Meer dan 4,2 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Succes met je boekmarketing!

op 17 oktober 2018 door

“Succes met je boekmarketing!” Riep een kennis toen ik met mijn schrijfzusje Petra Knaapen naar Leeuwarden vertrok. Dat ik een boek schreef of in dit geval een kort verhaal, begreep ze wel. Maar al dat gedoe er omheen...

Vergis je niet, een boek verkoopt zich niet zelf. Natuurlijk is het eenvoudiger als je al fans hebt of een bestsellerauteur bent, maar dan nog, een auteur moet aan het werk. Ook al geef ik adviezen als schrijfcoach aan mijn klanten, zij zijn he gezicht, zij vertellen het verhaal.

Boekmarketing in het Noorden

In dit geval genoten we er echt van. We gingen in gesprek. En overal in Leeuwarden zag je ‘Paal 15’. Tussen de tijdschriften in de supermarkt, in de Bed en breakdast de Dream en in veel restaurants. Natuurlijk bezochten we ook de boekhandel. En ondertussen bekeken wij Leeuwarden, wat een fijne stad zo dicht bij de Wadden. Op Social media verschenen de foto’s. Bijzondere bomen, kleine straatjes en steeds weer Paal 15. Maar nog niet het hoogtepunt.

Paal 15 bij de film

317deedb805fdc4cc12d577cd9e41eda.jpgOns doel was namelijk naar een film kijken en dat kon alleen in Leeuwarden. Want op 17 november verschijnt Paal 15 met 15 wadverhalen van 15 vrouwen en op 1 oktober was de première van de Wadfilm van Ruben Smit. En hij schreef een quote voor de achterflap van ons boek. We delen de liefde voor de Wadden.

Dus vertrokken we in onze mooiste jurken naar de bioscoop. Als auteur moet je tenslotte goed voor de dag komen. En in onze tas zaten de flyers en de boekenleggers. We spraken mensen aan en natuurlijk ging Paal 15 weer op de foto. Zou er nog iemand in Leeuwarden zijn die dit heeft gemist?

En we waren ontroerd, moesten lachen of hielden even onze adem in. Wat een betoverend gebied is het toch en wat een prachtige film. Op het podium gaven we Ruben nog even een hand. Boekpromotie is misschien hard werken, maar ook genieten.

Het goede doel

Dit keer is er een bijzonder uitgangspunt. De royalties van het boek gaan naar de Waddenvereniging. Dus staat het boek in hun nieuwsbrief, schrijft Werelderfgoed er over en delen Waddenboswachters graag het nieuws. Want als je dit boek koopt, geniet je niet alleen van de verhalen, maar ook nog eens extra lang van de Wadden. Dus mijn tip: bekijk de film, koop het boek en zorg goed voor de Wadden.

P.s. Ben jij auteur? Wat doe jij aan je boekpromotie?Reacties op: Succes met je boekmarketing!

Gerelateerd

Over

Jolanda Pikkaart

Jolanda Pikkaart

Lezen en schrijven, ik kan niet zonder. Wat is er mooier dan hier je werk van ma...

Marelle Boersma

Marelle Boersma

Marelle Boersma is auteur en schrijfdocent. Na een heel rijtje thrillers over ...

Esther van der Ham

Esther van der Ham

Uitgever van fijne boeken, ook over ingewikkelde onderwerpen gaan bij Droomvalle...

Antoinette Kalkman

Antoinette Kalkman

Hoi! Ik ben Antoinette Kalkman. Uit het bouwjaar 1964. Moeder, ondernemer, marke...

Petra Knaapen

Petra Knaapen

Petra is mede auteur van de verhalenbundel Paal 15. Ze debuteert 09-10-2021 met...

Lijsten

Boeken over de Wadden

op 15 oktober 2018 door Jolanda Pikkaart 2 boeken 0 volgers 0 reacties
Gesponsorde boeken