Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Lees met ons mee! - Geheim Agent Oma - 5

op 18 augustus 2018 door

Lees met ons mee! We zijn gestart met het bespreken van de eerste hoofdstukken. Heb je de bespreking ervan gemist, de laatste vindt je hier. Met dank aan de app 'vakantiebieb' zijn er tal van boeken vrij beschikbaar voor boekenfans. Samen met jullie zullen we een aantal van deze boeken gaan lezen. Want er gaat toch niets boven het samen bespreken wat je hebt gelezen. De afgelopen week lazen we Geheim agent oma tot aan het hoofdstuk 'Een ijsje met veertien bolletjes'.

Door Evy en Annemieke

Terugblik

Lezer Jeanet wist het mooi te verwoorden. Als volwassenen zouden we niet snel kiezen voor een oppas zoals Oma Zita. Voor kinderen is het waarschijnlijk de geweldigste oppas. Het boek is voor kinderen waarschijnlijk erg goed geschikt. Als volwassen lezers liepen we er tegen aan dat we her en der wat diepgang misten. We zijn erg benieuwd of de komende week nog wat vragen beantwoord worden...

Week 5 - Een grote blonde man

Annemieke: Max heeft misschien een stoere oma, maar zelf is hij zeker niet minder stoer. Is dat oefenen op zijn zusje toch nog ergens goed voor, al denkt Max zijn moeder daar vast anders over. De afgelopen hoofdstukken werden er wat vragen beantwoord, die eerder niet beantwoord werden. Persoonlijk vond ik het prettig om wat meer duidelijkheid te krijgen.

De afsluiting van het sensatieverhaal - waarin niet oma Zita, maar Max de held blijkt te zijn - vond ik genieten. Waar oma denkt dat alles rustig is, blijkt niets minder waar. Uiteindelijk is Max de grote held. En is dat niet wat ieder kind graag wil, een superheld zijn?

Evy: Max overwint zijn eigen angsten en wat denk je dat er dan gebeurt? Hij kan de hele wereld aan! Zelfs grote blonde mannen die een aanslag willen plegen! Hoe mooi is het om in dit spannende verhaal de ontwikkeling te zien van een kind. Eerst is hij bang voor een pestkop op school en nu... schiet hij een kroonluchter van het plafond af! 
Oma verdwijnt zo wel een beetje naar de achtergrond en dat vind ik wel jammer in deze hoofdstukken, maar ik hoop dat het laatste hoofdstuk weer wat bizarre humor en mooie interactie tussen Max en zijn oma brengt.

Vragen aan de lezers!

  • Wie vinden jullie de ware held van het verhaal?
  • Wat verwachten jullie van de afsluitende hoofdstukken van 'Geheim Agent Oma'?

Deel hieronder jullie leeservaringen? Komende week lezen we de laatste hoofdstukken van het boek Geheim Agent Oma!



Reacties op: Lees met ons mee! - Geheim Agent Oma - 5

Meer informatie

Gerelateerd