Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Lees met ons mee! - Lotte en Roos - 5

op 18 augustus 2018 door

Lees met ons mee! We zijn gestart met het bespreken van de eerste hoofdstukken. Heb je de bespreking ervan gemist, de laatste vindt je hier. Met dank aan de app 'vakantiebieb' zijn er tal van boeken vrij beschikbaar voor boekenfans. Samen met jullie zullen we een aantal van deze boeken gaan lezen. Want er gaat toch niets boven het samen bespreken wat je hebt gelezen. De afgelopen week lazen we tot aan het hoofdstuk 'Waar is Roos?'.

Door Evy en Annemieke

Terugblik

De afgelopen weken hebben we gezien dat Roos en Lotte echte zusjes zijn. Dit heeft leuke en minder leuke kanten. Ondanks dat hebben ze een bijzondere band waar we als lezer van mee mogen genieten. Wat een plannen hebben de zusjes gemaakt, met het ontvoeren van Bullebak. Dat is een heus avontuur. Zou alles goed komen met Lotte, Roos en Bullebak?

Week 5 - Waar is Roos?

Annemieke: Wat een onrust heeft Roos veroorzaakt. Gelukkig was Bullebak bij haar! Al was het zonder Bullebak ook weer niet gebeurt, dus tja. De verhaaltjes over Lotte en Roos zijn wel heerlijk om te lezen. De kinderen hebben hun avonturen en zo nu en dan is er een wijze les, voor kinderen en voor ouders. En die opa, die doet wel lekker gek met ze mee... Hoe heerlijk is dat! Ik denk gelijk, dat had mijn opa ook kunnen doen, dat met die kauwgom. 

Nu de slag met Bullebak gewonnen is - aangezien Roos hem mag houden - vraag ik me wel af wat ons nog te wachten staat in de komende hoofdstukken. Zouden er nog meer gekke dingen gebeuren? Of zou er toch nog een tweede slag om Bullebak volgen?

Evy: Eigenlijk vind ik dit een moeilijk deel om te lezen. Roos doet iets wat niet mag van haar ouders en komt daardoor in de problemen. Iedereen is erg ongerust en dan vinden ze haar weer en krijgt ze vervolgens alle aandacht én haar zin. Bullebak mag blijven. Ik snap het wel en het is ook een erg normale reactie. Niet weten waar je kind is en denken dat het door jou komt, dat moet een vreselijk gevoel zijn. En toegegeven, stiekem was ik ook erg blij dat Bullebak nu wel bij Lotte en Roos mag wonen. 

Opa is in deze hoofdstukken op zijn best! Zeker in combinatie met Beppie ontstaan er zulke grappige en bizarre situaties. Ik heb echt veel gelachen. Ik ben benieuwd wat de volgende hoofdstukken nog gaan brengen met die twee erbij!

Het verhaal verplaatst zich een beetje weg van Lotte en Roos en gaat meer over de mensen in hun omgeving. Een leuke afwisseling vind ik dat. En natuurlijk blijven Lotte en Roos aanwezig in de verhalen. Ik heb geen idee wat we volgende week nog krijgen, maar ik hoop op een verrassing!

Vragen aan de lezers!

  • Wat vinden jullie van de keuze van de moeder van Lotte en Roos?
  • Wat verwachten jullie van de laatste hoofdstukken over Lotte en Roos?

Deel hieronder jullie leeservaringen? Komende week lezen we over de laatste avonturen van Lotte en Roos!



Reacties op: Lees met ons mee! - Lotte en Roos - 5

Meer informatie

Gerelateerd