Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

December 2018 Leesupdate

op 30 december 2018 door

Hier is hij dan: de laatste update voor 2018. Meer krijg ik niet uitgelezen dit jaar. Op naar het volgende leesjaar!

57 Oomen stroomt over ****

Een graphic novel van Francine Oomen over de overgang met hilarische tekeningen en stukjes tekst. Ben nu al bang voor de heftigste periode!

Gespaard: € 2,40

58 Spreek je chocola? ****½

In de klas van Jaz komt een nieuw meisje, Nadima. Zij spreekt nog geen Engels. Hoe ga je dan een gesprek aan? Jaz geeft een stukje chocola aan Nadima en vervolgens krijgt zij een stukje Turks fruit terug. In de loop van het schooljaar gaat de Engelse taal Nadima steeds beter af en wordt het duidelijk waar zij vandaan komt.

Een hartverscheurend verhaal met verschillende thema's waarbij het vluchtelingen thema duidelijk naar voren komt en op zo'n indringende manier wordt verteld, dat je het gewoon niet droog kan houden.

Gespaard: € 2,03

59 Een jongen met de naam Kerstmis ****

Nikolas (bijnaam Kerstmis) woont met zijn vader in Finland. Op een dag komt de jager om de vader van Nikolas te vragen te helpen zoeken naar het Elfendorp in het hoge noorden. In de tussentijd komt de tante van Nikolas in huis om op hem te passen. Enige nadeel..... tante haat kinderen en laat Nikolas buiten de deur slapen.... Als Nikolas het na lange tijd helemaal zat is, besluit hij op zoek te gaan naar zijn vader. Hij helpt een rendier die daarna niet meer van zijn zijde wijkt. Samen beleven ze spannende, ongelooflijke avonturen.

Een kinderboek dat het verhaal verteld hoe Kerstmis is ontstaan....

Gespaard: € 2,54

60 Sushi en Chardonnay ***

Wanneer Nicki (Nick voor haar vriendinnen) ontslagen wordt als receptioniste bij een platenmaatschappij, biedt haar vriendin Petra (Peet voor haar vriendinnen) haar een baan aan als receptioniste bij het tijdschrift Isis. Door omstandigheden wordt Nick bijna gedwongen om de horoscopen voor haar rekening te nemen. Ze gaat hiervoor een spoedcursus volgen en blijkt er nog best goed in te worden. Ze wordt uitgenodigd bij een tv show en zo krijgt Savon (Nick's naam voor de horoscopen) bekend, krijgt een paar vaste klanten en groeit uit tot een ware bekendheid met eigen show. Ondertussen zijn er ook nog rockster Paul en benedenbuurman Rob...

Een aardig verhaal voor tussendoor, maar niet bijzonder goed. Een magere 3 sterren kreeg het van mij.

Gespaard: € 2,24

61 Ben je boos, pluk een roos ****

Markus struikelt e reageert boos. Meteen heeft hij spijt, maar zijn boze bui is de wereld al ingestuurd: komt eerst bij zijn zus terecht, vervolgens bij haar vriendje en zo gaat de bui door naar allerlei verschillende mensen tot een marktkoopvrouw hem inpakt, bundelt en in de zee gooit. Markus is al die tijd zijn boze bui achterna gegaan om hem terug te nemen. De vrouw geeft hem een goede tip.

Verhaal voor kindjes vanaf een jaar of 4 met een boodschap. Geen afbeelding van dit boek omdat hij op Hebban alleen de titel en verder niks bekend is over dit prentenboek.

Gespaard: € 0,28

62 Boeren, Burgers, Duitselui ***

Een verslag van Tjarda Kanters die met haar man Davy en kinderen Jelle en Mirre naar Duitsland vertrekt om daar samen met haar broer en zijn gezin een kaasboerderij te beginnen. Een verslag over de Duitse bureaucratie bij de verbouwing van de monumentale boerderij, de opstartproblemen van het gezin, de taalbarierre, het ontdekken van de Duitse cultuur (kortom: het integreren in Duitsland) en het langzaam aan thuis gaan voelen.

In het kader van onze aanstaande emigratie naar Oostenrijk een leuk boek om te lezen waar je tegenaan kan lopen. Al heeft mijn man straks wel gewoon een baan bij een bedrijf en hoeve we niks te gaan verbouwen enzo. Het integreren komt natuurlijk wel aan de orde.

Leuk boekje om tussendoor te lezen.

Gespaard: € 1,14

Gespaard: (vorige maanden) € 166,41 + (deze maand) € 10,63 = € 177,04

Mijn challenge van 65 boeken heb ik niet gehaald. Wel heb ik dit jaar dikkere boeken gelezen en heb in totaal € 12,38 euro meer gespaard wat betekent dat ik maar liefst 1.238 bladzijden meer heb gelezen! Ben dus niet geheel ontevreden met het resultaat.

Grappig detail: vorig jaar begon ik de maand december ook met boek nummer 57 en heb ik in totaal 60 boeken gelezen. Dus heb ik nu niet alleen meer bladzijden gelezen, maar ook 2 boeken (of boekjes) meer.

Op naar volgend jaar, Ben benieuwd wat het jaar 2019 mijn man en mij gaat brengen. We heben heel veel zin in de emigratie en zijn nu druk bezig met alles dat daarbij komt kijken.

Voor iedereen een knallend uiteinde, een bruisend nieuw begin en vooral heel veel geluk en leesplezier voor 2019!



Reacties op: December 2018 Leesupdate

Gerelateerd