Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Gelezen in september 2019 en LUEK

op 01 oktober 2019 door

September is voorbij, de herfst heeft nu echt zijn intrede gedaan. September kende vooral hele mooie nazomer weekenden en die weekenden heb ik zo ver als kon uitgebuit om te lezen. Dit was ook de maand van #leesuiteigenkast, oftewel LUEK. Ik verdeel mijn gelezen boeken dus onder in uit eigen kast en niet uit eigen kast en maak zo de balans op.

Uit eigen kast

  • Nimmernacht van Jay Kristoff is een dik en soms wat pittig boek. Ik deed er anderhalve week over en ik ben vaak van taal gewisseld. Nederlands, Engels en dan toch maar weer Nederlands. Eerst werd ik gek van de voetnoten, maar toen bleek het Engels toch van een iets ander niveau dan ik in eerste instantie had gedacht. Desondanks vond ik het boek erg goed en gaf ik het 4 sterren.
    Lam van Hannelore Bedert. Dit boek las ik in één avond uit, maar het was niet mijn type boek. Ik gaf het 3 sterren.
    The Black Key van Amy Ewing. Dit laatste deel van The Jewel lag al een jaar op me te wachten en eindelijk las ik het. Ik gaf het 4 sterren.
    The Last Letter van Rebecca Yarros. Dit boek stond al heel lang te wachten en de Nederlandse vertaling is recent verschenen. Ik had het boek alleen al in het Engels, dus ik las het ook in die taal. Ik gaf het boek 4 sterren.
    Verkikkerd van Lisette Jonkman. Ik hoorde veel goeds over deze serie, maar het is niet voor mij weggelegd. Ik las het dus niet uit en stopte al vrij snel.
    These divided shores van Sara Raasch. Ik hoopte op actie, echte piraterij en meer avontuur, maar kreeg iets dat bleef voortkabbelen. Op 56% heb ik de handdoek in de ring gegooid.
    Warcross van Marie Lu. Dit boek zou ik eigenlijk gelezen moeten hebben voor een leesclub begin september, maar dat is niet gelukt. Ik vond het boek verrassend leuk en gaf het 4 sterren.
    The testaments van Margaret Atwood. Het is heel anders dan The Handmaid’s Tale en het duurde ook even voor ik alles doorzag. Maar toen ik er eenmaal in zat ging het lezen goed en uiteindelijk gaf ik het boek 4 sterren.
    De genadigen van Margaret Owen. Dit was een boek waar ik al meer dan een jaar naar uitkeek, maar het was niet wat ik er van verwacht had. Het was vaag, verwarrend en ik kon mijn aandacht er niet bij houden. Ik gaf het, sorry, 1,5 sterren.
    Het schaduwjaar van Kim Liggett. Als ik meer tijd had gehad, dan had ik dit boek zeker binnen een dag uit kunnen lezen. Ik had di tijd niet, waardoor ik er langer over deed. Mijn recensie verschijnt tegen het einde van de leesclub, maar ik gaf het 5 sterren.
  • Genadeloos van Lis Lucassen. Dit boek las ik in één ruk van begin tot eind uit, heerlijk. 4 sterren.
    Sterrenregen van Colleen Hoover ging mee in diezelfde leessessie op diezelfde mooie warme nazomerdag. Ook van begin tot eind uit, 4 sterren.
  • Serpent & Dove van Shelby Mahurin. Ik luisterde dit boeken dat was een goede keuze. Dit in verband met de vele Franse namen en daarnaast werkte het verhaal ook goed als luisterboek. 4 sterren.
  • De baas van Vi Keeland. Dit boek stond al een tijdje op mijn TBR, maar het kwam er steeds niet van. Nu heb ik het uit en het las vrij snel. Toch miste ik iets, 3,5 sterren.

Niet uit eigen kast

  • Doet sneeuw pijn van Carolien Spaans. Dit was het eerste boek van de afgelopen maand en ik had het snel uit. Ik las het in het kader van de shortlist van de Hebban debuutprijs, maar het was niet mijn favoriet. Ik ben niet zo’n non-fictie lezer en gaf het 3 sterren.
  • Red queen van Victoria Aveyard. Dit boek ging in de herkansing in het Engels en landde nu veel beter. Het kreeg 3,5 sterren.
  • Dorstige rivier van Rodaan Al Galidi. Ik wilde dit boek al eerder lezen omdat Rodaan te gast was bij Hebban live, maar het is me niet op tijd gelukt. Dorstige rivier is een boek over Irak in de tijd van Saddam Hussein, maar volgens mij zat er ook een deel ongeloofwaardigheid in. 3 sterren dus.

Zoals je kunt zien heb ik heel veel uit eigen kast gelezen, maar het waren toch voornamelijk de wat nieuwere boeken. Is op zich niet erg, maar niet heel handig als je nog een heleboel hebt liggen.

Heb jij in september veel uit eigen kast gelezen?



Reacties op: Gelezen in september 2019 en LUEK

Gerelateerd