Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Augustus 2017 leesupdate

op 30 augustus 2017 door

42 De boekhandel op de hoek ***

Posy erft de boekhandel Bookends van Lavinia, een oude dame die een zwak had voor Posy en haar broertje die al heel lang boven de boekhandel wonen. Ineens is Posy van werkneemster werkgeefster geworden, iets wat haar zwaar valt. Er zit wel een "maar" aan de erfenis: als de boekhandel binnen 2 jaar niet winstgevend is, gaat de boekhandel over naar de superirritante Sebastiaan, kleinzoon van Lavinia. Terwijl Posy probeert de boekhandel om te toveren tot een levendige boekhandel met romantisch leesvoer, blijft Sebastiaan haar maar lastig vallen met hoe hij de winkel zou laten draaien. Zou het goedkomen?

Het boek leest lekker weg al is het al in het begin duidelijk hoe het af zal lopen. Posy moet allerlei hindernissen nemen en daardoor had ik best met haar te doen.

Gespaard: € 3,47

43 De patissier van Parijs ****

Nummer 43 alweer: nog 4 te gaan en mijn challenge van dit jaar is behaald....

Dit boek heeft 2 verhaallijnen. Het ene speelt zich af in 1910 dat vertelt over het leven in het Parijs waarbij de klasseverschillen zeer groot zijn: aan de linkeroever wonen de armen en aan de rechteroever de rijken van die tijd. Het tweede speelt zich af in 1988 in Engeland.

Petra heeft na het overlijden van haar opa zijn archief met onderzoeken en persoonlijke foto's en correspondentie meegenomen. Er is echter een biograaf die de biografie van haar opa op wil tekenen en die op een schandaal stuit waarbij haar opa in 1910 betrokken was. Petra wordt erg nieuwsgierig en gaat zelf op onderzoek uit en denkt dat zij het eerder boven water zal hebben dan meneer Hall, de biograaf.

Het verhaal in 1910 vertelt het verhaal over de arme Guy du Frere uit Bordeaux die in Parijs aan het spoor gaat werken en per toeval in aanraking komt met Jeanne Clermont van Patisserie Clermont.

De verhalen worden om en om per hoofdstuk beschreven en elke keer aan het eind van het hoofdstuk gebeurt er iets waardoor je alleen maar door kan lezen. Op het eind komen beide verhalen heel mooi samen en het mooist is nog dat het een einde was dat ik niet aan zag komen.

Absolute aanrader dit boek.

Gespaard € 3,12

Gespaard (vorige maanden) € 110,78 + (deze maand) € 6,59 = € 117,37



Reacties op: Augustus 2017 leesupdate

Gerelateerd