Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Februari leesupdate

op 27 februari 2017 door

Hierbij de boeken die ik in februari heb gelezen.

7 Hoe The Secret mijn leven veranderde ***

Na de verschillende boeken die Rhonda Byrne heeft uitgegeven (The Secret, Hero, Magic, Power, The Secret for teens), is het tijd voor een boekje met succesverhalen van mensen die die boeken hebben gelezen. Hoe men van een heel naar leven naar het leven van hun dromen hebben kunnen gaan door toepassing van The Secret.

Ik vond het erg leuk om die succesverhalen te lezen. Inspireert om eens serieus aan de slag te gaan met The Secret en meer te manifesteren dan een fantastische parkeerplaats of groene stoplichten als ik aan kom rijden!

Het boek zonder dankwoord was 129 pagina's: € 1,29 naar spaarrekening.

8 Ontworteld *****

Dit boek verteld het verhaal van een tovenaar (beter bekend als De Draak) die elke 10 jaar een meisje uit de vallei uitzoekt om met hem mee te gaan: samen zorgen ze ervoor dat HET WOUD niet te ver oprukt. Deze keer neemt hij Agnieszka mee, een schuchter meisje dat aanleg voor toveren blijkt te hebben. Je ziet haar veranderen van een schuchtere, stuntelige heks naar een vastbesloten heks die er alles voor over heeft om het woud te verslaan. Samen beleven ze zeer spannende momenten in hun strijd tegen het kwaad van het woud.

Zelden geef ik 5 sterren, maar dit boek is het dubbel en dwars waard! Vanaf het eerste moment werd ik het verhaal ingezogen en ik kon niks anders doen dan elke vrije minuut die ik had het boek in te duiken! Wat was het adembenemend spannend en wat heeft de schrijfster het boek beeldend geschreven: ik zag werkelijk alles voor mijn ogen gebeuren terwijl ik zat te lezen!

Een dik boek deze keer: 506 bladzijden en dus € 5,06 gespaard.

9 De grijze jager 3: Het ijzige land ****

In dit deel reizen we verder mee met Will en Evanlyn die ontvoerd zijn door de Skandiërs en meegenomen worden naar Skandia om daar als slaven verkocht te worden. Will raakt verslaafd aan warmkruid (aan hem verstrekt om zijn wil te breken en hem tot een volgzame slaaf te maken). Kan hij van die verslaving afkomen? Ondertussen gaan Halt en Arnaut op weg om Will en Evanlyn te gaan zoeken, maar worden onderweg telkens opgehouden en zelfs gevangen genomen. Kunnen zij zichzelf redden? En belangrijker zullen zij hun reis voort kunnen zetten om hun vrienden te redden?

Dit was weer een spannend deel over Will en zijn vrienden. Het heeft een heel erg open einde en maakt dat ik meteen in deel 4 wil gaan beginnen met lezen!

Met dit boek € 3,24 gespaard.

10 Het meisje in de trein ***

Rachel reist elke dag in de trein langs haar oude huis, waar haar ex en zijn nieuwe vrouw met baby wonen. Een paar huizen verder (of terug, net welke kant je op reist), woont een stel dat voor Rachel een droompaar is: de liefde straalt er vanaf. Dan opeens is de vrouw van het droompaar verdwenen. Rachel besluit haar observeringen door te geven aan de politie. Helaas blijkt ze niet zo'n betrouwbare ooggetuige: ze is zwaar alcoholiste..... Later wordt het lichaam van de vrouw gevonden: vermoord. Wordt de moordenaar gevonden? Zal Rachel zich weer kunnen herinneren wat ze die bewuste dag heeft gezien?

Eigenlijk snap ik niet waar de hype rondom dit boek vandaan komt. Echt interessant vond ik het niet. Alleen was ik wel nieuwsgierig genoeg om dan toch te willen weten 'wie het gedaan heeft' en of het met Rachel goedkomt dat ik het boek toch uit heb gelezen....

Met dit boek heb ik € 3,58 gespaard.

11 Ten westen van de vrijheid ***

Dit boek mocht ik voor een leesclub lezen.

Mijn recensie staat hier

Om heel eerlijk te zijn had ik meer van dit verhaal verwacht. Dat er meer spanning in zou zitten, maar dat viel me een beetje tegen.

Met dit boek heb ik € 3,00 gespaard.

12 Bloedlijn ****

Ik had al het een en ander aan lovende woorden over de boeken van Corine Hartman gelezen en besloot als laatste boek van deze maand Bloedlijn van haar te gaan lezen.

Jessica Haider gaat een half jaar na de moord op haar zoon Nick weer als rechercheur aan de slag. Ze krijgt een op het oog makkelijke zaak onder handen: zelfmoord van de 16-jarige Kim van Brugge. Jessica's intuitie zegt echter iets anders. Ze vermoedt dat Kim vermoord is. Daarnaast krijgt ze van de moordenaar van Nick foto's van haar ex-man die vastgebonden zit. De foto's komen met enige tussenpozes en worden gruwelijker. Ze zet alles op alles om haar ex-man te vinden en te redden.

Ik vond dit een erg goed boek. Spanning goed opgebouwd en met een einde dat ik gewoonweg niet aan zag komen!

Met dit boek heb ik € 2,80 gespaard.

Eindstand deze maand

Had ik eind vorige maand een bedrag van € 14,77 gespaard. Deze maand is het bedrag gegroeid naar € 33,74. Heb dus aardig mijn best gedaan zo te zien!



Reacties op: Februari leesupdate

Gerelateerd