Deze maand las ik... Januari

op 31 januari 2019 door

Hebban is niet de enige plek waar ik bijhoud wat ik lees. Ik heb ook een hele boekenafdeling in mijn Bullet Journal. Daar plaats ik onder andere elke maand welke boeken en korte verhalen ik las en hoeveel sterren ik ze waard vond. Dus dacht ik, waarom ga ik dat dit jaar niet eens combineren? Ik hou er in bij welke titels ik las, of het een kort verhaal of een boek is en hoeveel sterren het kreeg. Als het boek me goed beviel, krijgt het ook een hartje.

ea17d825811687193cae67189031023a.jpg

Wonderplas in Zuiderpark van Wendy Schuchmann is een kort feelgood verhaal met een vleugje fantasy. Hij viel me tegen, ik vond hem vooral erg vaag.

De klank van Rood van Luc Vos is een kort thriller verhaal met een vleugje science fiction. Ik vond het wel een leuk verhaal.

Voorlopers deel 2: De kracht van velen van Mirjam Hildebrand was een buddyread samen met Wendy. Het was een erg mooi verhaal, maar het eerste deel vond ik beter. Ik gaf hem wel een hartje.

De vertelsels van Baker de Bart van J.K. Rowling was een herlezertje. Ik las tussendoor steeds een sprookje eruit. Ook deze kreeg een hartje.

Acht minuten is een kort feelgood verhaal van Gillian King. Ik had er meer van verwacht.

Bellicher deel 1: De macht van meneer Miller is van Charles den Tex. Ik heb deze thriller ooit als miniserie op tv gezien en was erg verbaasd toen ik hem als ebook tegenkwam. Ik wist niet veel meer van het verhaal, alleen nog dat hij erg spannend was. En gelukkig gold dat ook voor het boek. ook deze was een hartje waard.

Als je me niet kunt horen is een kort thriller verhaal van Jack Lance. Ik vond hem spannend. Een herlezertje voor als ik over een tijdje niet meer weet waar hij over ging.

Supergranny is een jeugdboek van Megan Havervlok. Leuk feitje: ze is zelf de hoofdrolspeelster. Ik verwachtte een beetje een fantasy, naar de kinderserie Supergranny die vroeger op tv was. Maar dit verhaal is totaal anders. Ik heb er wel van genoten dus ook deze kreeg een hartje.

En tot slot las ik Kasper wordt een kip van Sam Copeland. Ik mocht meebuzzen en ben nog met de lesclub bezig. Dit was ook een hartje waard.

--------------------

Even wat statistieken om bij te houden wat ik deze maand las:

  • 4 korte verhalen waarvan 2 thrillers en 2 feelgood.
  • 5 boeken. 1 thriller, 1 YA fantasy, 1 jeugd feelgood en 2 jeugd fantasy.
  • Ik deelde 5 hartjes uit, allen aan boeken en geen aan korte verhalen.
  • Ik gaf 28 sterren: 2x 2 aan korte verhalen. 4x 3, waarvan 2 aan een kort verhaal en 2 aan een boek. 3x 4 sterren, alle 3 aan een boek


Reacties op: Deze maand las ik... Januari

Gerelateerd