Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Tips voor thuisblijvers: Knutselboeken

op 20 juli 2018 door

Vandaag heeft ook de laatste regio in Nederland zomervakantie gekregen. Voor iedereen die deze vakantie lekker thuisblijft, de vakantie nog in het vooruitzicht heeft of al weer lekker thuis is, geven wij elke week thuisblijftips. Met deze tips kom je de zomer wel door! Deze week: knutselboeken.

Door Ilja.

Waarom tekenen en knutselen kinderen?

Goede vraag! Bovenal, kinderen vinden het leuk. Dat lijkt me opzich al reden genoeg, maar er zijn nog meer redenen waarom kinderen graag tekenen en knutselen. Kinderen krijgen grip op de wereld door te tekenen en te knutselen. Ieder kind doet elke dag ervaringen op en door daar een werkstuk van te maken, worden deze ervaringen op hun eigen manier verwerkt. En dat is weer belangrijk voor de ontwikkeling van het kind. Kinderen doen bovendien veel ervaringen op met hun handen. Knutselen sluit daar dus perfect op aan. Andere voordelen van knutselen en tekenen zijn: het ontplooien van creativiteit, het beter waarnemen van de omgeving en de ontwikkeling van de fijne motoriek. En... als je vanuit een knutsel- of tekenboek werkt, leren kinderen beter begrijpend te lezen en goed te luisteren. Dus, pak je knutselspullen en potloden maar uit de kast en ga aan de slag!

Het slijmerigste slijmboek

Dé hit van 2018: slijm maken. Vooral op YouTube is het een groot succes. Er zijn verschillende recepten in omloop om het beste slijm te maken. Slijm met lijm, lenzenvloeistof of maïzena, je hebt het vast wel eens voorbij horen komen. Het slijmerigste slijmboek heeft meer dan 30 recepten verzameld waarmee je de zomer wel doorkomt. Ze hebben zelf recepten voor eetbaar slijm! Bovendien bevat het boek een aantal supergoede toptips waardoor je slijm nog beter, mooier en lekkerder wordt!

Onze zomerse knutseltip is het zandslijm:

344f584f67717566a3aee993ad93ff71.jpg 

Tekenschool

Ja dag! Ik heb vakantie, dan ga ik toch niet naar school! Dit is echter een hele speciale school. Een school die je vanalles leert om een supermooie en technische tekening te maken. En... deze school kun je overal mee naartoe nemen. Dit boek staat boordevol met leuke opdrachten, weetjes en theorie over tekenen. Kun je bijvoorbeeld blind een tekening maken? Hoe teken je eigenlijk in perspectief? Wat zijn koude en warme kleuren eigenlijk? En wanneer kun je het beeste welk materiaal gebruiken? Met dit boek teken je na de zomervakantie als een echt professional!

Onze zomerse tekentip: teken jouw favoriete zomerbestemming. Welk materiaal en kleur gebruik je daarbij en waarom?

Kunst knutselen

Dit boek bevat 50 vrolijke en leuke kunstprojecten die variëren in moeilijkheidsgraad en leeftijd. Voor elk kind heeft dit boek een geschikt project. Het leuke aan deze knutselprojecten is dat je gebruik maakt van materialen die bijna iedereen wel in huis heeft. Je kunt dus direct aan de slag! Maak bijvoorbeeld puppy's van krantenpapier of felgekleurde ara's van aardappel! Dit boek is zeer geschikt om de zomervakantie te vullen met knutselen, maar er staan ook leuke werkjes in voor in de herft- of kerstvakantie. 

Onze zomerse knutseltip: maak een lekkere ijsjesslinger!

a0e12246328518d42ed396fe1ccac22a.jpg

En nu ben jij aan de beurt! Ga lekker aan de slag met verf, papier en slijm. Wij zijn ontzettend benieuwd naar jouw creatie. Deel jouw kunstwerk op Facebook of Instagram en tag de Hebban Jeugdliteratuur Club (@hebbanjeugdliteratuur) en gebruik #tipsvoorthuisblijvers.



Reacties op: Tips voor thuisblijvers: Knutselboeken

Meer informatie

Gerelateerd