Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Een spannend boek voor jongens: Opeens geheim agent

op 11 september 2018 door

Begin juni kwam Opeens geheim agent uit. Een heerlijk boek voor jongens van 9 tot 11 jaar. Wil je ook een cool en spannend boek lezen? Lees dan snel mee!

Geschreven door Antoinette:

Jesse houdt van stunts, levensgevaarlijke stunts. Hij heeft zich dit keer voorgenomen om van een hoog dak te abseilen. Zo denkt hij veel indruk te maken op zijn vrienden en toeschouwers. Jesse wil snel veel geld verdienen. Hij wil namelijk de allernieuwste MIphone, maar ja deze is wel heel duur!

Wat hij niet weten kan,is dat Geheim Agent James Rond in de buurt is, en dat ze enorm veel op elkaar lijken. Als James Jesse aanspreekt in het park, besluit Jesse in te gaan op zijn voorstel, tijdelijk ruilen van elkaars dagelijks leven. Deze kans krijgt hij niet meer.

Opeens is Jesse een Geheim Agent met een MIphone! Een nieuwe wereld gaat voor hem open. Al snel heeft hij zijn eerste opdracht te pakken. In eerste instantie lijkt het een makkie te worden,maar al snel zit Jesse in een rollercoaster van gebeurtenissen. Tja, je bent natuurlijk niet zomaar geheim agent he!

Zal Het Jesse alias James Rond, lukken de opdracht succesvol te voltooien? Gelukkig krijgt hij hulp uit onverwachte hoek, want Geheim Agent zijn, is soms toch wel lastiger dan Jesse gedacht had.

De auteur

Tom McLaughlin heeft met Opeens geheim agent een heerlijk boek geschreven en geïllustreerd. Het boek staat bol van hilarische vergelijkingen en uitspraken. James Rond in plaats van James Bond, is hiervan een leuk voorbeeld. De lettertype passen zich aan aan hetgeen wat gezegd wordt. Zo staan de letters in het groot als er geroepen wordt en zijn de illustraties een lust voor het oog.

Het verhaal loopt als een trein en de spanning wordt goed opgebouwd. Het boek is, door de wijze van schrijven en illustraties, een uitdagend boek voor kinderen die minder graag lezen. Het is grappig en levendig geschreven, wat bij de lezer zeker een lach op het gezicht zal toveren. Daarnaast heeft Tom McLaughlin er goed aangedaan om een actueel beeld te schetsen op technologisch gebied, wat het boek laat identificeren met jongens. Zo zijn de kinderen meer met telefoons en computers bezig dan de volwassenen en lijken de gebeurtenissen erg veel op de echte James Bondgebeurtenissen.

De cover is opvallend te noemen met zijn grotendeels rode achtergrond en Jess in een witte cirkel. Op de achterflap maken we alvast op een bijzondere wijze kennis met een aantal personen.

Eerder geschreven boeken

Tom McLaughlin heeft voor Opeens geheim agent al eerder boeken geschreven voor de doelgroep 6-9 jaar. Het zijn voornamelijk boeken met weinig bladzijden en veel illustraties. De eerdere titels die Tom McLaughlin uitgebracht heeft zijn De wolkenontdekker en De verhalenmachine.

Daarnaast heeft hij samen met Mark Sperring het boek Hoe kan ik het goed maken? geschreven en geillustreerd voor de doelgroep 4-6 jaar.



Reacties op: Een spannend boek voor jongens: Opeens geheim agent

Meer informatie

Gerelateerd