Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Zondag opruimdag

op 10 november 2019 door

Het is zondag en buiten schijnt de zon. Ieder normaal mens gaat op zo'n herfstdag als deze lekker naar buiten, maar ik niet. Nee, ik deed een ander klusje. Je kent het wel, zo'n klusje waarvan je denkt "dat doe ik wel in de kerstvakantie", maar wat je dan tijdens die bewuste kerstvakantie niet doet. Zo'n klus pakte ik vandaag aan.

Ik gebruik zowel Goodreads als Hebban en mijn wil ik lezen plankjes op beide platforms lopen niet gelijk. Dit irriteerde me al langer mateloos, maar ik deed er steeds maar niets aan. Wij gaan hier thuis altijd ruimen in de kerstvakantie, maar dit is echt zo'n klus die je nu gewoon maar eens moet doen omdat je het anders uitstelt. Ik ging dus eens flink aan de slag.

Ik begon met mijn Goodreads plank. Deze plank is redelijk bijgewerkt, dus ik keek eens kritisch naar wat er af kon. Ik begon met 189 boeken en had er na de eerste ronde 168 over. Nette score toch? Maar toen kwam de Hebban plank......

Die Hebban plank was iets minder goed bijgewerkt. De onderste regione had ik al zeker een jaar niet meer aangeraakt, dus daar kon de bezem even flink doorheen. Boeken die ik ooit wilde lezen, maar nu niet meer en boeken die ik niet kan lenen, streamen of die ik niet wil kopen gingen eraf. Ik heb daar ook wel een aantal boeken vanaf gehaald, ik denk een stuk op 15? Op naar de volgende ronde van deze klus.

De volgende ronde van deze klus liet pas echt zien dat mijn TBR planken een regelrechte bende waren. Ik ging deze planken op Hebban en Goodreads eens gelijk trekken, want daar lag vooral mijn grootste bron van irritatie. De ene kant op is gelukt, de andere kant moet nog. Ik bleek heel veel boeken die ik op Hebban op mijn wil ik lezen plankje had gezet, nooit te hebben toegevoegd op Goodreads. Hoppa, daar ging die teller weer. Aan het einde van deze ronde eindigde ik met 212 boeken. Au. Andersom heeft deze klus wat meer voeten in de aarde, want de boeken die ik op Hebban vooral op mijn planken mis, moeten aan de database worden toegevoegd. Dit zijn Engelse boeken en laat Goodreads nou niet de meest up-to-date site zijn. Kortom, het is traag en dit moet ik dus in plukjes gaan doen. Zal dit nog voor de kerstvakantie lukken? Wie zal het zeggen.

In ieder geval heb ik nu weer een beter overzicht van de boeken die ik wil lezen en wordt het hopelijk makkelijker ome r eentje uit te plukken. Kortom, een productieve zondag en minder irritatie.

Heb jij je wil ik lezen plank al eens goed uitgekamd?



Reacties op: Zondag opruimdag