Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Boekenblogklus: Ohmdat ik het zo graag wil vertellen

op 20 november 2016 door

Dit is mijn eerste boekenblogklus en hoop dat ik er iets nets van maak. Vooral voor de schrijver Peter Sattva zodat meer mensen dit boek zullen gaan lezen.

Dit boek heet Ohmdat ik het zo graag wil vertellen

Nee, dit is geen tikfout: het woord Ohmdat is gekozen omdat Ohm een klank is dat bij mediteren vaak wordt gebruikt en dit een spiritueel boek is.

Dit boek heb ik via de schrijver Peter Sattva zelf ontvangen. Hij vertelde me dat hij dit boek in het Engels had geschreven en dus zijn werkelijke naam Peter van den Oetelaar heeft veranderd in de pseudoniem Peter Sattva omdat Van den Oetelaar in het Engels niet uit te spreken is..... In hoofdstuk 4 van het boek kom ik te weten dat hij de naam Peter Sattva door kreeg...

Voor het lezen

Toen ik zag dat dit spirituele boek als boekenblogklus werd aangeboden, was mijn interesse meteen gewekt: ik hou heel erg van spirituele boeken omdat ik als mens wil groeien en door theorie uit zulke boeken uit te voeren, ben geworden tot wie ik nu ben. Daardoor had ik heel erg veel zin om dit boek te gaan lezen. Ik wilde heel graag lezen over de visie die de schrijver Peter na zijn coma heeft ontwikkeld.....

De inhoud van het boek

Het boek begint met een verklarende woordenlijst aan het begin van het boek waarin Peter de woorden die hij gebruikt uitlegt hoe hij ze bedoelt omdat mensen bij het lezen van zijn eerste boek sommige woorden anders interpreteerden dan hij ze bedoelde. Veel van die woorden zijn voor mij begrijpelijk en ik vond het wat droge kost om doorheen te komen. Wel heel handig om ze te lezen en als er verderop in het boek wat verwarring kan ontstaan, dan even terug te grijpen naar de verklarende woordenlijst.

In hoofdstuk 3 en in verdere hoofdstukken wordt het principe 'ego' uitgelegd en wat dat ego met ons mensen doet.

In hoofdstuk 4 wordt er veel fysica uitgelegd (erg droge en saaie kost), het ego komt weer ter sprake en Bewust-Zijn wordt uitgelegd. Ook worden er enkele interessante experimenten in besproken. De wetenschappelijke 'bewijzen' van de fysica worden door de schrijver in twijfel getrokken.

Ook legt hij uit waarom regeringen wetten en regels bedenken en hoe het komt dat er oorlogen zijn. In het laatste geval hebben de verschillende ego's heel wat uit te vechten....

De schrijver zegt dat volkeren uit de Oudheid allerlei tekens voor ons hebben achtergelaten om onszelf weer te ontdekken. In het ijzeren seizoen dat in 2012 afliep zijn we alleen maar naar ons ego gaan luisteren en leven en zijn we vergeten wie we echt zijn: spirituele wezens met fysieke ervaringen. In dit stuk wordt er veel over verschillende cycli geschreven, de bijbehorende seizoenen en wat dat voor invloed heeft op onze energie, ons als mens zijnde. Er staan ook plaatjes bij. Het helpt alleen niet dat dat zwart/wit plaatjes zijn en dat er dan gezegd wordt dat iets in het groen of geel wordt aangegeven (???)

Uitleg over het resoneren van energievelden tussen alles en iedereen. Kijk naar het nieuws en je voelt energie in je rondgaan (meestal onbehaaglijk en negatief: het ego vindt er wat van). Mensen worden geraakt door zowel positieve als negatieve energie in hun buurt: mensen die zich goed en gelukkig voelen worden meestal door anderen begroet. Hier geldt: je trekt aan wat je uitstraalt.

Uitleg over hoe de grote instituten (regeringen, multinationals, onderwijs, pharmaceutische industrie, etc, etc.) die ons zo manipuleren (lees: onze ego's angst aanpraten) zodat we ons gedragen zoals die instuten dat willen om vooral maar zelf voort te kunnen bestaan. We worden overspoeld door medicijnen waar we echt niet zonder kunnen - zeggen ze. In feite om zelf alleen maar te kunnen blijven bestaan. Regeringen die terroristen aanwijzen en ons bang maken zodat "zij ons kunnen beschermen', maar in feite de regering trouw zullen blijven en braaf blijven volgen in plaats van naar onze eigen ingevingen (vanuit onze Bron die verbonden is met het Universum) te luisteren......

Quote van de Peter op pagina 189:

Alles wat je ervaart bij het lezen van dit boek zegt iets over jou en jouw overtuigingen. Dit boek is bedoeld om te fungeren als een spiegel om te onthullen wat je al weet, niet als een les om te leren. Elke positieve reactie die opkomt tijdens het lezen van mijn woorden, onthult iets positiefs in jou. Daar kan ik geen invloed op uitoefenen.

Na het lezen

Ergens voel ik iets van teleurstelling na het lezen van het boek. Ik kan namelijk niet zeggen dat ik wat heb geleerd tijdens het lezen van het boek. Wel ben ik het met een aantal dingen die Peter bespreekt eens (zoals het angst zaaien om ons maar te laten volgen en erop vertrouwen dat we beschermt worden door de leiders). Naar mijns inziens heb ik een deel van de visie van Peter meegekregen. Het was echter niet het boek waar ik op hoopte.

Er zaten ook best veel tekstuele -, grammaticale - en taalfouten in zoals:

- Pagina 118 Dit werd versterkt werd door...

- Pagina 137 Op dit moment is Griekenland is de klos.

- Pagina 138 Economie is volledig losgelagen

- Pagina 143 Wordt wakker! (met dt?)

Dit is niet alles, maar zal niet alles noteren. Maakte wel dat het irritant werd en daardoor vroeg ik me af: heeft er wel iemand naar de tekst gekeken of die klopte? Qua tekst dan, niet wat inhoud betreft.

Beoordeling

Doordat ik in het begin heel erg moeilijk door de tekst heen kwam omdat het langdradig was, er best irritante fouten in de tekst zaten en ik net iets anders had verwacht (ego in de weg?), maar ik  Peter niet tekort wil doen omdat hij zijn best heeft gedaan om zijn visie over te brengen, geef ik het boek 3 sterren.



Reacties op: Boekenblogklus: Ohmdat ik het zo graag wil vertellen

Gerelateerd

Over