Advertentie

Uitslag poll: elk kind moet een boek krijgen van Sinterklaas

op 03 december 2019 door

In november zijn we gestart met een nieuwe rubriek: een poll waarin we om jullie mening vragen, natuurlijk jeugd en boek gerelateerd. Inmiddels is de uitslag van onze eerste poll bekend. Zou elk kind een boek cadeau moeten krijgen van de Sint?

Door Sanne

Op Hebban stikt het van de boekliefhebbers, zou dat verklappen dat elk kind een boek cadeau moet krijgen van Sinterklaas?
Nee, zo logisch is dat niet, hoewel uit de antwoorden blijkt dat jullie kinderen graag zien lezen. Zo zegt Joëlle: "Ik vind dat we kinderen plezier in lezen moeten bijbrengen." 

Ondanks dat is een groot deel van jullie het oneens met de stelling dat Sinterklaas voor iedereen een boek moet meenemen. Zo zegt Lieke: "Ik weet het niet zo goed. Cadeau's horen leuk te zijn, dus als een kind lezen helemaal niet leuk vindt dan is het nogal jammer. Echt zo'n opdringerig, 'nuttig' (huiver!) cadeau." Ook Maartje is het daarmee eens: "Ik vind Sinterklaas bij uitstek de gelegenheid om je kind nou eindelijk dat cadeau te geven dat het van zijn/haar ouders nooit zou krijgen. Dat onverantwoorde, lelijke ding dat het kind heeeeeel graag wil hebben. Want Sinterklaas is geen opvoeder."

Sinterklaas is een tijd van leuke dingen, het mag minder verantwoord en als dat betekent dat een kind niet van lezen houdt, dan moet er ook geen verplicht boek gegeven worden. Maar er wordt wel gelijk in oplossingen gedacht. Zo zegt Edith: "Als Sint wat meer te besteden heeft, is het leuk als hij ook een boek geeft. Want voor elk kind is er wel een leuk boek te vinden.". Daar is Lieke het mee eens: "Een boek als extra cadeautje kan natuurlijk altijd. Als het aansluit bij wat een kind leuk vindt - Frozen, tractors, minecraft, weetikveel - dan wordt het misschien zelfs opengeslagen."

En dan de uitslag van de poll "Elk kind moet een boek cadeau krijgen van Sinterklaas"

633956422e556a66e9a9ec521ff50a46.jpg

25% van jullie is het eens met de stelling en vindt dat elk kind een boek cadeau moet krijgen van Sinterklaas, 75% is het hiermee oneens.

Wat vind je van de uitslag? Verrassend? Of kun je je er wel in vinden? Binnenkort volgt er een nieuwe poll in ons café!Reacties op: Uitslag poll: elk kind moet een boek krijgen van Sinterklaas

Meer informatie