Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Nieuwe boeken stromen binnen

op 21 september 2019 door

Dit jaar heb ik het vaste voornemen om boeken uit mijn eigen kast te gaan lezen, omdat ik het aantal ongelezen boeken dat daar staat te wachten bijna niet meer durf te tellen! Het gaat best goed, want ik heb toch al zeker 25 boeken uit eigen kast gelezen....daar ligt het dus niet aan. Maar tegelijkertijd is de stroom boeken die mijn kast in gaat niet opgehouden...en dát was nu juist niet de bedoeling; ik zou geen boeken (nouja weinig dan) gaan kopen dit jaar! De afgelopen week was weer zo'n week waarin het helemaal fout ging...

De boekenmarkt

Afgelopen zondag was er de uitreiking van de Hebban debuutprijs, en aangezien ik in de lezersjury heb gezeten wilde ik daar toch wel erg graag naar toe, reuze benieuwd of het door mij getipte boek zou gaan winnen (en ja, Laura H van Thomas Reub won de prijs).
Maar er was niet alleen die uitreiking van de Hebban debuutprijs, er was ook een grote boekenmarkt op het Vredenburgplein. 
Vorig jaar ben ik ook al naar die boekenmarkt geweest en ontdekte daar toen een aantal echte juweeltjes van boeken....
Dus snipverkouden of niet, ik zou en moest ook nu weer naar die boekenmarkt.

Wel besloot ik het verstandig aan te pakken: om te voorkomen dat ik met teveel boeken thuis zou komen maakte ik een 'boodschappenlijstje' met daarop de boeken voor afgesproken samenleesprojecten die nog niet in mijn kast staan. Als ik hier naar op zoek zou gaan dan kon het toch niet mis gaan? 

fb7507b32a3515dc0cd2652874c78f2c.jpg

Samen met mijn nichtje liep ik zondagochtend over de boekenmarkt, al bij de eerste of tweede kraam begonnen de ogen van mijn nichtje te glinsteren: boeken van Willem Frederik Hermans, meerdere titels! Dus bekeken wij de boeken nog wat beter....mijn nichtje besloot er twee te kopen en voor ik het wist had ik ook een boek in mijn handen: Au pair. Deze stond niet op mijn lijstje maar aangezien ik hier veel goeds over gehoord heb, ik genoten heb van De donkere kamer van Damokles en mijn nichtje mij dit boek aanraadde kon ik toch niet anders dan het boek gewoon kopen?! Vooruit het boek mocht met mij mee naar huis.

In het volgende half uur schafte mijn nichtje nog een aantal boeken aan, haar liefde voor literatuur van Nederlandse schrijvers werd in de eerste paar rijen kramen goed op de proef gesteld ;-) Ik constateerde intussen blij dat ik me keurig aan mijn voorgenomen plan hielt, want na dat eerste boek  kocht ik vervolgens De vulkaan van Klaus Mann (samenleesproject met Tea) en Scheepsberichten van Annie Proulx (samenleesproject met Gigi).

Pas toen ik Het respijt van Primo Levi zag liggen ging ik weer voor de bijl....
Tijdens Bookstoreday woonde ik een lezing bij van Roxane van Iperen over 't Hooge nest, daar noemde zij regelmatig dit boek van Levi en las er volgens mij ook eens stukje uit voor. Ik was toen erg onder de indruk en zette het boek meteen op mijn NTL-lijst....en hier lag hij dan!
En nog voor een heel klein prijsje ook! Voor ik het wist zat het boek veilig opgeborgen in mijn tas.

Daarna liepen we een aantal bekende Hebban-gezichten tegen het lijf, maakten een praatje en toen werd er een tasje in mijn handen 'gedrukt' door Gigi: hier is het boek dat ik je beloofd had! Dat was dus boek nummer vier... máár niet gekocht, dus die telt maar half, want ik kan er toch niks aan doen dat iemand mij een boek cadeau wil geven???  :-)

Later kwam ik nog een boek tegen waar ik veel goeds over gehoord had: Marcel van Erwin Mortier, gesigneerd en al  voor maar 4 euro! 
Te mooi om waar te zijn, die mag mee.
De laatste aankoop van de dag was weer een samenleesboek As in tas van Jelle Brandt Corstius, dit boek had ik al op de e-reader, maar voor dit mooie schattige kleine prijsje mocht het boek met mij mee naar huis.

Bij Hebban-live drukte mijn nichtje mij nog een boekje in de handen met een gratis leesfragment van Alle tijd van Ronald Giphart.
Met een zware tas vol boeken en pijnlijke voeten van al dat staan en slenteren zocht ik de trein naar huis weer op, blij met mijn mooie nieuwe aanwinsten.

d01a7d267ce7b5bd887b828ae75955c9.jpg

Een leesclub

Gister kwam ik thuis uit mijn werk en vond een pakketje op de mat: De heilige van Martin Michael Driessen, ik ben ingeloot voor de leesclub!

Hoewel mijn leesagenda uitpuilt kon ik deze leesclub niet negeren, ik heb genoten van de leesclub rond De pelikaan en van het samenleesproject met Gigi over Rivieren van Driessen. Van deze schrijver wil ik absoluut meer lezen. En dat gaat nu dus gebeuren!

94579a2c77e6314cbd818c692e221995.jpg

Nog twee erbij....

Hoewel ik toch eigenlijk echt wel ver boven de tax aan nieuwe boeken zat voor deze week....eehh maand, misschien zelfs kwartaal?!...waren er nog twee boeken die ik écht absoluut wil hebben. 
Deze week kwamen de nieuwe boeken van Nino Haratischwili en Griet Op de Beeck uit, boeken waar ik al een tijd naar uitkijk.
En...ik wil niet wachten, ik wil die boeken nu meteen hebben!! 
Dus keek ik het blauwe mannetje maar eens lief aan en die legde ze braaf in mijn winkelmandje...
Zo kon het gebeuren dat vanmiddag de deurbel ging en de pakketjesbezorger mij een pakketje overhandigde! :-)

e175e06c7b23e23c0d937d5e1606e376.jpg

Maar nu is het dan ook écht klaar....
Ik koop (even) niks meer!!



Reacties op: Nieuwe boeken stromen binnen

Gerelateerd

Over

Willem Frederik Hermans

Willem Frederik Hermans

Willem Frederik Hermans (1921-1995) studeerde fysische geografie in Amsterdam, p...

Annie Proulx

Annie Proulx

Edna Annie Proulx (uitspraak "proe") (Norwich, Connecticut, 22 augustus 1935) is...

Primo Levi

Primo Levi

Primo Levi was een Joods-Italiaans schrijver van korte verhalen, romans en ...

Peter Delpeut

Peter Delpeut

Peter Delpeut (1956) studeerde aan de Nederlandse Filmacademie. Hij is in d...

Erwin Mortier

Erwin Mortier

Erwin Mortier is een Vlaamse schrijver. Hij publiceerde verscheidene romans, nov...