Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Leesbeleving 2021: week 16

op 25 april 2021 door

Gisteren voor het laatst gewerkt met klanten op afspraak en ik heb een dansje gemaakt. De hele dag door zowel via telefoon, mail en aan deur niet meer uit te hoeven leggen dat mensen niet zomaar mogen komen, dat er eerst een afspraak gemaakt moet worden. Dat er officieel 4 uur tussen moet zitten enzovoort. Ik hoop dat dit nooit meer hoeft. Ik begreep de klant, maar was soms ook erg geirriteerd. Je zou verwachten dat de mensen de regels inmiddels wel kenden, maar of het gewoon proberen was of het niet wisten laten we maar in het midden. Maar van 's morgensvroeg tot de deuren sloten hetzelfde te moeten zeggen en uitleggen vroeg veel van ons geduld, gelukkig waren er ook hele lieve mensen die het begrepen en het voor ons ook erg vervelend worden. Maar:  de deuren gaan woensdag weer open en wij mogen vier mensen tegelijk binnen hebben, vier  winkelmandjes staan bij de deur, zodat de klanten weten of ze naar binnen mogen of nog even moeten wachten. Ik ben heel benieuwd, maar om weer onbekommerd met mensen te kunnen praten over boeken lijkt me erg fijn en ik heb er zin in. 

De boeken die ik deze week gelezen heb:

Boek 62: Zonder gezicht – Robert Bryndza ***

Dit boek heb ik met de Ladies of Crime als leesclub gelezen. Een leuk verhaal maar ik ben niet fan. Sommige gebeurtenissen zijn een beetje voor de hand of komt de schrijver er erg makkelijk mee weg. Ik ga Schaduwland nog wel proberen.

Categorieën: 1 akelige thriller 22 seriemoordenaar 44 1e deel van een serie 

Boek 63: Het winkeltje in Cockleberry Bay – Nicloa May ****

Dit boek heb ik geluisterd en hier in de Luisterboek-hoek kan je lezen wat ik ervan vond. 

Categorieën: 2 feelgood 7 makkelijk boek 33 romantiek is aanwezig 34 de teckel speelt een belangrijke rol 

Boek 64: Een onbeminde vrouw – Nele Neuhaus ***

Eerst zijn er andere delen op de markt gebracht voordat het eerste deel in Nederland verscheen. Ik ga er verder niet veel meer over zeggen. Hou het Thriller Café in de gaten als je meer over de boeken en de auteur te weten wilt komen en natuurlijk wat mijn leeservaring was. 

Categorieën: 6 speelt zich op een manege af en dus sportief 16  debuut 34 paarden spelen een belangrijke rol 44 eerste deel van een serie 47 boek uit het oosten

Boek 65: Een vorm van verraad - Lieneke Dijkzeul ***

Dit boek heb ik geluisterd via BC, meestal luister ik geen thrillers maar deze was goed te doen. Het verhaal kent dan ook geen echt moeilijke passages of vele personages. Het is het zevende deel met Paul Vegter. Ik vond het niet echt spannend ondanks dat er twee aanslagen werden gepleegd. Het werd voorgelezen door Ad Knippels die er een fijne stem voor heeft. 

Categorieën: 17 veteraan 27 een stiefvader heeft een erg prominente rol 39 boek via BC 44 zevende deel 

Boek 66: Alex B - Arjan Alberts ***

Het hele verhaal had Arjan mij in zijn greep, spannend, geen idee hoe het verder zou gaan, ik kon het ook moeilijk wegleggen. Tot het einde, dit werd te ongeloofwaardig en dit vond ik echt heel erg jammer. 

Categorieën:1 zwarte cover 8 spannende thriller 22 seriemoordenaar 40 boek van de bieb 44 tweede deel 

Boek 67: Waarom naar dieren kijken - John Berger ***

Een essay over de veranderde verhouding tussen mensen en dieren. Het zijn verschillende verhalen en vergelijkingen, maar verteld eigenlijk ook niets nieuws. 

Categorieën: 7 dun boek 21 klein boek en dun 22 over beesten/dieren 24 waar boek 42 ik ben de eerste die beoordeeld heeft op Hebban  

Het was een weer een week van de drie sterren, 1 boek heeft gelukkig de vier sterren gehaald. Het is Hebban Read-a-thon weekend en vandaag is het uitleesdag. Maar vrijdag veel moeten regelen voor een kuchscherm voor de winkel, gisteren gewerkt en vanmiddag op visite bij buren die er al een paar maanden wonen en nu echt kennis willen maken. Van het "leesweekend" komt zo niet veel terecht maar dat is ook niet erg. Morgen weer een stuk Pieterpad lopen samen met mijn broer, bij een klant een bestelling afleveren (klant woont in Drenthe en dat scheelt weer portokosten ik kom er toch in de buurt) en dan woensdag de deuren open. Ik heb er zin in, ik hoop niet dat er nu vele mensen ineens hetzelfde denken en naar de winkels rennen, zich daar hele rijen gaan vormen, maar dat het zich toch een beetje verspreid over de week. Voor de winkeliers en de horeca is het in elk geval een grote en fantastische stap vooruit. 

Ga jij ook naar de (boek) winkel nu deze weer open gaan of wacht je het nog even af?

Biebboeken: 9 + Nachtmerrie + Sluit alle deuren + Het boek Daniel = 12 – Een onbeminde vrouw - Alex B. = 10
Boeken voor de winkel en eigen: 68 - Waarom naar dieren kijken = 67
Bookchoice: 63 – Zonder gezicht – Het winkeltje van Cockleberry Bay - Een vorm van verraad = 60



Reacties op: Leesbeleving 2021: week 16

Gerelateerd