Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

De nieuwste boeken van november

op 01 november 2018 door

Zoals je van ons gewend bent, deed Sanne weer een greep in het aanbod van alle boeken die deze maand verschijnen. Ze koos een boel mooie titels uit, van prentenboeken tot non-fictie en alles wat daar tussen zit. Kijk je ook deze maand weer mee?

f794e33da54f5aba24b48c642a584d8c.jpegHet jaar rond met Fiep - Fiep Westendorp (1 november)

De illustraties van Fiep Westendorp zijn een feest op zich, maar dit kartonboek is uniek. De illustraties laten het verloop van de seizoenen prachtig zien en op elke spread kun je met een schuifje of draaischijf een verrassing tevoorschijn laten komen. Schud de appels uit de boom, laat de slee van de sneeuwhelling glijden en tover bloemen tevoorschijn in de voorjaarstuin. Samen genieten van een prentenboek was nog nooit zo leuk!

68d69b7ad60c56a35359656e09b6651c.jpegDokter Diertje en de zielige zwijntjes - Yoko Heiligers (1 november)

‘Goedemorgen en beterschap! Wie is er aan de beurt, waar doet het pijn?’
Dokter Diertje is klaar voor een nieuwe dag in de praktijk. Daar komt mama Zwijn met haar drie kleintjes al aan, zusje Zwijn gloeit helemaal! De broertjes mogen mee naar een spoedgeval in het Grote Bos. Maar of dat zo’n goed idee is?

00fb53026e830d5fd9e43c6fd88a8336.jpegVan liefde en verlangen - Imme Dros (6 november)

Als geen ander kan Imme Dros klassieke verhalen opnieuw tot leven brengen voor een groot publiek. Eerder deed ze dat op weergaloze wijze met de Griekse mythen, en nu koos ze verschillende verhalen die behoren tot de Westerse cultuurgeschiedenis en die iedereen op z’n minst kent van naam: Het zwanenmeer, Cyrano de Bergerac, Blauwbaard, De vuurvogel, Peer Gynt, Psyche en Eros…
De bewerkingen van Dros zijn verrassend (ze weet van Roodkapjes wolf een tragische figuur te maken), geschreven in heerlijk levend Nederlands, en ze getuigen van een enorme kennis van de menselijke natuur. Niet voor niets is ze wel het zusje van Homeros genoemd.

b463af5e330c2eacd0dccb9fd32583fc.pngKauwgom en ander kattenkwaad - Ate de Jong (7 november)

De tweeling Samson en Loïs heeft iets geweldigs bedacht: begraaffeesten organiseren voor kleine beestje, zoals hommels of regenwormen. Hiermee willen ze geld verdienen om een huwelijkscadeau voor hun moeder te kunnen kopen. De feesten zijn een groot succes. Maar hun aanstaande stiefbroers ruiken groter geld als er grotere dieren begraven kunnen worden. Huisdieren. Algauw komt in het dorp een kanarie op vreemde wijze om het leven...

d5035f1b26667bcd098fefc11254b9a4.jpegHet mysterie van niks en oneindig veel snot - Jan Paul Schutten - Floor Rieder (8 november)

Met Het mysterie van niks en oneindig veel snot over het ontstaan van het heelal maken Jan Paul Schutten en Floor Rieder hun gelauwerde non-fictietrilogie compleet. Duik mee in de wereld van natuurkunde en sterrenkunde; een wereld van tijdreizen, van zwarte gaten, van donkere materie, van deeltjes die dwars door jou en de hele aarde heen schieten en van oneindig veel andere heelallen met oneindig veel andere jou’s en mij’s – echt waar! Een wereld van het kleinste van het kleinste tot het grootste van het grootste. En een wereld van briljante denkers en wetenschappers die over zo ongeveer alle vragen in het universum hebben nagedacht.

5ada77625a153575ef4c200661745118.jpegDog Man gaat los! - Dav Pilkey (11 november)

Dog Man is terug! En dat is maar goed ook, want de stad is in gevaar. De gemene kat Karel is ontsnapt uit de gevangenis. Maar dat is niet het enige probleem. Een tovenaar, een vis én een papieren dubbelganger van Karel zaaien paniek in de stad. Het is aan Dog Man om deze boeven te stoppen. Maar dat is wel lastig als je wordt afgeleid door botten, balletjes en een heel mooie poedel...

2ba7e12ab20aea15c6aaa601d0c424f8.jpegWarrior Cats Novelle - Wolksters Reis - Erin Hunter (15 november)

Wolkster, leider van de HemelClan, waakt aan de rand van het bos al vele seizoenen over zijn Clangenoten. Maar de tweebenen dringen het territorium van de HemelClan binnen en de HemelClan loopt gevaar te worden verdreven. Wolkster ziet zich gedwongen de andere Clans om hulp te vragen, maar zijn die wel bereid de Hemelclan te helpen? In deze novelle uit de wereld van Erin Hunters wereldwijde bestseller-serie WarriorCats lees je het niet eerder vertelde verhaal van het vertrek van de HemelClan uit het bos, lang voor de gebeurtenissen van serie I.

8febfa68b46fb3bd2d703f5302540a0b.jpegFeo en de wolven - Katherine Rundell (19 november)

Feo en de wolven is het sprookjesachtige verhaal van Katherine Rundell. Feodora woont met haar moeder in de bossen van Rusland, ver weg van de revolutie. Haar moeder leert tamme wolven weer wild te worden, zodat ze kunnen overleven in de wildernis. Feo lijkt een speciale band te hebben met drie van de wolven die altijd in de buurt van hun huis rondzwerven. Dan wordt Feo’s moeder gevangengenomen door het leger. Terwijl Feo een barre tocht door het besneeuwde landschap onderneemt om haar moeder te bevrijden, leren de wolven haar hoe ze moet overleven in een gevaarlijke wereld en moet opkomen voor de dingen waar ze van houdt…

f7b0732bea3e4119bda810af66004164.pngDroomopa - Dolf Verroen (21 november)

Vannacht is mijn opa gestorven. Hij ligt aan zijn eigen kant van het bed. Zijn ogen dicht, zijn handen gevouwen boven het dekbed. Zijn mond lacht een beetje, alsof hij het leuk vond om dood te gaan. Hij ziet er niet erg dood uit, een beetje alsof hij slaapt. En toch. Ik weet opeens wat ik echt zie: hij droomt niet meer. 
Thomas logeert bij opa en oma wanneer zijn opa plotseling doodgaat. Zomaar, in zijn slaap. Thomas is bang dat hij opa zal vergeten, zijn opa die altijd zulke bijzondere dromen had…
Eerder maakten Dolf Verroen en Charlotte Dematons het veelgeprezen Kinderboekenweekgeschenk Oorlog en vriendschap, waarin Dolf zijn herinneringen aan de Tweede Wereldoorlog verwerkte. Nu sturen ze opnieuw samen een kleinood de wereld in, een verstild verhaal over een jongen die zijn opa moet missen.

4105d79860db42443cff877f878b6707.jpegZo kreeg Midas ezelsoren - Maria van Donkelaar en Sylvia Weve (23 november)

In Zo kreeg Midas ezelsoren staan de mooiste metamorfosen van de Romeinse dichter Ovidius, prachtig opnieuw verteld in gedichten door Maria van Donkelaar en adembenemend geïllustreerd door Sylvia WeveIn de metamorfosen van de Romeinse dichter Ovidius staan enkele van de bekendste verhalen uit de klassieke oudheid centraal. Het dichtwerk vertelt over mensen en goden, verliefdheid en jaloezie, slimme listen en natuurlijk gedaanteverwisselingen. De bekende mythologische verhalen zijn ook nu nog aanwezig in onze cultuur en vanwege de uitleg over de godenwereld ook leuk voor wie er minder bekend mee is. 

645a49480fbdca761b5683a1e2a3cf26.jpegKleine beestjes worden groot - Pavla Hanácková (30 november)

Hoera, het is een beestje! 
Vader en kind maken het goed. De kleine komen bewonderen 
is helaas niet mogelijk, want hij is het huis al uit!

Dat zou op het geboortekaartje van een zeepaardje kunnen staan. De vader draagt de jonkies en meteen na de geboorte worden de kleine zeepaardjes een onderwaterwereld vol gevaren ingestuurd. Niemand kijkt meer naar ze om, het is alweer tijd voor een nieuwe leg! De zachte tekeningen in retrostijl en grappige tekstballonnetjes vergroten op humoristische wijze een eigenaardigheid van de verschillende dieren uit. Vijftien dieren en hun ouders worden uitgelicht; o.a. pinguïn, giraf, kangoeroe, chimpansee, zeepaardje, bij, stokstaartje.

Zit er iets van je gading bij? We zijn erg benieuwd wat je uit zou kiezen uit de lijst. Mocht je iets gelezen hebben, dan vinden we dat ook erg leuk om te horen!



Reacties op: De nieuwste boeken van november

Meer informatie

Gerelateerd