Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Mei 2018 Leesupdate

op 29 mei 2018 door

15 Gewoon Sanne ***

Alweer het zesde deel in de Sanne reeks van Marjan van den Berg.

Na het overlijden van haar man Frank neemt Sanne het besluit dat Wichard en zijn kersverse vrouw Hannah met haar kinderen in het huis van haar en Frank op de camping kunnen gaan wonen om de camping te runnen. Zelf wil ze weer terug naar de stad en een baan zoeken. Ze komt als concierge op een middelbare school terecht en heeft het enorm naar haar zin. Ze huurt een flatje en daar leert ze Daan en Abel kennen met wie ze het heel erg goed kan vinden. Zal ze haar leven zonder Frank op kunnen bouwen?

Gespaard: € 3,47

16 Dossier 64 ****

Nadat er een overval is geweest op de dochter van een collega van Carl Morck en diens assistent Assad, komt Rose met een dossier van een prostituee vermist is. Al snel komen ze bij een aantal andere mensen uit die ook rond die tijd vermist zijn geraakt en nooit meer gevonden zijn. Ze komen ook terecht bij de ultrarechtse politieke partij "De Zuivere Lijn" die zich inzet voor een Denemarken met alleen maar mensen 'die het recht hebben te leven'. Een partij die beweert dat zwakzinnigen, armen, kleurlingen, etc. niet in het land thuishoren en in het geheim dan ook aborties en sterilisaties uitvoeren. Wat hebben de verdwijningen en deze partij met elkaar te maken?

Heerlijk boek weer om te lezen. Door de 2 verhaallijnen zie je als lezer al snel verbanden die de politie natuurlijk nog gewoon uit moet zoeken. Het plot zorgde voor een verrassing: die zag ik niet aankomen...

Gespaard: € 4,69

17 Te lijf ***

In dit boek vertellen Isa Hoes en Medina Schuurman hoe zij de overgang ervaren en gaan ze op onderzoek uit hoe ze "mooi" en goed door die overgang heen kunnen komen.

We lezen wat de (meestal) ongemakken zijn, maar vooral ook deskundigen aan het woord waardoor er feiten op tafel komen en tips om er zo goed mogelijk doorheen te komen.

Vond het prettig om de ervaringen van beide vrouwen te lezen al gaan de stukken over botox en trilplaten me dan weer wat te ver.

Gespaard: € 1,87

18 Gelukkig Sanne ****

Sanne gaat als vrijwilligster mee naar India om een reportage voor India te helpen maken. Ze doet er heel veel nieuwe indrukken op. Wichard is in één klap alleen met de kleine Rinke en naast de zorg voor de kleine meid heeft hij ook nog een camping die hij moet runnen. Daardoor maakt hij een verkeerde beslissing als zijn moeder op vakantie is met zus Cathy en zwager Willem. Veel gelukkige en verdrietige momenten in dit boek.

Tot op heden vind ik dit het beste boek in de Sanne reeks. Juist door alle emoties en verwikkelingen die er in voor komen.

Gespaard: € 3,31

19 Poppenhuis ****

Na het verdwijnen van de dochter van Pieter Vos heeft hij de politie de rug toegekeerd en heeft hij zich teruggetrokken op een woonboot. Dan verschijnt Laura Bakker, een jonge vrouw uit Friesland die als agente in Amsterdam aan het werk is gegaan,  voor hem en zij probeert hem in opdracht van de hoofdcommisaris te overtuigen terug te komen om te helpen bij het opsporen van Katja Prins die ogenschijnlijk onde dezelfde omstandigheden is verdwenen als de dochter van Pieter Vos. Dan begint de speurtocht. Hebben beide zaken met elkaar te maken? Wat hebben de hoge pieten in de Amsterdamse gemeenteraad met deze zaak te maken? En de Amsterdamse onderwereld, speelt die ook een rol?

Ik vond het een fijn boek om te lezen.

Gespaard: € 4,11

20 Het onhandige eendje ***

Een heel lief verhaaltje over een eendje dat telkens struikelt: zijn pootjes zijn wat te groot....

Gewoon een lief verhaaltje tussendoor.

Gespaard: € 0,24

21 Een week in Parijs *****

Als Fay met school in de Notre Dame in Parijs is, doet het klokkengeluid haar ineenkrimpen: ze krijgt bepaalde gevoelens door en een soort van herkenning en dat terwijl dit helemaal niet kan: ze is immers nooit in Parijs geweest? Thuis vertelt ze het voorval aan haar moeder en die zegt ook dat ze nooit in Parijs is geweest. Jaren later mag Fay als violiste met een orkest mee naar Parijs om daar een aantal concerten te geven. Haar moeder ligt op dat moment in het ziekenhuis en als Fay haar vertelt dat ze naar Parijs gaat, zegt haar moeder dat ze in een kist moet kijken en in Parijs in een klooster naar Mére Marie moet vragen.

Bij het klooster aangekomen, verneemt ze dat Mére Marie overleden is en krijgt ze de naam van een andere vrouw van de monnik die nog in het klooster is. Als ze de vrouw heeft gevonden, nodigt die haar de volgende dag uit om naar het verhaal te vertellen waar Fay recht op heeft. De paar volgende dagen krijgt ze het verhaal over haar ouders ten tijde van de Tweede Wereldoorlog in Parijs te horen en doet haar hele levensverhaal wankelen.

Erg mooi en aangrijpend verhaal om te lezen. Het nam me mee naar de beginjaren 40 en greep me naar de keel. Vind het verhaal 4,5 ster waard en zo is het 5 sterren geworden.

Gespaard: € 4,10

22 De zeven zussen *****

Als Pa Salt overleden is, worden zijn 6 geadopteerde dochters opgeroepen naar huis te komen. Daar krijgen ze te horen dat hij al in de zee is neergelaten. De notaris verteld de dames wat Pa Salt heeft nagelaten. Er staat iets in de tuin met daarop voor elke zus coördinaten en een omschrijving in het Grieks. Elke zus krijgt van de notaris een brief met aanwijzingen over haar afkomst. Maia is de eerste en tevens oudste zus die we volgen in haar zoektocht naar haar afkomst. Haar coördinaten leiden haar naar het huis van haar overgrootmoeder die ernstig ziek is en in eerste instantie niks met haar te maken wil hebben. Toch geeft het dienstmeisje een stapel brieven aan Maia die Maia's overgrootmoeder aan de moeder van het dienstmeisje (nu ook al op leeftijd) heeft geschreven. Door die brieven krijgt Maia een aardig inzicht in haar afkomst.

Prachtig boek vond ik het!

Gespaard: € 6,21

23 Miss Match ****

Na Miss Communicatie is dit het tweede boek over de vriendinnen Didi, Lein en Iris. In dit boek lezen we over Lein die naar Amsterdam is verhuisd en haar bedrijf Gingibas op poten zet. Haar aandeelhouders die ze inmiddels heeft, dringen aan op uitbreiding in het buitenland met productie in China. Ze heeft het gevoel dat ze weinig meer te zeggen heeft over haar eigen bedrijf en besluit het touw in eigen handen te nemen. Maar is dit wel zo? En zijn haar aandeelhouders wel zo betrouwbaar als ze denkt? Samen met haar nieuwe rechterhand Jonas vliegt ze de wereld over om mogelijkheden te vinden om Gingibas een wereldwijd succes te maken.

Weer een onwijs leuk boek om te lezen. Las lekker weg door de prettige schrijfstijl en het werd nog spannend ook!

Gespaard: € 2,88

Gespaard: (vorige maanden) € 50,77 + (deze maand) € 30,88 = € 81,65

* Wat een heerlijke leesmaand was dit, zelfs met een dikke pil erbij! Vraag me niet hoe ik het voor elkaar heb gekregen zo veel te lezen.... Ben heel benieuwd hoe het komende maand zal gaan.



Reacties op: Mei 2018 Leesupdate

Gerelateerd