Advertentie

Cadeautjes!

op 02 mei 2019 door

Zondag was ik jarig. Ik vraag elk jaar geld zodat ik zelf wat leuks kan uitzoeken, meestal boeken. Maar dit jaar ging het iets anders. Ik kreeg een aantal boeken, een cadeaubon voor onze Blauwe Vriend en een paar boekenbonnen. Natuurlijk ben ik dolblij met mijn aanwinsten. De boeken die ik kreeg, stonden hoog op mijn verlanglijstje dus mijn man heeft een stuk beter naar mijn gezever over mooie boeken geluisterd de laatste tijd dan ik dacht. Verder kreeg ik ook nog geld, maar dat ga ik dit jaar niet besteden aan boeken. Die heb ik genoeg gekregen. Die ga ik stoppen in het opknappen van de tuin, zodat ik buiten kan genioeten van mijn mooie cadeautjes.

Gezien mijn enorme guilty pleasure voor DC comics, waren de boeken echt een schot in de roos. Ik kreeg 3 delen van de serie DC Icons Series, waarbij verschillende topschrijvers een karakter uitwerken. Van deze serie had ik Catwoman, Soulstealer van Sarah J. Maas al, maar de andere 3 delen nog niet. Zondag kreeg ik ook Wonderwoman, Warbringer van Leigh Bardugo, Batman, Nightwalker van Marie Lu en Superman, Dawnbreaker van Matt de la Pena. Ze zijn allemaal in het Engels dus het gaat tijd kosten om ze allemaal te lezen, maar dat mag de pret niet drukken.

Verder kreeg ik ook deel 1 van de serie Superhelden van Marcel van Driel. Die serie gaat niet over superhelden maar over een spel en over spionnen, maar ook deze stond hoog op mijn veranglijstje. Ook kreeg ik een boek met korte verhalen van diverse schrijvers: Zinderende Zomerverhalen.

Voor de cadeaubonnen kocht ik een aantal boeken die ik op mijn verlanglijstje had staan en ook een paar waar ik vanmorgen in de winkel gewoon erg nieuwsgierig door werd. Ik kocht het ebook Ingesloten van Samira Ahmed, omdat dit boek me heel erg aanspreekt en ik me had ingeschreven voor de leesclub als Gewist er niet ook was geweest. Niet te stoppen van Angie Thomas stond niet op mijn verlanglijstje maar die kwam ik tegen op onze blauwe vriend en die lijkt me ook erg goed. Ook hier kocht ik het ebook van. Ten slotte kocht ik het ebook van De Zwendelprins van Rima Orie, die ik dankzij een blog van de YA club dolgraag wilde lezen. 

Dinsdag ben ik naar de boekhandel gegaan om mijn boekenbonnen van zondag in te wisselen en ik kwam terug met een boek dat ik echt heel graag wil lezen en die zeer zeker mee gaat op zomervakantie: Feo en de wolven van Katherine Rundell. Gek als ik ben op wolven kan deze hervertelling van dit wolvensprookje natuurlijk niet ontbreken in mijn boekenkast. Ook mocht Neverworld Wake van Marisha Pessl met me mee naar huis. Dat lijkt me een heel spannend verhaal. Als laatste kocht ik De Drakendoder van Fiona Rempt, gewoon omdat ik nog wat aan eht rondneuzen was om aan het goede bedrag te komen en ik nu eenmaal enorm aangetrokken wordt door het woordje "Draak". Als het boek dan ook nog een leuke kaft heeft, mag ie gezellig bij mij komen wonen.

Later kreeg ik nog een paar bonnen, dus ben ik vanmorgen naar een andere boekhandel geweest. Daar hadden ze een paar pareltjes staan waar ik al een tijdje naar op zoek was, maar die ze in mijn vaste boekhandel niet hebben. De vrouw in de kooi van Jussi Adler-Olsen en Een van ons liegt van Karen McManus. Verder maakte de Bruna nummer 1 van de top 10 voor de jeugd van 10+ me erg nieuwsgierig: het eerste deel van de serie Arlo Finch, De vuurvallei, geschreven door John August. 

Dit zijn gewoon 16 nieuwe boeken in een week tijd. Ik ben echt enorm verwent.Reacties op: Cadeautjes!

Gerelateerd