Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Nieuw leesvoer: april!

op 07 april 2020 door

Iets later dan je van ons gewend bent, maar zeker niet minder leuk om te lezen: de nieuwe boeken die in april verschijnen! Elke maand maken we weer een selectie uit al het moois dat verschijnt. Zit er dit keer iets voor je bij waar je naar uitkijkt?

Sam Wu is NIET Bang - Katie Tsang

4125b266c20d52898ecbc42e0bfa479e.jpgIk ben Sam Wu en ik ben absoluut, honderd procent zeker weten NIET bang voor spoken.
Maar toen Ronald Floris Zinkerman de Derde mij een angsthaas begon te noemen, wist ik dat ik mezelf moest bewijzen. Dit was het plan:
1. Een angstaanjagend en dodelijk huisdier nemen.
2. De Spokenkoning voor eens en altijd verslaan.
Zal het Sam lukken om de pestkop van de school te bewijzen dat hij een onverschrokken ruimteavonturier is?

Blauwtje - Lydia Rood

7a2c686dba62d28227de18946b7a0aeb.jpgOveral flikkeren ze me uit. Zet mij in een groep en ik ga raar doen. Ik schaam me dood, maar dat is achteraf. Achteraf is alles makkelijk, dan zie je de afloop erbij. Het kastje met de negen laatjes wordt mijn spiegel. Misschien, als ik alles achter elkaar lees... Misschien.
Liesbeth en haar vriend Beer helpen op een kamp voor autistische kinderen. Liesbeth doet haar best, maar alles loopt weer eens anders dan ze bedoeld had. Wat doet ze toch fout? Dóet ze wel iets fout? Ze gaat op zoek naar antwoorden – en naar zichzelf.

De wens in het water - Annette Verspoor (9 april)

93e896237ce256fc664e72b6b2ff3dfe.jpgAisha, Zomer, Jur en Storm vinden in het bos een dagboek uit 1944-45. Het is geschreven door de 11-jarige Karel. Ze lezen hoe Karel vrienden wordt met Simon, die zich tijdens de oorlog in een boomhut in het bos schuilhoudt. Plotseling houdt het dagboek op. Maar hoe gaat het verder met Karel? En Simon, is hij opgepakt door de Duitsers? 
Als de vier in het bos op zoek gaan naar de boomhut, ontmoeten ze een oude man. Hij kent het verhaal van Karel en wil de kinderen er alles over vertellen.

Het dikke vaderlandse dierenboek - Marianne busser & Ron Schröder (14 april)

77b810a578a58636cb6e0d0dd10786cc.jpgEen grappig en leerzaam boek met daarin heel veel versjes en weetjes over alle wilde dieren die je in Nederland en België kan vinden. Zowel kinderen als volwassenen zullen zich verwonderen over alle bijzondere dingen die zich in de natuur afspelen. Want wie wist er bijvoorbeeld dat een mannetjeshaas een rammelaar heet? Of dat de baby's van een zwangere hermelijn pas na 300 dagen in haar buik beginnen te groeien?

Offerkind - Rob Ruggenberg (15 april)

4254c2df70f76ee9a23711cb8eaff3fe.jpgAïn vlucht van haar familie vandaan omdat ze iets ergs heeft gedaan waar ze zeer zwaar voor zal worden gestraft. Een meisje alleen kan niet overleven in het Nederland van vierduizend jaar geleden, dus is ze blij dat Kraai met haar mee is gevlucht. Kraai voelde zich een buitenstaander omdat zijn vader van een andere stam is en hij er anders uitziet. Samen met hem moet ze uit handen van de achtervolgers kunnen blijven. Maar kunnen ze wel op tegen de wraak van de moerasgodin?
Inspiratiebron voor dit spannende verhaal was de vondst van een graf uit de bronstijd vlak bij Wassenaar op een plek waar Rob Ruggenberg als kind vaak speelde. In dat graf lagen twaalf kinderen en volwassenen die een gewelddadige dood hadden gevonden.

De ridder zonder billen - Levina van Teunenbroek (17 april)

867c8b6e11a7f35eb218f5b065525043.jpgEr was eens een ridder zonder billen. 
Die was verdrietig, want het liefst zou hij willen 
dat hij een prins werd en niet voor heel even, 
maar voor een lang en gelukkig leven. 
Een sprookjesachtige oplossing ligt voor de hand, 
waardoor hij bij zijn droomprinses belandt. 

De ridder zonder billen is een geestig en origineel prentenboek over een onderwerp dat tot de verbeelding van elke kleuter zal spreken. Met grappige illustraties van Charlotte Bruijn en een speciale ‘billenwinkel’-uitklappagina.

Miauw, miauw, miauw! - Annie M.G. Schmidt (21 april)

f71d4e4a0b702646776015d6629a629a.jpgDat Annie M.G. Schmidt van poezen hield, kan niemand ontgaan. Ibbeltje en Minoes kunnen alleen geschreven zijn door iemand die liever kat dan dame zou willen zijn. En in Schmidts gedichten wemelt het ook van de poezen: de lapjeskat, de zeepoes, de kat van ome Willem en ga zo maar door. Fantastische versjes waarin katten het goede (en soms het minder goede) van poes en mens in zich verenigen. En wie kan de zwier van Schmidts zinnen en de sprankelende humor beter in beelden vatten dan kersverse Max Velthuijs-prijs winnaar Sylvia Weve? 
Een mooi groot poëzieprentenboek om je snorharen bij af te likken!

De onmogelijke misdaad - Mac Barnett (22 april)

2be18a99d5ced8ed58a3deb82b9b0b51.jpgBen jij wel eens opgesloten in de Tower? En heb jij wel eens oog in oog gestaan met een levensgevaarlijke cobra? Of geprobeerd héél lang wakker te blijven om vervolgens héél vroeg in slaap te vallen? Nou, Mac dus wel. En dat allemaal omdat alwéér iemand het op de kroonjuwelen van de koningin van Engeland gemunt had… Lees alles over Macs avonturen in dit nieuwe boek. 
Maar let op: deze missie is topgeheim en héél gevaarlijk. Dus mondje dicht, hè? 
Mac B. geheim agent – De onmogelijke misdaad is het hilarische tweede boek over geheim agent Mac B, een grappige én spannende whodunit voor de fans van Leven van een loser en De waanzinnige boomhut. Met geestige cartoons van Mike Lowery, uitgevoerd met twee steunkleuren.

Vrijdag kom ik weer thuis - Robert van Dijk (22 april)

f0787da02cd8ee75b439f6455eb13c87.jpgVrijdag kom ik weer thuis is een ontroerend verhaal vol culturele diversiteit.
Esi heeft een plan: ze wil een man voor haar moeder vinden. Een Ghanese man, want dat zijn volgens haar moeder de leukste. Zij kan het weten, want Esi’s vader was ook Ghanees. En Ghanese mannen, waar vind je die? In Ghana natuurlijk!
In alle vroegte vertrekt Esi stiekem met een grote koffer naar Schiphol. Bij de incheckbalie verstopt ze zich in haar koffer – zo hoopt ze als verstekeling in Ghana terecht te komen. Maar wat Esi zich niet realiseert, is dat een achtergelaten koffer op het vliegveld niet lang onopgemerkt blijft...

Vrijdag kom ik weer thuis is het kinderboekendebuut van scenarioschrijver Robert van Dijk, dat hij ontwikkelde tijdens het kinderverhalentraject van ROSE stories (een stichting die zich inzet voor verhalen met culturele diversiteit). Opkomend talent Alette Straathof geeft zijn ontroerende verhaal met haar kleurrijke illustraties in aquarel veel sfeer mee.

Kapitein Onderboek en de wedgiewraak - Dav Pilkey (29 april)

f409b054daf338bffe4e8c2b8310c728.jpgKapitein Onderbroek en de wedgiewraak is het vijfde deel in de supergrappige graphicnovelserie van Dav Pilkey. Volledig in kleur, voor kinderen vanaf 8 jaar. Bekend van de succesvolle Netflix-serie en film. 
Sjors en Harold kunnen het niet laten; ze hypnotiseren juf Ribbel zodat ze hun cijfers ophoogt. Dat pakt alleen niet helemaal uit zoals ze gehoopt hadden. Juf Ribbel neemt wraak. Op Sjors en Harold, op Kapitein Onderbroek, en vooral op de wereld. Als dat maar goed gaat…

Klein wit visje weet al heel veel - Guido van Genechten (30 april)

d9cd0ed1eaa0ba539866a0c920183429.jpgEen groot en lekker dik boek over Klein wit visje, om samen urenlang in rond te zwemmen. Voor nieuwsgierige visjes vanaf 2,5 jaar.

Klein wit visje weet al heel veel. Hij kent de kleuren, kan tellen van één tot tien, kent boven-onder, voor-achter en zo meer, weet waar alle zeepapa’s goed in zijn én kan verschillende emoties onderscheiden. Weet jij dat ook al allemaal?

Welke boeken zou jij graag samen met je kinderen willen lezen?



Reacties op: Nieuw leesvoer: april!

Meer informatie

Gerelateerd