Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Even voorstellen: Jeugdliteratuur Clublid Evy

op 09 april 2018 door

Goedemooooorgen!

Ik ben Evy, bouwjaar 1985, Vlaamse die sinds 2009 in Nederland woont. Van opleiding ben ik dierenarts, maar ik werk momenteel fulltime als paardentandarts. Ik woon samen met mijn vriend en (momenteel) één poezenkind.

Lezen is meer een verslaving de laatste jaren, maar als kind verslond ik ook al boeken. Mijn moeder zei altijd dat als ik een boek aan het lezen was ‘de wereld kon ontploffen en ik het helemaal niet door zou hebben’. Dát is wel veranderd. Ik ben me nu wel meer bewust van mijn omgeving als ik lees. Daardoor ben ik wel sneller afgeleid (jammer genoeg). 

Ik lees vrij veel genres. Sinds juni 2017 maak ik deel uit van de Hebban Thriller Club en het grootste deel van mijn leesvoer bestaat uit thrillers. Sinds eind 2017 recenseer ik kinderboeken én non-fictie op Hebban. Beide genres zijn weer heel verschillend en net dat trekt me. Ik heb het gevoel dat, hoe gevarieerder ik lees, hoe meer ik geniet van elk boek. 

Wat was nu mijn favoriete kinderboek? Ik vind dat een erg moeilijke vraag. Ik wilde altijd nieuwe boeken ontdekken en ik heb weinig herlezen. De boeken van Jan Terlouw en Marc De Bel staken er voor mij bovenuit. Wat ik me wel nog goed kan herinneren is dat ik heel veel ‘Tiny’s’ had en die herlas ik wel een keer ‘tussendoor’, ook toen ik zat te ‘blokken’ voor de examens op de universiteit.

Wat trekt me dan nu zo aan kinderboeken, zul je je afvragen? De variatie is erg groot natuurlijk en er zijn leeftijdsgroepen die voor mij moeilijker te beoordelen zijn dan andere, maar ik kan mezelf heerlijk verliezen in een kinderboek. De prachtige illustraties in prentenboeken, de verhalen met een wijze les, sprookjes en de échte boeken voor de wat oudere kinderen. Ik kan het kind in mij vrij makkelijk naar boven laten komen en mijn stiekeme hoop is dat dit me jong gaat houden ;).

Ik vind het bijzonder om deel te mogen uitmaken van dit 'nieuwe' plan en natuurlijk hoop ik dat het een giga-succes wordt! Daarvoor hebben we jullie, lezers, ook weer nodig! Dus, ik hoop dat jullie net zo enthousiast zijn en dat wij jullie ook beter kunnen leren kennen de komende tijd!

Lieve groetjes,

Evy



Reacties op: Even voorstellen: Jeugdliteratuur Clublid Evy

Meer informatie

Gerelateerd