Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

December 2017 Leesupdate

op 31 december 2017 door

57 Dag Sanne ***

Het derde boek in de Sanne serie van Marjan van den Berg. Het oppasgezien van Sanne emigreert naar Amerika, Frank wordt ontslagen doordat hij na de gijzeling zijn verhaal op tv heeft verteld, Wichard is ineens een stuk volwassener door de zwangerschap die zijn vriendin Noortje en hij doormaken, Frank en Sanne kopen camping 't Raetsel van de oude heer Terlaat en krijgen daar de schoonmaakhulp juffrouw Schaap met haar kruidenkussentjes bij. Op deze camping beleven ze ook het een en ander (Sanne heeft zelfs een stalker achter zich aan).

Al met al weer een heel fijn boek om te lezen.

Gespaard: € 2,32

58 Drakendal ***

Fee erft de bibliotheek van 499 magische boeken van haar opa.  Zij erft ook een aantal belangrijke troeven van haar opa zoals een ring, een briefopener en nog een aantal dingen. Echter kan zij niet elke troef zelf gebruiken. Zo veranderd de briefopener in de handen van Wolf ineens in een heus zwaard. Haar vader die beweert dat er geen magie bestaat verkoopt de volledige bibliotheek aan een lid van de Diberi: een groep tovenaars die een laatste lezer van een boek willen zijn om zo aan krachten te winnen. Aan Fee de taak om de boeken te redden. Ze ontdekt dat zij net als haar nieuwe vriendenover magische krachten bezit en samen besluiten ze om de boeken terug te gaan halen.

Dit is een veelbelovend eerste deel in de Bovenwereld serie geschreven door Scarlett Thomas. Een heel leuk boek om te lezen, maar toch vind ik dat sommige dingen net wat te makkelijk werden overwonnen en daarom geef ik het 3 sterren. Er had iets meer spanning in gemogen. Wel heel beeldend geschreven allemaal. Een vervolgdeel zal ik zeker gaan lezen!

Gespaard: € 3,64

59 Sanne, Sanne ****

In dit vierde deel van de Sanne reeks lezen we over het harde werken van Sanne, man Frank en zoon Wichard om camping 't Raetsel overeind te houden. Wichard is veel met de camping bezig en ontwikkelt plannen om meer gasten te trekken. Ondertussen komen en gaan er heel wat gasten, waarvan er 1 duidelijk snode plannen heeft om Frank te dwarsbomen. Als het Sanne allemaal te veel wordt, besluit ze met hond Beau naar vriendin Yvonne en diens man en kind te gaan. Helaas komt ze van een koude kermis thuis: wat ziet haar vriendin er uit en wat een zenuwachtig gedoe aan de deur.... Ze rust ergens anders een paar dagen uit. Gaandeweg het boek, komen we er achter dat er iets helemaal niet goed is bij Yvonne thuis. Zal dat allemaal goedkomen? En Frank heeft tussen neus en lippen contact over nieuwe baggerwerkzaamheden en gaat er voor het gemak maar van uit dat hij dat zonder overleg klakkeloos aan kan nemen. Hoe zal dat verlopen?

Bij dit boek komen er een hoop emoties aan te pas. Heb het in 1 ruk uitgelezen en heb erg meegeleefd met de personen in het boek!

Gespaard: € 2,64

60 Raveleijn ****

Thomas verhuist samen met zijn ouders, 2 broers en 2 zussen van de stad naar een dorp dat zo uit de middeleeuwen lijkt te komen. Niks aan. Hij baalt verschrikkelijk dat hij zijn band moet verlaten en zijn vienden kwijtraakt voor zo'n stom dorp waar niks te beleven valt... Niets is minder waar als zijn jongste broertje vertelt over een poort waar hij doorheen ging en aan de andere kant in een ridder veranderde. Niets van waar, domme fantasie van een 6-jarige vindt Thomas, de oudste van het stel. Totdat het moment dat hij samen met zijn zusjes en andere broertje ziet dat Joost door de poort gaat. Ze besluiten er achteraan te gaan: ze veranderen inderdaad in ridders in een andere tijd en bij een nederzetting aangekomen wordt hen verteld dat zij DE VIJF zijn die Raveleijn moeten redden..........

Spannend kinderboek van Paul van Loon voor kinderen vanaf 9 jaar. Leest vlot weg en ik kon niet stoppen met lezen omdat ik wilde weten hoe het af zou lopen!

Gespaard: € 2,46

Totaal gespaard: (vorige maanden) € 153,60 + (deze maand) € 11,06 = € 164,66

Op deze laatste dag van het jaar de 2 laatste boeken uitgelezen en kom op een mooi rond getal van 60 gelezen boeken uit. Challenge stond op 47 boeken en dat heb ik dus ruimschoots gehaald. Volgend jaar wil ik proberen 65 boeken te lezen...

Ook een mooi bedrag bij elkaar gelezen: dit wil ik volgend jaar weer gaan doen en hoop dan natuurlijk op een hoger bedrag uit te komen omdat ik ook meer boeken wil lezen.

Rest mij verder nog iedereen een fijne jaarwisseling te wensen en alle goeds voor 2018 en natuurlijk een prachtig leesjaar voor iedereen!



Reacties op: December 2017 Leesupdate

Gerelateerd