Meer dan 4,0 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Schrijfinspiratie, kun je zonder?

op 03 maart 2021 door

Zeker ben je een lezer, maar misschien schrijf je ook. Voor jezelf, poëzie, verhalen of een boek.

Misschien ben je vroeg opgestaan om eindelijk weer aan je verhaal of boek te schrijven. Alleen, je hebt werkelijk geen idee wat je zou moeten schrijven. Waar is je inspiratie gebleven? Hieronder 10 tips voor meer inspiratie.

1. Elke dag 10 ideeën

Begin elke dag met het opschrijven van 10 ideeën. Dat is de manier om te zorgen voor meer inspiratie en creativiteit. Weet je na een paar dagen niets meer voor je verhaal, boek of blog? Bedenk dan ideeën voor je bedrijf, thuis of voor een vriend(in). Waar het om gaat is meer inspiratie creëren. Je hoeft niet alle ideeën te gebruiken.

2. Schrijfplek

Wissel eens van schrijfplek. Schrijf vandaag in je tuin, het bos, of op het strand. Je krijgt dan andere indrukken en die kun je weer verwerken in je verhaal of boek.

3. Natuur

Ga de natuur in. Laat je computer vandaag eens met rust en pak een notitieboek, een pen en ga naar buiten. Ga op een bankje zitten en luister naar de vogels, het geluid van water of andere natuurgeluiden. Trek je schoenen uit en loop over het vochtige gras, harde kiezels of droge bladeren. Ruik aan een bloem, proef een kruid of bes en beleef.

4. Mediteer

Kies een rustige plek, sluit je ogen en laat je gedachten eens voorbij stromen. Rust in je hoofd zorgt voor meer ruimte en inspiratie.

5. Doorschrijven

Heb je geen inspiratie? Begin dan met doorschrijven. Zet je alarm op 15 minuten en ga schrijven. Je pen mag niet van het papier komen voor je wekker gaat. Het gaat niet om kwaliteit, maar om de kwantiteit deze keer. En na een heleboel rommel, komt er waarschijnlijk ook iets moois boven drijven. Maar het hoeft niet.

6. Kunst

Laat je eens inspireren door kunst. Ga vandaag naar een park met beelden. Kijk er aandachtig naar. Wat doet het met jou? Krijg je er associaties bij? Wat heeft de kunstenaar geïnspireerd?

7. Schrijfoefening

Doe een schrijfoefening. Je hebt een eigen schrijfstijl en een voorkeur voor een genre. Iets heel anders schrijven opent andere deuren. Misschien vind je het niets, maar waarschijnlijk krijg je weer nieuwe inspiratie. In mijn nieuwe boek vind je er heleboel.

8. Vroeger

Ga terug naar vroeger. Sluit je ogen en wacht op een herinnering uit je jeugd.  Schrijf op wat je voelde, hoorde, rook, zag en proefde. De kans is heel groot dat er steeds meer herinneringen komen en dat je het scherper voor ogen krijgt. Gebruik die herinnering of de emoties, sensaties die je voelde en ga schrijven.

9. Speel

Speel! Spring in een plas, gooi met bladeren of ga op het gras liggen en kijk naar de wolken. Wees onbevangen als een kind. Je kunt ook spelen met woorden zoals met koelkastpoëzie of met storycubes. Geniet, lach en zie maar wat komt.

10. Loslaten

Laat het los. Ga iets heel anders doen. Je mag vandaag niet schrijven.

Hoe kom jij aan inspiratie om te schrijven?

P.S. Op 10 april verschijnt mijn boek 'Ik heb alrijd schrijfinspiratie- en met dit boek jij ook'. Zet het boek vast in Hebban op je leesplankje.Reacties op: Schrijfinspiratie, kun je zonder?

Gerelateerd

Over

Jolanda Pikkaart

Jolanda Pikkaart

Lezen en schrijven, ik kan niet zonder. Wat is er mooier dan hier je werk van ma...

Gesponsorde boeken