Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Leesbeleving 2020: week 21

op 27 mei 2020 door

Vorige week schreef ik al dat de week was omgevlogen, maar ik heb het idee dat deze week nog sneller ging. Het was dan ook een week vol uitslagen. Vorige week woensdag de winnaar van de Gouden strop en afgelopen maandag de winnaar van de VN thrillergids. En aanstaande maandag wordt de winnaar van de Hebban Thrillerprijs bekend gemaakt. Gisteravond hebben we het overleg gehad en meer zeg ik er niet over. Wel over de boeken die ik deze week gelezen heb en dat zijn:

Boek 76: Godendrank - Ilja Gort ***

Op humoristische wijze schrijft Ilja Gort over Abel die een als wens een wijn chateau in Frankrijk wil. Als de tijd er rijp voor is vertrekt hij samen met zijn vrouw. Daar lopen ze natuurlijk tegen allerlei dingen aan, kleine en grote problemen. Maar dan ontdekt hij een recept voor een Godendrank. Hij gaat wiet telen, maar er zijn andere die het niet zo nauw nemen met de wet. Het wordt op het einde ook nog spannend. een leuk en vermakelijk verhaal. 

Boek 77: Debuutboek en mag ik dus niets over zeggen

Boek 78: Kom je spelen? - M.J. Arlidge ****

Dit boek heb ik geluisterd van Bookchoice en wat een fijne stem heeft Hymke de Vries. Meestal luister ik romans, maar omdat dit het enige boek was die ik nog van juni 2019 had staan, koos ik deze. Ik heb er geen moment spijt van gehad. Er worden twee moorden gepleegd, de politie denkt dat het om een seriemoordenaar gaat.  Cassie ziet het wanneer mensen dood gaan en hoe. Zonder dat het heel ongeloofwaardig is. Psycholoog Adam kan haar niet loslaten en gaat met haar in gesprek. Dit is zo'n boek die je niet weg kan leggen als je er één keer in begonnen bent. Toch maar meer van deze auteur gaan lezen, dit was wel leuk omdat dit een standalone was. Ga toch maar eens op zoek naar het tweede deel van de serie, de eerste heb ik al gelezen. 

Boek 79: Morgan een liefde - Bas Steman ****

Een zeer indrukwekkend verhaalover de verteller en Betrys. Bas zegt er zelf over: "Net als de ervaring die eraan ten grondslag ligt, wil dit boek niet in een hokje worden gestopt. Het is wat het is. Een roman, een autobiografie, een reisverslag, een steen in de vijver, een vraag, een getuigenis" Het boek is fictie en nog-fictie, maar de moeite van het lezen waard. Erg indrukwekkend, waar je gevoelens en "gedachten"je kunnen brengen. Morgan is een omgekomen soldaat en het verteld deels zijn verhaal, maar ook van zijn verloofde Betrys en dan de persoon die het verhaal verteld en die het allemaal overkomen is.  

Met dit indrukwekkende boek sluit ik deze week af. Ik kwam erachter vorige week een boek niet benoemd te hebben, De taak van Robert Pollack, maar daar mocht ik toch niets over vertellen, die las ik voor de Gouden Strop Van alle boeken die ik las voor de Gouden Strop en Hebban Thrillerprijs schrijf ik een aparte blog als het bekend gemaakt mag worden.  

Deze week leuke dingen in het vooruitzicht. Vrijdag bestaat Hebban zes jaar en maandag de bekendmaking van de Hebban Thrillerprijs en natuurlijk niet te vergeten morgen de bekendmaking van de Top 1000 van 2020.

Kijken jullie ook uit naar de nieuwe Top 1000?



Reacties op: Leesbeleving 2020: week 21

Gerelateerd