Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Lees met ons mee! - Geheim agent oma - 6

op 25 augustus 2018 door

Lees met ons mee! We zijn gestart met het bespreken van de eerste hoofdstukken. Heb je de bespreking ervan gemist, de laatste vindt je hier. Met dank aan de app 'vakantiebieb' zijn er tal van boeken vrij beschikbaar voor boekenfans. Samen met jullie zullen we een aantal van deze boeken gaan lezen. Want er gaat toch niets boven het samen bespreken wat je hebt gelezen. De afgelopen week lazen we het boek Geheim agent oma uit.

Door Evy en Annemieke

Terugblik

De afgelopen week kwamen we tot de ontdekking dat de ontwikkeling van Max mooi is weer gegeven, zeker rondom zijn angsten. Oma verdween een beetje naar de achtergrond en Max werd de ware held. Ondanks dat leek Max vastbesloten om zijn oma te leren een 'echte' oma te zijn. Zal het hem lukken?

Week 6 - Een ijsje met veertien bolletjes

Annemieke: De lessen die Max aan zijn oma geeft vind ik prachtig! Vooral omdat ze uit zo'n heerlijk kinderlijk perspectief geschreven zijn. Les 1: Een oma denkt altijd aan haar kleinkind. Dat vindt ze het belangrijkste van de hele wereld. Les 2: Oma's zeggen nooit dat ze ergens geen zin in hebben.  Waarbij de maatstaf lijkt te zijn wat Max zelf wil. Maar goed dat er niet veel oma's zijn die deze snelcursus moeten volgen. Maar les 3 blijft toch zonder twijfel de beste. Het geven van een knuffel is toch eigenlijk wat ieder kind wil!

Het boek dat voor kinderen in de leeftijd van 6 tot 9 jaar geschreven is, bevat veel actie en leest heerlijk. Toch kan ik me voorstellen dat het ook voor een kind in sommige opzichten wat te snel gaat - zeker waar het gaat over de actie-stukken. Ondanks dat heb ik genoten van Oma Zita en Max en hun prachtige avonturen. Ik geef het boek dan ook 3,5 sterren.

Evy: In dit laatste hoofdstuk keert de rust en de humor weer terug. Toch zijn oma en Max allebei veranderd en dat hebben ze aan elkaar te danken. Ze halen  het beste in elkaar naar boven. Oma leert wat liefdevoller te zijn en Max leert om voor zichzelf op te komen! 

Het boek leest ontzettend vlot en ik ben het wel eens met Annemieke. Misschien wordt er op sommige punten wat snel geschakeld. De spanning verdwijnt daardoor een beetje. Voor je het weet is er alweer een andere scène begonnen en daardoor voelt het als een achtbaanrit die de hele tijd op en neer gaat. Zelf hou ik meer van een ballon die gevuld wordt en dan met een grote BOEM knalt. 

Een leuk boek om tussendoor te lezen met de mooie les dat je nooit te oud bent om te leren en te veranderen. Ik geef drie sterren.

Vragen aan de lezers!

  • Wat vonden jullie van Max zijn lessen in 'Oma zijn'? 
  • Welke gekke of rare dingen zou je verwachten bij een volgende keer met oppasoma?
  • Hoeveel sterren geef je het boek Geheim agent oma?

Jammer genoeg zit het 'lees met ons mee!' avontuur er al weer op. We hebben erg genoten van het lezen! Deel met ons je recensie van 'Geheim agent oma' en laat ons weten wat je er van vond.



Reacties op: Lees met ons mee! - Geheim agent oma - 6

Meer informatie

Gerelateerd