Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Lees met ons mee! - Lotte en Roos - 3

op 04 augustus 2018 door

Lees met ons mee! We zijn gestart met het bespreken van de eerste hoofdstukken. Heb je de bespreking ervan gemist, de laatste vindt je hier. Wil je alsnog aansluiten, ook dat is mogelijk! Met dank aan de app 'vakantiebieb' zijn er tal van boeken vrij beschikbaar voor boekenfans. Samen met jullie zullen we een aantal van deze boeken gaan lezen. Want er gaat toch niets boven het samen bespreken wat je hebt gelezen. De afgelopen week lazen we Lotte en Roos - Geneuzel tot aan het hoofdstuk 'Bullebak ontvoert zichzelf'.

Door Evy en Annemieke

Terugblik

Vorige week kwamen we tot de ontdekking dat Lotte en Roos prachtige personages zijn, net als hun familieleden en vrienden. Ook bleek er een duidelijke pedagogische les in de boeken te zitten. Op het gebied van 'te laat komen' en wel of niet 'normaal' zijn. We zijn erg benieuwd of we die les ook in de komende hoofdstukken weer terug zullen zien.

Week 3 - Geneuzel

Annemieke: Net als vorige keer, heb ik ook nu weer genoten. De verhouding tussen de zusjes Lotte en Roos is zo herkenbaar, van hoe het vroeger met mijn zus ging. Dat blijft toch wat, die onderlinge relaties bij broertjes en zussen. Ik kan er dan ook van genieten dat het steeds toch weer even terug komt. Soms in de vorm van positieve ervaringen, soms in de vorm van ruzie en onenigheid. 

Wat ik daarnaast erg positief vond is het verhaal van Omi. Er wordt zo mooi en begrijpelijk aan Lotte en Roos - en daarmee ook aan de kinderlijke lezers - wat Alzheimer is. Erg knap gedaan!

De grote lijn van het verhaal, omtrent Bullebak, begint me erg nieuwsgierig te maken. Ze hebben wilde plannen en ik vraag me serieus af wat daar mee gaat gebeuren...

Evy: Jaaaaaa, daar is Bullebak! Eindelijk komt het titelfiguur aan bod! Ik vind huisdieren in verhalen, en zeker verhalen met kinderen, altijd erg vertederend en dat is hier ook weer het geval! De zusjes willen Bullebak graag zelf houden, maar kunnen ook over hun hart strijken en als iemand belooft om er erg goed voor te zorgen, dan mag die Bullebak ook wel mee met die persoon. Ze snappen ook niet dat opa Bullebak niet wil hebben en dat snap ik eigenlijk ook niet! 

Annemieke benoemt het hierboven al, maar de haat-liefde verhouding van de zusjes is erg mooi beschreven door het hele boek. Soms zijn ze elkaars beste vriendinnen en soms kunnen ze elkaar (spreekwoordelijk) vermoorden!

Ik vind de acties van de vader en moeder van Lotte en Roos soms ook echt heel grappig. Hoe mama bijvoorbeeld haar lach niet kan inhouden wanneer haar dochters hun gast voor schut zetten door de opmerking over zijn snottebellen die nog onder de stoel zitten. Te leuk om te lezen! En heel herkenbaar als volwassene. Soms zijn kinderen onopzettelijk zo grappig en terwijl je ze eigenlijk een standje zou moeten geven, kan je jezelf gewoon niet bedwingen en moet je er hard om lachen!

Vragen aan de lezers!

  • Herkennen jullie de verstandhouding tussen de zusjes Lotte en Roos?
  • Wat denken jullie dat er terecht gaat komen van de plannen om Bullebak te ontvoeren?

Deel hieronder jullie leeservaringen? Heb je nog niet gelezen, maar wil je wel graag aansluiten. Dat kan nog steeds! De Lees met ons mee! artikelen lopen nog tot eind augustus. Download snel de 'vakantiebieb'. Komende week lezen we tot het hoofdstuk 'Waar is Roos?'.



Reacties op: Lees met ons mee! - Lotte en Roos - 3

Meer informatie

Gerelateerd