Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Nieuw leesvoer: januari!

op 01 januari 2019 door

Een nieuw jaar, nieuwe verse boeken die verschijnen en wij zetten ze weer voor je op een rijtje. Bekijk vandaag een greep uit het aanbod van nieuwe boeken dat deze maand verschijnt.

Geschreven door Sanne

Vinnie & FlosMarte Jongbloed en Natascha Stenvert (7 januari)

498fb45470361d081d1831bc05d908cb.jpegDit eerste voorleesboek over Vinnie & Flos van Marte Jongbloed en Natascha Stenvert bevat herkenbare verhalen voor kleuters. Onder het motto ‘Ik durf alles, ook al ben ik bang!’ geven Vinnie en zijn ondeugende vriendje Flos jonge kinderen net dat beetje zelfvertrouwen om nieuwe dingen uit te proberen. Vinnie verhuist met zijn ouders naar een nieuw huis. Alles is een beetje eng in het begin, ook de nieuwe slaapkamer. Maar dan ontmoet hij Flos die in een boek in zijn kamer woont. Vinnie en Flos worden dikke vrienden en beleven samen veel avonturen waarbij de één de ander en dan weer de ander de één uit de brand helpt. Vinnie & Flos bevat 12 korte afgeronde kleuterverhalen. De vlotte en toegankelijke tekst is geschreven door Marte Jongbloed, auteur van o.a. De (niet zo) rampzalige avonturen van Herre. De vrolijke full colour illustraties van Natascha Stenvert (bekend van o.a. Kolletje) brengen Vinnie en Flos tot leven.

Piraat Blunderbaard - Amy Sparkes (8 januari)

574960b6de13803505df6af1b77bdcf7.jpegKan de slechtste piraat ooit de Piraat van het Jaar-prijs winnen? Van mama moet ik meedoen aan de stomme Piraat van het Jaar verkiezing. Het enige wat ik moet doen is vechten met een GIGANTISCH zeemonster (wat een verdoemenis), mijn oh-zo-briljante broer ergens in verslaan (alsjeblieft, alsjeblieft, alsjeblieft) en een legendarische schat vinden die nog NOOIT iemand in de geschiedenis van OOIT heeft gevonden (makkie dus!). Wens me succes! - Piraat Blunderbaard. Vaar met de slechtste, maar ook de grappigste piraat over de zeven zeeën in een hilarisch avontuur voor lezers van 7 jaar en ouder.

De voorleesfietsMarianne Busser en Ron Schröder (9 januari)

8f634c9d938fa450616531fbb497efba.jpegWelkom bij de voorleesfiets met meer dan honderd boeken. Elke keer mag iemand in zo'n boek iets uit gaan zoeken: de tandarts of de timmerman, de herder, de student. Die zoeken snel een versje op dat je beslist niet kent. Over een schaap dat voor het slapengaan bitterballen telt. En over een olifant die meespeelt op een voetbalveld. Met veel plezier en overtuiging lezen ze de versjes voor en daarna rijdt de voorleesfiets weer supervrolijk door!

De oorlog die ik eindelijk won - Kimberly Brubaker Bradley (15 januari)

8ac87d3c554a45f2b74b17406784954b.jpegDe oorlog die ik eindelijk won is de langverwachte opvolger van De oorlog die mijn leven redde
De Tweede Wereldoorlog is in volle gang en Ada en haar broertje Jamie zijn vanuit Londen geëvacueerd naar het landgoed van Lady Thornton. Daar bereikt hun het bericht dat hun moeder is omgekomen bij een bombardement van de munitiefabriek waar ze werkte. Ada zelf moet geopereerd worden aan haar klompvoet. Gelukkig heeft ze Butter nog, de pony waar ze met veel plezier op rijdt. Een ontroerend oorlogsverhaal over hoop en strijd. 

Operatie: oma Sjannie - Lysette van Geel (15 januari)

5d729442455696f9bf2a3e11fa2e58bd.jpegAmare is elf jaar en woont met haar ouders en vervelende zus Jet in een dorpje in Zeeland. Ze is vaak bij haar lieve, gekke oma Sjannie die een paar straten verderop woont. Vaak helpt ze haar dan een beetje, want oma Sjannie is wat vergeetachtig aan het worden en ziet ook niet meer zo goed. Als oma Sjannie na een val in het ziekenhuis belandt, willen de ouders van Amare haar naar een bejaardentehuis sturen. Ze zijn zelf veel te druk om voor haar te zorgen. Maar Amare weet dat oma Sjannie bejaardentehuizen haat! Ze vindt ze verschrikkelijk! Amare besluit om haar oma uit het ziekenhuis te kidnappen en haar te verstoppen op de zolder van hun eigen huis, zonder dat iemand het weet. Maar dan staat de politie ineens voor de deur en starten haar ouders een zoektocht in de buurt. Amare moet alles op alles zetten om haar geheim te bewaren.

Sorry - Stefan Boonen (21 januari)

b950ef22d42527bb55a12ebd68b56c98.jpegDie arme jongen. Marcus.
Zijn mama is boos op hem.
Omdat hij één piepklein stukje taart heeft gegeten.
Daar kan hij niks aan doen.
Omdat hij een beetje vuil is.
Daar kan hij niks aan doen.
Omdat hij ‘stomme mama’ heeft gezegd.
Daar kan hij...
Wat kan Marcus doen om het weer goed te maken?

Een grappig en innemend verhaal over het moeilijkste woordje ter wereld.

De familie Grafzerk: Dood spoor? - Henk Hardeman (23 januari)

Y885e8db1eb15ecbf1c4a0d82a55b974f.jpegara krijgt de schrik van haar leven als ze op een dag haar vriendje Junior op tv ziet. Junior is op zoek naar zijn ouders, van wie hij niets weet. Maar Yara is niet de enige die hem heeft gezien. Ook professor Kaligari, op zoek naar het geheim van het eeuwige leven, wil Junior in handen krijgen. Junior is namelijk niet zomaar een jongen: hij is al vijftig jaar dood en toch springlevend. Maar er is haast, grote haast. Want Junior kan niet leven zonder de speciale groene damp en zijn voorraad gaat er razendsnel doorheen..

Van nerd naar ninja! - Anh Do (28 januari)

816b34d3c1d32e418b64547aba1f84bf.jpegNelson Kane is onhandig, en helemaal niet cool. Maar dan komt hij er op zijn tiende verjaardag achter dat hij een ninja is, de allerlaatste ninja ter wereld. Én dat hij de enige is die zijn omgeving kan redden van een groot gevaar. Maar hoe kan hij nou de wereld redden als hij zelfs zijn eigen onderbroek nog achterstevoren aantrekt?! Gelukkig krijgt hij hulp van zijn neef Kenny en ook de uit vindingen van zijn oma helpen. Lukt het Nelson om van een onhandige nerd in een echte ninja te veranderen?
Van nerd naar ninja! is het eerste deel in de avontuurlijke Ninja Kid-­serie van de Australische kinderboekenschrijver en komiek Anh Do. Het is een razendsnel, spannend én grappig boek vol geweldige personages. Kinderen lezen het in één adem uit.

Zit er iets van jouw smaak tussen?



Reacties op: Nieuw leesvoer: januari!

Meer informatie

Gerelateerd