Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Leesbeleving 2021: week 14

op 11 april 2021 door

En alweer een week voorbij, de tijd vliegt. De ene dag zitten we lekker in het zonnetje en de andere dag komt er sneeuw uit de lucht. Gisteren een heerlijke wandeling gemaakt en of dat vandaag ook gaat lukken, geen idee, want er is veel regen voorspelt en het miezert nu. Maar dat is natuurlijk wel heerlijk weer om met een boek in mijn leeshoek te gaan zitten. 

We, Marieke, Helma en ik hebben een pagina geopend met de Luisterboek-hoek op Instagram. Luister je ook naar boeken en zit je op instagram, kom je dan een kijkje nemen?

En dit was voor mij ook de week van de boekpresentaties. Dinsdagavond van Jacob Slavenburg en Jeroen Windmeijer van het boek Het Evacomplex en woensdag van T.C. Boyle over het boek Praat met mij. Beide waren erg leuk, altijd leuk om achtergrond informatie over een boek te krijgen. Heerlijk om ook in de avonduren weer een keer iets te doen. Natuurlijk wil ik beide boeken nog lezen, maar eerst:

de boeken die ik deze week gelezen heb:

Boek 56: De familie Wachtman – Christiaan Alberdingk Thijm ****

Dit boek heeft me aangenaam verrast, de cover trok me meteen erg aan. Het verhaal vond ik bijzonder over een spermadonor. Zijn vriendin is stemactrice en wil dolgraag een kind. Ze is al 39 dus de tijd dringt. Freya is zeer beroemd en met haar personage Felicity en Philiph staat al een tijdje stil met zijn carrière als wetenschapper en leraar aan de rechtenfaculteit. Hij heeft een groot geheim en dat is dat hij donor is, hier weet Freya niets vanaf.  Zij denkt dat hun kinderloosheid aan hem ligt, maar hij wil zich niet laten onderzoeken. Eigenlijk is hij een enorme egoïst en arrogant, hierdoor is hij geen geliefd hoofdpersonage voor mij. Maar het is zo goed geschreven dat je wilt weten hoe het nu zit. Zeker als er nog een personage verschijnt die een heleboel op de kop zet. Alberdingk Thijm heeft 9 jaar over dit boek gedaan, naast zijn twee banen als advocaat en docent. 

Categorieën: 23 grote thema’s 27 lees een vaderboek 32 chagrijnig personage 40 boek geleend van een collega 

Boek 57: Kastanjehove – Tommie Niessen en Loes Wouterson ****

Dit boek heb ik geluisterd en werd voorgelezen door Jurjen van Loon, hij heeft een erg prettige luisterstem ik heb het zelfs niet versneld afgespeeld. Leuk en vlot verhaal over het wel en wee in een verzorgingstehuis. Op de cover staat een zin die het boek echt goed samenvat: Humoristische en ontroerende roman over een jonge verpleger in de zorg. Ik betrapte mezelf erop dat ik af en toe met een lach zat te luisteren. Erg grappig maar ook serieuze zaken, er gaan natuurlijk ook mensen dood en wat doet dit met je als je 19 jaar bent. Een leuke inkijk in de zorg.

Categorieën: 2 deels non fictie maar waar je blij van wordt, maar ook feelgood 7 leest lekker makkelijk 15 over bejaarden 21 dun boek 23 het bestaan 24 gebaseerd op waargebeurde gebeurtenissen

Boek 58: Mevrouw Dalloway – Virginia Woolf ****

Ik had nog nooit een boek van Virginia Woolf gelezen en toen er bij Uitgeverij Rainbow de mogelijkheid bestond om een leeschallenge te starten heb ik meegedaan. De cover van de regenboogpocket is prachtig. Ik was eigenlijk aangenaam verrast hoe een boek geschreven in 1925 nog zo tot de verbeelding spreekt. Erg knap om een dag uit het leven van 1 persoon te bespreken. Mevrouw Dalloway geeft een feestje en daar gaat ze nog bloemen voor halen, hierbij loopt ze door Londen en komen haar gedachten naar boven, maar ook van anderen die ze onderweg tegenkomt. Ik heb ervan genoten, af en toe wel erg lange zinnen ook geen boek die je lange tijd achter elkaar moet lezen, maar mijn eerste kennismaking was erg leuk.

Categorieën: 15 klassieker 18 speelt zich op een warme junidag af 21 dun boek 37 speelt zich af rond 1900 41 over succesvolle mensen

Een wonder deze week geen niewe boeken erbij, dus het aantal boeken wordt minder op de lijst. Het boek De familie Wachtman blijft nog spoken in mijn hoofd, er zit zoveel meer in, zoveel laagjes dat ik het alsmaar beter vind worden. Bijzonder wat een boek met je kan doen. 

Heb jij ook weleens een boek gelezen dat nog een tijd na bleef gonzen en je eigenlijk nieuwe dingen ontdekte? 

Biebboeken:10
Boeken voor de winkel:19 – De familie wachtman = 18
Eigen boeken: 46 – Mevrouw Dalloway = 45
Bookchoice: 65 – Kastanjehove = 64



Reacties op: Leesbeleving 2021: week 14

Gerelateerd