Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

De nieuwste kinderboeken van augustus

op 01 augustus 2018 door

Een nieuwe maand is weer aangebroken. Tijd voor een pareltjes-update. Sanne keek voor ons bij de uitgevers rond, naar al het moois dat deze maand verschijnt. Zit er iets van je gading tussen? Kijk maar gauw!

704f322fe75fbef7026b91afdca3f2ff.jpgDe waarheid volgens Mason Buttle - Leslie Connor (1 augustus)

Mason Buttle woont met zijn oma en zijn oom op een oude, verwaarloosde appelboerderij. Daar voelt hij zich fijn, maar school is een ander verhaal. Mason is namelijk de grootste, zweterigste en - laten we het aardig zeggen - niet de slimste leerling. 
Daar komt nog bij dat zijn beste vriend vijftien maanden geleden dood werd gevonden in de boomgaard. Sindsdien wordt Mason niet met rust gelaten door de plaatselijke inspecteur, die zijn verhaal niet lijkt te geloven. Gelukkig ontmoet Mason Calvin: het dunste, kleinste en misschien wel slimste jongetje van de school. De twee worden onafscheidelijke vrienden. Maar dan lijkt de geschiedenis zich te herhalen... 

06fabffd2149435c1c68120ae08a2aa6.jpgSpekkie en sproet - Wachtwoord Amigo - Vivian den Hollander (1 augustus)

Spekkies neef Nelson, die agent is, is helemaal in de zevende hemel met zijn nieuwe vriendin. Maar is zij wel te vertrouwen? Spekkie en Sproet komen iets verdachts op het spoor. Daarvoor moeten ze alleen nog even een wachtwoord kraken…

dda396ce0c08c1b89d7652ffcadd8150.jpgHennie de Heks en het monstermysterie - Valerie Thomas (6 augustus)

Hennie en Helmer gaan op ontdekkingstocht door het mysterieuze woud dat hun huis omringt. Want wie heeft toch die vreemde voetsporen in hun tuin achtergelaten? Het avontuur in het bos is pas het begin van een wild, stekelig, groen, fantastisch avontuur van Hennie de Heks! De prentenboeken van Hennie de Heks zijn qua stijl en vormgeving al even magisch en dynamisch als het onderwerp, vol grapjes, actie en interactieve elementen.

fb3af60fea594dff1260e984e18cfec4.jpgNurdius Maximus in Belgica - Tim Collins (8 augustus)

Als Nurdius een beetje te veel opschept over zijn connecties met Caesar, wordt hij voor losgeld ontvoerd door twee mannen van een barbaarse stam uit Belgica. Het weer in Belgica is natuurlijk prut, maar de barbaren blijken heel aardig te zijn en erg goed te kunnen koken. Ook luisteren ze vol aandacht naar al zijn verhalen. Eigenlijk hoeft hij nog niet zo heel nodig gered te worden...

aacb0d665ac5f10350939c81d78d719f.jpgHandboek van een keververzamelaar - M.G. Leonard (15 augustus)

Darkus leerde alles over kevers uit het oude handboek van zijn vader. Vanaf nu kunnen alle lezers van de keverserie dit boek raadplegen en de keverwereld zelf ontdekken! Entomoloog Monty G. Leonard neemt je bij de hand en vertelt alles wat je moet weten over de wereld van de kevers. Deze prachtig geïllustreerde gids is het perfecte startpunt voor alle jonge keverliefhebbers. Van griezelig en raar tot verbluffend mooi: de meer dan zestig soorten die in dit weetjesboek voorbijkomen zorgen voor een levenslange liefde voor deze bijzondere wezens!

5ad21cb508eb411799e677a054809876.jpgVerschrikkelijke vrienden - Manon Sikkel (16 augustus)

Heb je weleens gehoord van dat meisje met haar onzichtbare vriend die altijd vieze scheten liet? Of van die twee vrienden die te beleefd waren om ruzie te maken? Of het waargebeurde verhaal van twee dikke vrienden die elke dag dikker en dikker werden, tot één van de twee op een dag… Nee, dat vertellen we nog niet. Daarvoor moet je toch echt dit boek lezen! Dit boek bevat naast negen verhalen over gevaarlijke, gekke, leuke en een beetje vieze vrienden ook vriendschapwereldrecords en een vriendenquiz. Om samen met je vriend of vriendin te lezen.

71bcf93078af4a6534c2481bc1359f6c.jpgSssjt! Oogjes dicht - Tine Mortier (16 augustus)

Het is stil in de jungle. Iedereen slaapt. Iedereen? Nee, toch niet. Tica is klaarwakker. Tica is een luiaard. Ze zou veel moeten slapen en stil in een boom hangen. Maar Tica wil liever slingeren en schreeuwen. Iedereen vindt haar veel te druk! Wanneer zal Tica rustig worden?

e991d6454fc3d385b809703a7f01d46d.jpgSpreek je chocola? - Cas Lester (17 augustus)

Bij de 12-jarige Jaz komt een nieuw meisje in de klas: Nadima, die met haar familie uit Syrië is gevlucht. Dat Nadima en Jaz elkaars taal niet spreken, maakt Jaz niks uit - met een reep chocola weet ze het ijs te breken. Het is het begin van een bijzondere vriendschap vol emoticons, zoetigheden, cultuurverschillen en vooral veel lol. Met veel humor laat scenario- en kinderboekenschrijver Cas Lester zien dat vriendschap zich niet laat begrenzen door talen of culturen. 

03afb29ee3e4b65dbe8f699b964f1ef8.jpgOceaan en Hemel - The Fan Brothers (22 augustus)

Finn woont aan zee, en de zee woont een beetje in hem. Op opa’s verjaardag moet hij denken aan de verhalen die opa vroeger vertelde over een plek ver, ver weg, waar oceaan en hemel samenkomen. Ooit zouden ze samen op reis gaan. Finn bouwt een boot en doet een tukje in de kajuit. Als hij wakker wordt, is hij op volle zee. Het avontuur begint! Een grote gouden vis lokt hem mee naar waar zee en hemel elkaar ontmoeten… steeds, steeds dichter naar de maan… 

1b43e3274b6614d5dc71d9c830d95c5d.jpgJij ook van mij! - Vivian den Hollander (22 augustus)

Lisa en haar broertje Maarten gaan een paar dagen naar het bos met opa en oma. En later mag Jimmy ook nog komen. Lisa heeft het enorm naar haar zin, tot ze ineens haar knuffel kwijt is. Samen met opa zoekt ze overal waar ze geweest zijn. En dan zien ze een jongetje lopen, met de knuffel in zijn armen. Maar wil hij die nog wel teruggeven?

5585c0aadc5e5073321271b9966e5522.jpgLemony Snickets afschuwelijke avonturen - Het verderfelijke vierde boek -  Lemony Snicket (24 augustus)

De reeks Lemony Snickets afschuwelijke avonturen vertelt de belevenissen van de weeskinderen Violet, Claus en Roosje Baudelaire, die na een brand hun ouders zijn verloren. De kinderen hebben het niet gemakkelijk. De verwaande Graaf Olaf, die steeds in een nieuwe vermomming opduikt, bedenkt honderden een sluwe listen om het familiefortuin van de kinderen te bemachtigen. Slagen Violet, Claus en Roosje erin uit zijn klauwen te blijven? In Het verderfelijke vierde boek worden Violet, Claus en Sunny naar een houtzagerij gestuurd, waar hen alleen maar ellende en rampspoed wacht. Dit boek gaat over angstaanjagende machines, hypnose en een man met een rookwolk waar je een hoofd zou verwachten.

d6ae83ec8e4a46422042f32b3e472fdf.jpgWat als? - Ine de Volder (28 augustus)

Een lekker gek en grappig prentenboek vol fantasie. Voor kleine dagdromers vanaf 5 jaar.
Wat als apen konden koken? Wat als heksen niet op bezems, maar op stofzuigers zouden vliegen? Als de maan van kaas was gemaakt? En ridders op koeien reden? En wat als je een tijger als huisdier mocht houden?

ddaeed0b31893064ffa882809e44f600.jpgCyrus & Farnaz - Mark Waes (29 augustus)

Oma's huis, de binnenplaats met de grote kersenboom, zijn beste vriend Pasha... zal hij ze ooit nog terugzien? Van de ene op de andere dag moet de bijna veertienjarige Cyrus zijn thuisland Iran ontvluchten, samen met zijn moeder. Verstopt in de laadbak van een vrachtwagen vol stinkende schapenhuiden vertrekken ze richting Europa. Tijdens hun vlucht ontmoet Cyrus het mysterieuze meisje met die donkere ogen en zwarte krullen: Farnaz. Hoewel Cyrus in het begin niets van haar moet hebben, ontstaat er een bijzondere vriendschap tussen de twee.

b517fa2ee02829c7dd66b49113c099da.pngEen magische puinhoop - Zach King (31 augustus)

Een magisch boek komt tot leven... Nu hij zijn magische gave letterlijk door de wc heeft gespoeld, keert Zach terug naar zijn oude, saaie leventje. Hij kan zich weer bezighouden met de alledaagse dingen, zoals het bedenken van de perfecte manier om Rachel mee naar het schoolfeest te vragen. Een nieuwe jongen zit hem hier helaas erg bij in de weg en Zach vertrouwt hem voor geen cent. Maar hoe kan hij Rachel hiervan overtuigen zonder jaloers over te komen? Gelukkig heeft Zachs magie hem nog niet helemaal verlaten en bedenkt hij samen met zijn vriend Aaron een plan. Maar alles wat hij doet lijkt de situatie alleen maar te verergeren...

Natuurlijk zullen wij ook iets bespreken van de boeken die je hierboven hebt gezien. Waarover hoop jij iets terug te lezen op onze spot?



Reacties op: De nieuwste kinderboeken van augustus

Meer informatie

Gerelateerd