Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Lees met ons mee! - Geheim Agent Oma - 4

op 11 augustus 2018 door

Lees met ons mee! We zijn gestart met het bespreken van de eerste hoofdstukken. Heb je de bespreking ervan gemist, de laatste vindt je hier. Wil je alsnog aansluiten, ook dat is mogelijk! Met dank aan de app 'vakantiebieb' zijn er tal van boeken vrij beschikbaar voor boekenfans. Samen met jullie zullen we een aantal van deze boeken gaan lezen. Want er gaat toch niets boven het samen bespreken wat je hebt gelezen. De afgelopen week lazen we Geheim agent oma tot aan het hoofdstuk 'Een Grote Blonde Man'.

Door Evy en Annemieke

Terugblik

De afgelopen weken is ons opgevallen dat oma niet bepaald voldoet aan het beeld dat Max heeft van hoe een oma zou moeten zijn. Het is de vraag of oma zichzelf blijft? Zal ze zich de komende week ook een beetje meer als een oma gaan gedragen?

Week 4 - Spookhuis

Evy:

'Luister, ik ben niet je oppas.' zegt oma tegen Max.

De conclusie is dat we deze week nog altijd in het stadium zitten dat Max door zijn oma wordt meegesleurd op de missie terwijl hij soms bang en verward is. Oma lijkt niet te begrijpen dat Max nood heeft aan wat liefde en aandacht. Toch kunnen we zien dat Max geleidelijk aan steeds beter om kan gaan met de situatie en zich zelfs gaat vermaken! 

Er komt steeds meer actie in het boek en het wordt wel erg spannend in de scène op het dak! 

Het enige dat me een beetje stoort, is het feit dat het allemaal zo 'snel' gaat. Ik krijg soms te weinig achtergrond om me echt te laten meezuigen in het verhaal. Een beetje 'hak-op-de-tak-gevoel' heb ik erbij...

Annemieke:

Zijn nieuwe oma is voor niemand bang.

Is oma echt voor niemand bang? En hoe zit dat met Max? Aan het begin lijkt hij bang, maar uiteindelijk is hij op het dak erg dapper. Mooi om te zien hoe hij zichzelf herpakt en zo zijn oma weet te helpen. En inderdaad gaat ook dit allemaal erg snel. Ik sluit me bij Evy aan dat er soms wat diepgang of context in het verhaal mist. Aan de andere kant verwacht ik niet dat de kinderlijke lezer - voor wie het boek geschreven is - het ook zo zullen ervaren. Ik vermoed dat die juist wel kunnen genieten van het hoge actie-gehalte in het verhaal.

Vragen aan de lezers!

  • Wat vinden jullie van het gedrag van oma? Is ze een 'goede' oppas?
  • Herkennen jullie het hoge tempo en een gebrek aan diepgang in het verhaal? Waarom wel of niet?

Deel hieronder jullie leeservaringen? Heb je nog niet gelezen, maar wil je wel graag aansluiten. Dat kan nog steeds! De Lees met ons mee! artikelen lopen nog tot eind augustus. Download snel de 'vakantiebieb'. Komende week lezen we tot het hoofdstuk 'Een ijsje met veertien bolletjes'. 



Reacties op: Lees met ons mee! - Geheim Agent Oma - 4

Meer informatie

Gerelateerd