Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

De eerste keer: Brandon Sanderson

op 31 oktober 2019 door

Er zijn veel auteurs die bejubeld worden, maar waar jij nog geen enkel boek van hebt gelezen. Ken je dat? Ik wel, vandaar deze serie met eerste keren. Dit is een artikelreeks zonder vast patroon, wanneer ik kennis maak met het werk van een auteur plaats ik daar iets over. Mijn TBR is zo veranderlijk als het weer, dus er is geen peil op te trekken wanneer er vervolgartikelen komen. In ieder geval begin ik vandaag met Brandon Sanderson, want dit is een auteur die door velen wordt bejubeld maar waar ik nog nooit iets van heb gelezen.

De boeken van Brandon Sanderson

Als je fan bent van het science fiction genre kun je bijna niet om Brandon Sanderson heen. Hij heeft al vele boeken geschreven, waaronder de "Mistborn" serie, "Staalhard" en de "Calamity" serie. Eind 2018 verscheen het eerste deel in zijn nieuwe serie "Skyward" (met de gelijknamige titel Skyward) en dat verhaal sprak mij wel aan. Ik begon, nu bijna een jaar later, dus blanco aan dit boek. Skyward is niet vertaald en ik heb niet gehoord dat dat gaat gebeuren.

Over Skyward

Spensa's world has been under attack for decades. Now pilots are the heroes of what's left of the human race, and becoming one has always been Spensa's dream. Since she was a little girl, she has imagined soaring skyward and proving her bravery. But her fate is intertwined with that of her father'sā€”a pilot himself who was killed years ago when he abruptly deserted his team, leaving Spensa the daughter of a coward, her chances of attending Flight School slim to none.

No one will let Spensa forget what her father did, yet fate works in mysterious ways. Flight school might be a long shot, but she is determined to fly. And an accidental discovery in a long-forgotten cavern might just provide her with a way to claim the stars.

Yay or nay?

In het begin moest ik een beetje zoeken naar waar het verhaal heen zou gaan en wat ik ervan zou vinden. Ik was bang dat het een beetje oppervlakkig zou zijn, er leek in eerste instantie namelijk niet veel te gebeuren. Dat veranderde echter toen Spensa dingen begon te ontdekken. Echter kwam het verhaal niet direct in een stroomversnelling. Deze stroomversnelling bleef wat uit, maar het verhaal bleef wel interessant. Vanaf de proloog vraag je je namelijk af wat er met Spensa haar vader is gebeurd en of Spensa hetzelfde kan overkomen.

Het duurde wel een tijd voor ik overtuigd was van Skyward. Ondanks dat ik niet goed wist waar het verhaal heen zou gaan en wat ik ermee aan moest, wilde ik wel door blijven lezen. Het boek vraagt daar gewoon om en je wilt weten hoe het allemaal verder gaat. Dat ik het vervolg wilde lezen wist ik pas bijna aan het einde, maar het boek en het werk van Brandon Sanderson is zeker een YAY! Ik heb Starsight ook al vooruitbesteld op Audible. Ik ben benieuwd hoe het verder zal gaan met de personages in Skyward, daar gaan we vanaf 26 november achter komen.

Heb jij al eens een boek van Brandon Sanderson gelezen? Welk boek was dat en wat vond je ervan?



Reacties op: De eerste keer: Brandon Sanderson

Gerelateerd

Over

Brandon Sanderson

Brandon Sanderson

Brandon Sanderson groeide op in Lincoln, Nebraska. Hij studeerde en doceerde cre...