Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Nieuw leesvoer: december!

op 02 december 2019 door

December, de maand van donkere dagen en feestelijkheden. Is er bij jou genoeg tijd om te lezen? Dat komt goed uit, want we zetten een aantal boeken die gaan verschijnen hieronder in het zonnetje, of moet ik zeggen, kaarslicht? Welk boek staat er op jouw lijstje te stralen?

Door Sanne

a93829d8716cf80215104d85ce1d32c2.jpgMaarten de machtige - Emma Read (3 december)

Maarten woont in een huis waar ook zijn huismensen Zoë en haar vader wonen. Er is weinig bijzonders aan Maarten. Hij is niet groot, maar ook niet klein. Hij is niet dik, maar ook niet dun. Hij doet geen vlieg kwaad, maar... ehh, nee dat klopt niet! Wanneer Maarten opeens een hard geschreeuw hoort en hij opkijkt, is hij stomverbaasd wanneer hij merkt dat iemand om hém schreeuwt. Hij vindt zichzelf nou niet bepaald schreeuwwaardig. Maar dan komt hij erachter dat een anti-insectenbedrijf geld probeert te verdienen door te beweren dat zijn spinnensoort DODELIJK is. Als hij hoort dat zijn huismens het bedrijf belt om een afspraak te maken om hem te verdrijven, beseft Maarten dat hij moet ingrijpen. Zal het Maarten en zijn spinnenvrienden lukken om hen te overtuigen van zijn onschuld?

46de02e3e8a9fee35f074343915e1d31.jpgOscar - Alan Macdonald (4 december)

Sam heeft altijd al een hond willen hebben. Dus als Oscar plotseling voor zijn deur staat, kan hij zijn geluk niet op!
Wanneer hij Oscars geheidm ontdekt, gelooft Sam zijn oren niet! Nu moet hij nog wel zijn vader en moeder overhalen om Oscar te laten blijven. Maar dan lopen alle honden in de stad gevaar. Daarom moet het duo eerst een plan bedenken zodat Oscar tenminste veilig is.Dit plan is gewaagd. Er komt een drollenveger, een fietsend varken en koninklijk bezoek bij kijken. Dus het kan niet misgaan, toch...?

bb922e09471600c4eaaa62442f733940.jpgMeneer Beer - Maria Farrer (11 december)

Arthur schrikt als er op een dag een ijsbeer voor zijn deur staat. Het dier heeft een koffertje bij zich met zijn naam erop: MENEER BEER.
Meneer Beer kan alleen grommen, eet emmers vis en is behoorlijk stuntelig, maar al gauw wordt hij Arthurs beste maatje. En daar is Arthur blij mee, want zijn autistische broertje Liam krijgt meestal alle aandacht.
Met de hulp van Meneer Beer leert Arthur inzien dat het heel leuk is om een broertje als Liam te hebben. Maar of zijn nieuwe vriend ook een goede mascotte is voor Arthurs voetbalteam, is nog maar de vraag…

7436a4a07216968396805b9b2b233811.jpgRobotjacht - Damien Love (11 december)

Op een winterdag ontvangt de twaalfjarige Alex in Engeland een mysterieus pakketje van zijn grootvader. Het is een oude tinnen robot uit Praag. ‘Deze is bijzonder,’ staat op het begeleidende briefje. Als er al snel allerlei vreemde dingen gebeuren, vermoedt Alex dat het stuk speelgoed niet alleen bijzonder is – het zou best wel eens levensgevaarlijk kunnen zijn.
Wanneer het uit de hand loopt en Alex wordt aangevallen, schiet zijn grootvader hem te hulp. Hij trekt Alex mee in een avontuur vol duistere magie, weg van doodnormale zaken als vrienden, pestkoppen en huiswerk. Samen vluchten ze door een winters Europa, achtervolgd door meedogenloze vijanden en kleine robots. Zijn grootvader weet meer, maar weigert om Alex alles te vertellen. Het wordt een race tegen de klok om te ontsnappen aan het gevaar en om het duistere geheim rond de robot op te lossen.

48fafbd36c58b3e6ffdf649a63ecfadd.jpgTimmies tornado - David Vlietstra (16 december)

Een fantasierijk prentenboek op rijm over de leuke en minder leuke kanten van een tornado in huis. Voor druktemakers en draaikolkjes vanaf 4 jaar. 

De tornado was eerst lief en schattig, maar zijn potje werd al snel te klein. In dit boek kun je lezen of tornado’s wel zo geschikt als huisdier zijn.

09bcd97ac9a0ab35e57a880eb5b8c29b.jpgBakker Muffin - Sam Loman (20 december)

Een vrolijk boek over beroepen én over hoe je zelf je talenten kunt ontdekken. Maar ook over lekkere bosbessenpoezenmuffins! Voor bakkertjes vanaf 3 jaar.

Wat wil jij later worden? Iedereen in de klas weet het al. Behalve Muffin. Ze heeft echt geen idee! Of toch?

Welk boek zou jij graag openslaan in december? Of misschien doe je iemand er wel een cadeau?



Reacties op: Nieuw leesvoer: december!

Meer informatie

Gerelateerd