb maar wat zitten er goede boeken tussen. Doen jullie ook mee met een leesclub of Buzz boek?

  



Reacties op: Leesbeleving 2020: week 18

Gerelateerd