Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Kidstalk: Dolfje Weerwolfje

op 18 april 2019 door

Kidstalk, een nieuwe rubriek op onze spot. Af en toe laten we een kid aan het woord die kort vertelt over een serie, een specifiek boek of een auteur. We trappen af met een Kidstalk over Dolfje Weerwolfje, speciaal in de Dolfje Weerwolfje week!

In deze eerste editie van Kidstalk vertelt Ronin, het zoontje van Sanne over een van zijn favoriete boeken van dit moment. Hij is zes jaar en zit in groep 3.

Hoe heb je Dolfje Weerwolfje leren kennen?

"Het eerste boek dat ik over Dolfje Weerwolfje las, vond ik in de kast van mijn broer. Ik las het en vond het gelijk leuk."

Hoe omschrijf je de boeken van Dolfje Weerwolfje in vijf woorden?

"Leuk, spannend, fantasie, avonturen, grappig."

Zijn de verhalen niet heel spannend?

"De verhalen zijn spannend, maar niet zo spannend dat ik er niet van kan slapen. Dat ze niet zooo spannend zijn, komt doordat de verhalen ook grappig zijn. Zoals bijvoorbeeld neef Leo die heel gek praat."

Heb je al veel boeken over Dolfje Weerwolfje gelezen?

"Ik heb nu zes boeken uit de serie gelezen. Een aantal heb ik zelf gelezen en ik heb ook twee boeken geluisterd in de auto." 

Wie is je favoriete persoon uit de boeken over Dolfje Weerwolfje?

"Neef Leo, Noura, Timmie en Dolfje. Eigenlijk zijn ze allemaal wel heel leuk. Neef Leo is vooral heel grappig, Dolfje gaat vaak op avontuur, Noura en Timmie helpen Dolfje, gaan mee op avontuur en maken het verhaal nog spannender."

Welk boek is jouw favoriet?

"Spookweerwolven! Ik heb het pas net gekregen, maar heb hem al bijna uit. Het boek is extra mooi van binnen, het heeft wat andere tekeningetjes dan anders. Die afwisseling vind ik leuk. Dit verhaal is echt heel grappig en leuk. Nou ja en ook spannend natuurlijk." 

Heb je de schrijver, Paul van Loon, ook al eens ontmoet?

Ja, ik heb hem gezien in een boekwinkel in Deventer. Hij heeft in mijn nieuwe boek ook zijn handtekening gezet en ik mocht met hem op de foto. Wat wel gek was, ook binnen draagt hij een zonnebril..."

40194c771866755b25540139bd0c6da2.jpeg

Binnenkort verschijnt er een artikel op onze spot over het nieuwste boek over Dolfje Weerwolfje: Spookweerwolven! Hou onze pagina dus goed in de gaten. 



Reacties op: Kidstalk: Dolfje Weerwolfje

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Paul van Loon

Paul van Loon

Paul van Loon is een bekende en populaire Nederlandse kinderboekenschrijver. Hij...