Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Juni 2019 Leesupdate

op 02 juli 2019 door

De maand juni stond bij ons in het teken van zaken afronden wat de relatie van onze dochter betreft. Zondag 30 juni hebben wij de deur van de woning definitief achter ons dicht getrokken: laatste dingen voor de oplevering zijn geregeld en het laatste meubelstuk is via Marktplaats opgehaald. Nu is het alleen nog zaak dat onze dochter en haar ex de woning opleveren. Wel gaat er iemand met haar mee: ze zal niet meer alleen bij hem in de buurt zijn... Ook heb ik tijd gehad om lekker te lezen in juni en ik hoop de trend in juli lekker voort te kunnen zetten. Op naar een nieuwe leesmaand.

Het is hier ruim anderhalve week ruim 30 (tot 38 aan toe) graden geweest. De eerste week van juli koeler: 26, 27 en 28 graden. Nachten wel lekker koel zodat we de woning flink kunnen doorwaaien. Iets minder mag wel ;-)

20 Die Tuchvilla ****

704 blz.

Het weesmeisje Marie wordt vanuit het weeshuis te werk gesteld in het huishouden van de textielbaron heer Melzer. Ze begint als keukenmeisje. Doordat dochter Catharine Marie graag wil portreteren en ontdekt dat Marie tekentalent heeft, wordt Marie al snel de kamenierster van Catherina (Kitty genoemd binnen het gezin). Ook zoon Paul is erg gecharmeerd van Marie. Bij toeval ontdekt Marie meer over haar verleden: wie haar moeder is bijvoorbeeld. Ze is vastbesloten uit te zoeken wie haar ouders zijn. Wat heeft meneer Melzer met het geheel te maken?

Een heerlijk historisch boek dat sterk aan Downton Abbey doet denken: een huishouden met veel personeel dat zo haar eigen problemen heeft. Ik zal zeker ook het twee volgende delen gaan lezen.

21 Boek z voor debuutprijs

199 blz.

Verslag in augustus

22 Parel *****

592 blz.

Nadat Star haar afkomst heeft gevonden, besluit CeCe naar Thailand te vertrekken om op vakantie te gaan. Eenmaal daar besluit ze naar Australië te vertrekken om te kijken of ze kan ontdekken wie zij is en wat haar afkomst is. De aanwijzing die ze heeft gekregen van Pa Salt is dat Kitty Mercer een aanknopingspunt is. Het verhaal brengt ons naar de tijd dat Kitty naar Australië gaat om een oudere vrouw gezelschap te houden. Daar wordt ze voorgesteld aan de familie Mercer en trouwt ze met Andrew. Dan begint haar leven in Australië pas echt. In dit boek leren we een heel andere CeCe kennen dan dat ze overkomt in de vorige delen: een hele verademing.

Het boek greep me vanaf het begin en voor mijn doen had ik dit boek heel snel uit. Wat was het verhaal in het verleden weer heerlijk om te lezen, maar ook het verhaal in het heden vond ik erg boeiend. Een dikke 5 sterren. Beter dan het vorige deel!

23 Vergelding ****

256 blz.

Liquidaties op klaarlichte dag. Ogenschijnlijk een afrekening in het criminele circuit. De nieuw aangestelde hoofdinspecteur Anne Kramer, chef van het bureau Zware Criminaliteit van de Centrale Recherche voelt de enorme druk op haar schouders om dit op te lossen en wel zo snel mogelijk! Fred de Lange komt in beeld en via hem probeert het team de zaken op te lossen.

Totaal gelezen pagina's: 4.820 + 1.751 = 6.571



Reacties op: Juni 2019 Leesupdate

Gerelateerd