Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Nieuw leesvoer: februari!

op 01 februari 2019 door

Is de eerste maand bij jullie ook zo snel voorbij gegaan? Bij mij wel. Even knipperen en we zitten nu al weer in februari. Gelukkig hoeven we ons deze maand niet te vervelen, want ook al is dit de kortste maand van het jaar, er verschijnt genoeg moois!

Geschreven door Sanne

4fcaa94f61b3b0b078f42bf9b5c6956b.jpgDe duistere school - Sandra J. Paul (1 februari)

Eenmaal je op deze school zit, kom je er nooit meer weg. Op de dag na de Grote Storm staat er plots een nieuw gebouw in het midden van Kraaidorp. De Duistere School wordt het genoemd, een internaat voor alle kinderen die in Kraaidorp wonen. Niemand wil luisteren naar de twaalfjarige Quinten, die als enige zweert dat er iets vreemds aan de hand is in zijn dorp. Zelfs zijn vader en zijn beste vrienden geloven rotsvast dat Bertus en Colette Zwart, de schooldirecteurs, het goed met hen menen. Maar dan verdwijnen de kinderen een voor een.

ba31075d9800746737fc60484440df22.jpgDe ondergrondse boomgaard - Mat Larkin (1 februari)

Pri Kohli kent het stadje Dunns Boomgaard beter dan wie ook. Hij was tenslotte het eerste kind dat hier kwam wonen. Hij kent alle raadsels van de stad (die zijn er niet), alle geheimen (die zijn er ook niet) en de beste plekken om iets te beleven (in een hoge boom klimmen en daar blijven zitten). Waarom kan hij dan geen antwoord geven als Attica Stone, het nieuwe meisje, hem de simpele vraag stelt: ‘Als de stad Dunns Boomgaard heet, waar is de boomgaard dan?’
Pri gaat samen met Attica op zoek naar de verdwenen fruitbomen, en tijdens die zoektocht ontdekken ze allerlei vreemde dingen: een robotrups, een burgemeester met Twee Gezichten, een levensechte boeman in het bos en een huis gemaakt van deuren op een hoge rots.
Maar dan ontdekken ze het allergrootste geheim: iets magisch staat op het punt vernield te worden! En de enige manier om die magische wereld te redden is door het stadje op te offeren…

fbb687d53a597ba674e1dcbbd0648678.jpgIn de sterren geschreven - Anita Ganeri (4 februari)

Wie heeft niet tijdens een heldere nacht naar boven gestaard en zich laten betoveren? Al duizenden jaren kijken mensen naar de sterren, en vertellen hun kinderen en kindskinderen hoe die aan de hemel verschenen.
In dit boek zijn die verhalen verzameld – van Griekse mythen tot Indiase epossen en vertellingen van inheemse volkeren uit Noord- en Zuid-Amerika, Afrika, Australië en Oceanië. Verhalen over wraakzuchtige goden en godinnen, monsters, helden en dappere dieren – met één overeenkomst: je kunt ze aan de sterrenhemel zien staan.
Lees over hoe Giraf een ster werd. Over Gilgamesj en de Stier. Over Kallisto en Arkas: Grote Beer en Kleine Beer. Over hoe Coyote de sterren verspreidde. Over Orion, de ziel van de farao. En nog heel veel meer… Anita Ganeri laat de eeuwenoude verhalen glinsteren in woorden, en net zo schitterend als de sterren zijn de illustraties van Andy Wilx.

4e5abc85c52b8d789692e4fb25efc65c.jpgKasper wordt een kip - Sam Copeland (5 februari)

In de nieuwe hilarische driedelige serie voor jongens en meisjes vanaf 8 jaar maken we kennis met piekeraar Kasper. Hij heeft iets ontdekt waar hij zich écht zorgen over begint te maken: hij verandert op de gekste momenten ineens in een dier! Hij weet nooit welk dier – van het ene op het andere moment is hij een vlo, een duif of een neushoorn. Samen met zijn beste vrienden start Kasper een onderzoek, want hij móét weten wat er met hem aan de hand is, en wat hij eraan kan doen. Straks overkomt het hem als hij in de spotlights van de schoolmusical staat… 
Er wordt op Instagram, Twitter en Facebook momenteel druk gebuzzed met dit boek, dus misschien ben je het al wel tegen gekomen!

44c9957b116e71009bc9b067a63a9e7d.jpgHet konijn, het Donker en de koektrommel - Nicola O'byrne (5 februari)

Konijn heeft geen zin om te gaan slapen, maar het wordt alweer donker. Hij besluit het donker te vangen in zijn koektrommel. Als het niet donker is, hoeft hij ook niet te slapen. Vanuit de koektrommel vertelt het donker hem dat de nacht ook voordelen heeft. Voor andere dieren, maar ook voor de wortels waarmee Konijn wil ontbijten. Ook voorlezen en slapengaan gebeurt alleen wanneer het donker komt. Zou het donker Konijn kunnen overtuigen?

efe1045eea976a1890b6a19a7131dd96.jpgGeheimen passen niet in een verhuisdoos - Marike Goslinga (6 februari)

Wat zou er gebeuren als ik het gewoon zou zeggen? Papa, mama en Jesse, ik roep iedereen bij elkaar, met z’n allen rond de tafel. Ik zie mezelf zitten in de nieuwe woonkamer. Ik hoor mijn eigen ademhaling, veel te hard. Mijn stem klinkt zacht. Ik zeg: ik moet jullie iets vertellen.
Vere is verhuisd. Een nieuwe woonplaats, een nieuw huis, een nieuwe school, een nieuw kapsel, een nieuwe beste vriendin, een nieuw gevaarlijk spel. Is dat genoeg om te vergeten wat er in het oude huis is gebeurd?
Is tweehonderdvijftig kilometer ver weg genoeg om opnieuw te kunnen beginnen? Kun je gelukkig zijn als er een geheim in je woont, een geheim waar je met niemand over kunt praten?

00949dd41a63053c00a98d444721ceb2.jpgDe stikkende waarheid - Joe Berger (15 februari) 

Lukt het Lars Leugenaar om te stoppen met liegen? 
De stinkende waarheid is het tweede boek in de briljante serie van Joe Berger. Lars Leugenaar kreeg in korte tijd veel fans in Nederland! De boeken over Lars zitten vol humor en herkenbaarheid. De vlotte tekst en de graphic novel­achtige illustraties spreken zo aan dat je de boeken niet weglegt voor je ze uit hebt!
In dit tweede deel van de Lars Leugenaar­-serie maakt Lars het zichzelf weer lastig. Het is zomervakantie en hij heeft grootse plannen: er is een openluchtvoorstelling van de film van zijn grote held Steenwolf. Daar moet hij natuurlijk heen! Maar zijn moeder heeft het gehad met zijn leugens. Hij moet haar beloven om de hele zomer niet meer te liegen, anders mag hij niet naar de voorstelling toe. En alsof dat nog niet moeilijk genoeg is, moet hij er ook nog achter zien te komen waarom zijn kat Pudding ineens van die vieze scheetjes laat!

06cff638311dc00f7e4e557dc9a9f731.jpgHet Magische Eenhoorn Genootschap - Selwyn e Phipps (15 februari)

HET OFFICIËLE HANDBOEK - Het Magische Eenhoorn Genootschap wijdt zich al eeuwenlang aan het bestuderen en beschermen van eenhoorns. Al die tijd was het geheime genootschap in mysterie gehuld... tot nu. In dit officiële handboek, de uitvoerigste gids over deze unieke dieren, zijn de uitkomsten van jarenlang onderzoek en talloze expedities verzameld. U heeft het ultieme bewijs in handen dat eenhoorns en hun magische krachten echt bestaan.

1c52dd352575ba89a84098159feacdbc.jpgDe waanzinnige boomhut van 104 verdiepingen - Andy Griffiths (15 februari)

Kom op bezoek bij Andy en Terry in hun boomhut die nu 104 fantastische verdiepingen heeft. Ze hebben er dertien nieuwe verdiepingen bijgebouwd, zoals een trap zonder einde, een boerbank en zelfs een machtig fort. Andy en Terry zoeken een grappig verhaal voor hun volgende boek en belanden in een race tegen de tijd. Misschien dat ze iets aan de tandenfee hebben, aan de twee-miljoen-euro-winkel, of wie weet zelfs aan de raadsels uit de denkkamer van diepe gedachten?

36310c9858dcbb6e7eb2415dcfefcd6f.jpgDe wilde heks 1 - De vuurproef - Lene Kaaberbøl (15 februari)

Clara is een doodgewoon meisje. Tot op een dag alles verandert. Na een aanval van een grote kat ontdekt Clara dat ze met dieren kan praten. En dat ze over de talenten beschikt om een wilde heks te worden. Maar in de wilde wereld heeft niet iedereen het goed met haar voor. Clara's leven staat op het spel.

De vuurproef is het eerste deel in deze reeks over Clara, over haar liefde voor dieren en haar strijd om te overleven in een wereld waar magie allesbehalve kinderspel is.

3985a87a77789c0d6e7fa33f14be41b6.jpgRory de Raaf - Detective - De hondenbrigade - Andrew Clover (15 februari)

Rory woont samen met zijn moeder en zijn altijd Boze Broer. Hij heeft één grote ergernis: niemand vertelt hem ooit iets. Zodat hij nooit van iets weet. En hij heeft slechts één grote vraag: waar is zijn vader, die op een dag spoorloos verdween? Naast die zoektocht houdt ook een ander mysterie Rory en zijn maatje Kato in de ban: wie is de hondendief die actief is in zijn eigen straat? En wat als die dief zijn beste vriend Willy Willems ontvoert? Rory en Kato storten zich in een knotsgekke speurtocht…

14deb2ed619428378d5af80a84e6150c.jpgHaast - Stéphane Servant (19 februari)

Ze noemden hem Haast, want hij was altijd op de vlucht.
Hij rende van 's ochtends tot 's avonds en stopte nooit.
Niet om te slapen, niet om te dromen, zelfs niet om lief te hebben.
Al honderd keer rende hij de wereld rond, maar zonder ooit iets te zien. 
Tot hij op een dag Berg ontmoette ...

Een poëtisch verhaal van Stéphane Servant over omgaan met de tijd. 
Met prachtige illustraties van Rébecca Dautremer.

f22709a36af0d7be4cb18c9b7c9786ef.jpgDe strijd om Troje & Odysseus - Simone Kramer (20 februari)

Aphrodite, godin van de liefde, heeft de Trojaanse prins Paris beloofd dat hij met de mooiste vrouw van de wereld zal trouwen. Helaas heeft deze Helena al een man. Als Paris en Helena er samen vandoor gaan, trekt haar echtgenoot ten strijde. Hij roept zijn bondgenoten bijeen en zet koers naar Troje...
Na een jarenlange strijd, waar ook de goden zich danig mee bemoeid hebben, valt Troje. De Griekse overwinnaars keren terug naar huis. Een van hen is Odysseus, koning van Ithaka. Maar de terugtocht is verre van gemakkelijk. Met zijn manschappen wordt hij gevangen genomen door een wrede Kykloop. De tovenares Kirke stuurt hem naar het dodenrijk. Hij moet langs de sirenen zien te varen, die elk schip op de klippen doen slaan, en verliest uiteindelijk zelfs zijn vloot, voor hij na tien jaar weer voet aan land zet op zijn eiland. En zelfs dan zijn zijn beproevingen nog niet voorbij.

1bc2cd83cd5f83cdbd06543dc45544ec.jpgH@ck - Mirjam Mous (26 februari)

In de Bange Jaren stond de Derde Wereldoorlog op het punt van uitbreken en de aarde dreigde intussen ten onder te gaan aan het veranderende klimaat. Economische groei was het enige dat telde. Gelukkig ontstond er een tegenbeweging. Steeds meer mensen begonnen op eigen houtje duurzame projecten te ontwikkelen en maakten zich hard voor een betere wereld: sinds de Grote Ommekeer gaat het weer beter met de aarde. Het resultaat is een ideale wereld, volgens de vijf nieuwe leiders. Maar als je je niet aan hun regels houdt... 

Wanneer Holden Winters een oude bunker ontdekt met spullen uit de Bange Jaren, heeft dat grote gevolgen. De smaak van ananas uit blik overtreft alle vita en shakes die hij ooit geproefd heeft. En de vuurpijlen die hij vindt en afsteekt tijdens Happy Day zijn veel mooier én vooral echter dan de kunstmatige vuurwerkshow die elk jaar georganiseerd wordt. Maar Holden blijft niet ongezien en wordt opgepakt door de handhavers. Die zijn echter iets heel anders met hem van plan dan hij had verwacht. Holdens zus Prissy ontvangt intussen mysterieuze berichtjes van een onbekende op haar camphone. Hoe kan het dat de afzender alles van haar weet, maar zij niets van hem? En waarom heeft ze het gevoel dat er iets niet klopt aan de arrestatie van Holden?

Kun jij je voorstellen dat dit slechts een greep is uit de boeken die verschijnen?! Veel zijn het er hè?
Zijn er boeken waar jij naar uitkijkt en waarvan je hoopt dat ze op onze spot worden besproken?



Reacties op: Nieuw leesvoer: februari!

Meer informatie

Gerelateerd