Fanpage

Joseph Roth... en meer

Joseph Roth... en meer

Joseph Roth wordt inmiddelsin het Duitse taalgebied wel beschouwd als één van de grote auteurs van de eerste helft van de 20e eeuw. In een relatief kort tijdbestek heeft hij veel geschreven, als journalist én als romancier. Gelukkig is er van dat werk veel in het Nederlands vertaald.

Deze pagina is ontstaan uit mijn persoonlijke leesuitdaging voor 2017: het grootste deel van het werk van Joseph Roth te lezen, alle als zelfstandige boeken geschreven werk, dus niet zijn vele journalistieke reportages, die later veelal in bundelingen op de markt zijn gekomen.
Volgens Wikipedia (de Duitse pagina) gaat het om 28 uitgegeven werken, waarvan enkele postuum. Naast de 28 genoemde werken weet ik dat er nog twee romanfragmenten, dus onvoltooide romans, zijn ontdekt die ook in boekvorm zijn uitgegeven. Bij elkaar dus 30 werken.
Aangezien een deel daarvan alleen in het Duits verkrijgbaar is, kan ik daar op hebban geen recensie over schrijven. Om toch mijn bevindingen met de hebban-gemeenschap te kunnen delen, heb ik besloten tot deze pagina. Ik zal mijn mening over de gelezen boeken ook op deze pagina gaan beschrijven. Het aantal artikelen zal dus geleidelijk groeien.
Het biedt me ook de mogelijkheid om meer over Roth en zijn omgeving te gaan vermelden.

Daarom een fanpage, waarom ook niet?

Uitgelichte berichten

De lijst met boeken

01 januari 2017 2 reacties

De lijst met te lezen werken is grotendeels gebaseerd op de Duitse Wikipedia-pagina over Joseph Roth. Naast de 28 daar genoemde werken weet ik dat er nog twee romanfragmenten, dus onvoltooide...

Introductie Joseph Roth

01 januari 2017 8 reacties

Joseph Roth (volledig Moses Joseph Roth) werd op 2 september 1894 geboren in Brody. Dat was een stadje in het oostelijke deel van de grote Oostenrijkse keizerlijke monarchie. Tegenwoordig ligt het in...

Eerdere berichten


Wij horen bij Joseph Roth... en meer

 

Meer informatie

Gesponsorde boeken