Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

November 2018 Leesupdate

op 29 november 2018 door

49 De grenzeloze ****

Afdeling Q wordt gebeld voor hulp door een politieman uit Bornholm die al heel lang jacht maakt op de moordenaar van Alberte die door een 'ongeluk' geschept is door een auto. De klap kwam echter zo hard aan dat ze boven in een boom is gevonden. Er zijn geen remsporen gevonden op de plek van het ongeluk en dat is hoogst verdacht. Carl wil zich absoluut niet in de zaak verdiepen, maar Rose denkt daar duidelijk anders over...

Weer een keigoed verhaal van Jussi Adler Olsen al zat er wel een traag stuk in het verhaal. Dat nam het plezier van het lezen niet weg. Bij dit boek werd ik erg op het verkeerde been gezet en de uiteindelijke dader had ik niet verzonnen.

Gespaard: € 5,28

50 Het leven is leuk Sanne ****

In dit twaalfde boek over het leven van Sanne en iedereen die haar lief is, worden we mee genomen tijdens de voorbereidingen van haar huwelijk met Thijs. Als de dag eindelijk daar is, hoort ze tot haar eigen verbazing dat ze 'nee' zegt. Ze hebben nog wel het feest om de vriendschap die ze hebben te vieren. Daarna hoort Sanne niks meer van Thijs en moet ze via de televisie vernemen dat hij zich voorgenomen heeft op een berg te gaan mediteren om de wereld te verbeteren.... De rest van het boek is een stroomversnelling van allerlei gebeurtenissen.

Dit is een boek waarbij ik verontwaardigd was, heb zitten lachen en huilen: bijzonder dat een boek kan maken dat ik zoveel emoties voel tijdens het lezen.

Gespaard: € 2,71

51 Ik zie je op het strand ****

Clemency en Sam ontmoeten elkaar in een vliegtuig op weg naar huis. Er is een enorme klik tussen hen. Hij blijkt echter getrouwd te zijn. Als ze elkaar een paar jaar later weer ontmoeten, is hij de nieuwe vriend van de zus van Clemency en is het een no go. Omdat haar zus Clemency altijd pest dat ze nog steeds geen vriend heeft, besluiten haar beste vriend Ronan en zij om voor een koppel te spelen.

Weer een heerlijk boek van de hand van Jill Mansell. Dit keer geluisterd via Bookchoice: het boek leende zich hier uitstekend voor.

Gespaard: € 3,36

52 Voor altijd Sanne ***

Na het vreselijke auto ongeluk dat Sanne en Thijs hebben gehad -waarbij Thijs is overleden- beseft Sanne dat ze er een tijdje uit wilt. Alleen. Ze boekt een reisje naar Londen en ontmoet Stef op het vliegveld die ook naar Londen gaat en in hetzelfde hotel blijkt te zitten als Sanne. Ze trekken de hele week samen op en het voelt zo goed voor Sanne dat ze besluit eerder terug te vliegen zodat ze samen met Stef de terugreis kan maken. Al snel valt het besluit dat hij bij haar blijft.

Stef is schrijver en heeft een enorme onhebbelijkheid waar Sanne snel genoeg achter komt als ze samen zijn en hij al zijn tijd aan het schrijven van zijn volgende boek gaat besteden. Ondertussen heeft ze goede tijden met haar vrienden en familie, zoekt ze de pesterijen tegen kleindochter Rinke uit en brandt haar boshuis in de Ardennnen af.

Ook tijdens het lezen van dit dertiende boek weer warme gevoelens voor Sanne en iedereen die haar lief is.

Gespaard: € 2,09

53 De verdenking ****

Een oude politiecommissaris is herstellende van de operatie die hij net heeft ondergaan als hij een foto in een blad ziet staan. Zijn arts ziet de foto ook en trekt wit weg: de foto lijkt heel erg op iemand die hij kent. Dat zou echter niet kunnen omdat de SS-kamparts van de foto ergens anders zou zitten. Zo begint de commissaris een vermoeden te krijgen van een persoonsverwisseling en besluit dat hij opgenomen wil worden in de kliniek van de bewuste man. Daar komt hij toch wel in een erg hachelijke positie terecht en is het nog maar de vraag of hij de kliniek levend zal verlaten....

Een beklemmend boek waar erg mooie zinnen worden gebruikt.

Gespaard: € 1,33

54 Droom maar Sanne ***

In dit veertiende en vooralsnog laatste deel van de Sanne serie, ontmoeten Stef en Sanne Nana in het huisje dat Stef's schoonvader aan Stef heeft nagelaten. Terug in Nederland komt Nana bij Sanne in huis en vertelt dat ze ongeneeslijk ziek is en dat ze eigenlijk in dat huisje wil sterven maar dat de doktoren haar niet willen laten gaan. Sanne besluit om Nana haar laatste wens te laten vervullen en Nana bij te staan in de tijd die haar nog rest.

Vriendin Marleen gaat speeddaten, Schaapje ontmoet de liefde, Sanne wordt achtervolgd door allerlei zeer opvallende auto's en gaat er op uit naar Ameland zodat ze tot zichzelf kan komen.

Kortom een boek waarbij je je geen minuut hoeft te vervelen. Ik vind het jammer dat er nog geen deel 15 uit is: ik wil doorlezen over het leven van Sanne!

Gespaard: € 2,44

55 Chateau de Provence ****

Luuc en Julia hebben in de Provence een heus kasteel gekocht. Het is Julia's droom om beautyvakanties te organiseren op het kasteel. Tijdens de verbouwingen worden ze nogal tegengewerlt door de lokale bevolking. En dan vinden ze ineens de vermiste Cherie dood in hun kelder..... Rare ongelukken volgen er op. Is dit allemaal toeval of is er opzet in het spel?

Het boek werd spannender en spannender: in 2 dagen dit boek uitgelezen....

Gespaard: € 2,83

56 Rampenkamp ***

De verlegen Joosje wordt voor een week op kamp voor verlegen kinderen gestuurd door haar moeder. Haar vader vindt het best een beetje zielig en probeert haar op te beuren als hij zachtjes zegt: "Het is maar voor 7 nachtjes." Joosje denkt er anders over. Wie had kunnen vermoeden als ze van een onzeker, verlegen meisje uitgroeit tot een ware heldin als ze Stevie vindt die een soort van weggelopen is?!

Een jeugdboek over een kamp voor verlegen kindjes: hier worden oefeningen gedaan waardoor de kinderen hun verlegenheid kunnen overwinnen. Fijn om te lezen met een beetje spanning er in.

Gespaard: € 0,86

Gespaard: (vorige maanden) €145,51 + (deze maand) € 20,90 = € 166,41

Het grappige is dat ik op het moment minder boeken gelezen heb dan vorig jaar maar er wat spaarbedrag betreft al voorbij ben. Dit jaar dus duidelijk dikkere boeken gelezen. Kwam ik vorig jaar uit op een bedrag van € 164,66, zit ik nu al op een bedrag van € 166,41! En dat met nog een maand te gaan.....

Nog 9 boeken te gaan voor mijn HRC en dat met een mega drukke maand in de winkel. We zullen zien....



Reacties op: November 2018 Leesupdate

Gerelateerd