Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

De nieuwste kinderboeken voor september

op 01 september 2018 door

De vakanties zitten er voor bijna alle kindjes weer op. Het schoolleven gaat weer beginnen en in alle hectiek is het ook belangrijk om wat te ontspannen. Wat dacht je van een goed boek? Voor je kid(s) of gewoon lekker voor jezelf. Neus maar eens rond tussen de boeken die Sanne voor ons uitkoos. Daar zit ongetwijfeld iets voor je bij!

4f94b8f63086fabdb23c2e1eec6916fc.jpegAllemaal vriendjes - Marianne Busser en Ron Schröder (3 september)

Ben je al een tijdje
naar een leuke vriend op zoek
ga dan naar de boekenkast
en zoek een prachtig boek
want als je je alleen voelt
is het echt ontzettend fijn
dat er op de wereld 
zoveel leuke boeken zijn!

e3fec3e4f08897f60c0b004aa9a3363f.jpegHoe word je astronaut - André Kuipers (5 september)

Max en Mia komen bij André het astronautje en Astromuis logeren. Ze hebben een brandende vraag voor André: hoe word je eigenlijk een goede astronaut? Max en Mia hebben er allemaal ideeën over en stellen veel vragen. André neemt hen mee naar een heuvel om daar naar de sterren te kijken en heeft een verrassend antwoord voor hen in petto.

61d8e70e847b97df837264d9e5bf622e.jpegAlles komt goed, altijd - Kathleen Vereecken (7 september)

Alles komt goed, altijd is het ontroerende verhaal van Alice, een meisje dat opgroeit tijdens de Eerste Wereldoorlog en dat haar familie uiteen ziet vallen.

De hemel was grijs die dag. Maar toen de avond viel, kleurde de horizon oranje. Clara veerde op met grote ogen en wees. 'Zo mooi!'
'Hoe kan dat?' vroeg ik. Ik ging op mijn knieën op mijn stoel zitten, achterstevoren, en stak mijn hoofd onder de gordijnen door. 'Er is niet eens zon.' Er kwam geen antwoord. Ik keek achterom. Oscar stond stil met zijn handen in zijn broekzakken. Een dun sliertje sigaret plakte tegen zijn onderlip. Hij zweeg. Mijn moeder hield haar hand voor haar mond. Mijn vader fronste diep en trok Clara op schoot. 'Het is geen zon,' zei Rosa. 'Het is de oorlog.'

efbf6e0265f52af61d8f07ba0f1ac751.jpegJuf Braaksel en de magische ring - Cary Slee (7 september)

Lotte zit in de klas bij de lieve juf Evi. Maar dan krijgen ze een nieuw schoolhoofd: Juf Brakel. En die verbiedt álle leuke dingen: trakteren mag niet, zingen ook niet én het aquarium moet weg. Juf Braaksel zou een betere naam voor haar zijn!
En Lotte heeft het thuis ook niet makkelijk. Haar stiefvader, die eerst zo aardig leek, blijkt gemene plannen te hebben en wil dat Lotte hem daarbij helpt. Kan juf Evi Lotte misschien helpen met behulp van haar bijzondere ring?

7493fe3b278de2b799c5d148b14de629.jpegCootje en de verloren schat - Linda Groeneveld (10 september)

Het is 1857. Cootje is een kapiteinsdochter en wil zelf ook niets liever dan varen, al is het maar om dicht bij haar vader te zijn, die op zoek is naar de verloren schat. Maar haar tante Zuur heeft andere plannen voor haar: die wil dat Cootje naar de Kostschool voor Nette Jongedames gaat en daar goede manieren leert, zoals het hoort. Stiekem meldt Cootje zichzelf echter aan voor de Zeevaartschool voor Arme Jongens, waar ze met haar klasgenoten een kar tot schip ombouwt. Ze gaan ook op zoek naar de verloren schat! Een reis vol avontuur, tegenslagen en mysterieuze ontmoetingen volgt.

e264b12b6c4a2e957ffda2e024d2e13b.jpegErecode - Alan Gratz (10 september)

Een sterke broederband wordt op de proef gesteld in Alan Gratz’ Erecode. Kamran Smiths moeder is afkomstig uit Iran, maar zelf voelt hij zich volledig Amerikaans. Hij heeft alles voor elkaar: hij is de ster van het rugbyteam, date het populairste meisje van zijn school en kan niet wachten om zich net als zijn oudere broer Darius in te schrijven voor het leger. Maar dan wordt Darius er op de nationale televisie van beschuldigd een terrorist te zijn. Hij is gefilmd terwijl hij dreigementen tegen zijn thuisland uit en suggereert dat er een dodelijke terroristische aanslag op komst is. Iedereen keert zich ineens tegen Kamran en zijn familie en hij weet zelf ook niet wat hij moet geloven. Kamran is vastbesloten om achter de waarheid te komen, maar is hij daar wel tegen bestand? En hoever is hij bereid daarvoor te gaan?

caeeef6f4e7fe5b8a2c7bfcdd9ed4e6c.pngDolfje en Noura - Paul van Loon (12 september)

Een piepende deur, krakende planken… Stiekem gaan Dolfje en Noura het verlaten huis van mevrouw Krijtjes binnen. Opeens klinken er voetstappen. Ze verstoppen zich in een kelderkast die toegang blijkt te geven tot een sprookjesachtige wereld. Daar ontdekken zij een geheim over het verleden van mevrouw Krijtjes. Een levensgevaarlijk geheim… 
Kunnen Dolfje en Noura nog terugkeren naar hun eigen wereld? De tijd dringt, want het huis van Krijtjes zal worden gesloopt…

008d94c84f62a14d0faa85e2bd83d722.pngRobot zoekt een vriend - Harmen van Straaten (13 september)

Na het interactieve boek Martijn Frankenstijn gaat op spokenjacht is er nu Robot zoekt een vriend. Een heerlijk lees- en zoekboek met een lichtje voor de Kinderboekenweek 2018, en lang daarna!
Robot krijgt lieve briefjes. Maar van wie? Hij doorzoekt het hele huis. Opwindmuis zegt dat hij al een vriendje heeft, Piraat houdt alleen van goud en Pop zegt dat robots geen hart hebben. Maar zoals dit boek leert: op elk hart past een sleutel!

e6094e9e59916f2e2750aa9731f5ef6b.jpegDe (zeer) bloedstollende expeditie van Herre - Marte Jongbloed (13 september)

Herres vader, Otis, en meneer Teunissen zijn teruggekeerd van de Noordpool. Alles is weer normaal. Maar niet voor lang. Meneer Teunissen vertrekt naar het Amazonegebied, waar mevrouw Teunissen tijdens een geheime missie spoorloos is verdwenen. Otis volgt hem met zijn nieuwste uitvinding: de continent-crosser, waarmee hij kan varen, rijden, vliegen en graven. Wanneer Herres moeder weer last krijgt van haar oude overbezorgdheid, besluit Herre samen met Mint zijn vader achterna te gaan. Daar hoort hij voor het eerst over de geheime Stad van het Tijdige Einde en ontdekt hij eindelijk wie de mysterieuze meneer Teunissen is…

b783db4a6efbe9f1a5936381d54f67ec.jpegGeluk voor kinderen Feest - Leo Bormans (14 september)

Tien nieuwe verhalen gebaseerd op inzichten uit The World Book of Hope, om samen te lezen met je kind, kleinkind of in de klas. Verwonder je over de fascinerende vogels, geniet van de kleurrijke illustraties en laat je leiden door de creatieve opdrachten en tips.

e320d0c923f80dd6ea7170536d260a06.jpegDummie de mummie en de schat van Sohorro - Tosca Menten (17 september)

Als Dummie en Goos horen dat Sayennes jongste broer gaat trouwen, willen ze per se mee naar de bruiloft. Dummie blijft net zo lang zeuren tot Klaas toegeeeft dat het een goed moment is om Sayennes familie te leren kennen. Dan blijkt dat die broer op Jamaica woont. Klaas kan er niet meer onderuit en een paar weken later zijn ze met zijn vieren op weg naar het reggae-eiland in het Caraïbisch gebied. 
De familie van Sayenne is dolblij hen te zien en iedereen kijkt uit naar de bruiloft. Tot Goos' en Dummies opwinding blijkt de familie heimelijk in het bezit te zijn van een eeuwenoude piratenschat, die voor iedere bruiloft ritueel wordt opgegraven en waaruit de bruid een sieraad mag kiezen, dat geluk zal brengen. 
Dummie en Goos zijn razend nieuwsgierig naar de schat, maar als het zover is, blijkt de schatkist verdwenen. Al gauw valt de verdenking op Dummie met zijn geheimen en raadselachtige verband. Klaas, Dummie en Goos raken steeds meer in het nauw. Hoe lang kunnen ze de waarheid over Dummie nog verbergen? Hoe zal Sayenne daarop reageren? En... waar is die schat?

fed2f23f11f0f8edff47ed6dd74fdbeb.jpegSommige meisjes houden niet van roze - Chrostin (19 september)

Vrienden, verliefdheid, sociale media, zelfbeeld, een veranderend lichaam... opgroeien kan behoorlijk ingewikkeld zijn. De bekende comic Chrostin geeft in dit boek grappige en heldere antwoorden op alle (levens)vragen waar je mee worstelt. Sommige meisjes houden niet van roze is dé survivalgids die je nodig hebt om de puberteit en het leven door te komen. 

c3788b84ecf6c729442b8e5e274206d5.jpegSuzie Ruzie gaat tekenen - Jaap Robben (24 september)

Suzie Ruzie heeft een nieuwe hobby: tekenen. Als eerste probeert ze haar trouwe vriendje Hond na te tekenen, maar haar tekeningen lopen al snel steeds meer uit de hand. Zoals we van Suzie Ruzie gewend zijn, staat ook dit vierde deel bol van vrolijke chaos en stoute humor.

c2f6113ec64c09e770be2ba87e703093.pngDe geheimzinnige verdwijning van Toni Malloni - Harmen van Straaten (26 september)

Toni Malloni verdwijnt op zolder in de goochelhoed van zijn lang geleden verdwenen opa. Hij komt terecht in een pretpark vol kleurrijke figuren: een reus, een cowboymeisje op een vliegtuig en een doorgezaagd weesmeisje. Iedereen schijnt hem te verwachten. Al snel blijkt dat Toni een belangrijke opdracht heeft: zijn opa vinden en daarmee Malloni-land van de ondergang redden... Ontroerend, humorvol avontuur met een hoofdrol voor de fantasie.

e4604c061b402258db1ffb47255d0c41.pngWoezel & Pip en de tijdmachine - Guusje Nederhorst (26 september)

Wijze Varen heeft een tijdmachine gebouwd. Natuurlijk weten Woezel en Pip dat het niet mag, maar als Wijze Varen even niet oplet, testen de vriendjes stiekem zijn uitvinding. Hij doet het helemaal niet! Samen besluiten ze dat Wijze Varen nooit mag ontdekken dat zijn apparaat niet werkt. Ze voeren een spectaculair toneelstuk op vol baarden, dinosaurussen en ridders.

Ook deze maand weer een hoop leuke boekjes die verschijnen. Misschien moet je alvast een lijstje aanleggen? Want... Niet te vergeten: de Kinderboekenweek begint 3 oktober. In dit overzicht staan een aantal boeken over het thema van aanstaande Kinderboekenweek, namelijk vriendschap. Heb je ze gezien? Fijne leesmaand!



Reacties op: De nieuwste kinderboeken voor september

Meer informatie

Gerelateerd