Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Mijn Reading Challenge, april 2019

op 07 mei 2019 door

Door omstandigheden iets later dan ik normaal gesproken doe, maar hier is dan toch het overzicht van de boeken die ik in april gelezen heb. Zes stuks, één minder dan gelukt zou zijn. Ook door diezelfde omstandigheden. Die toch wat belangrijker waren en zijn dan het lezen van een boek. Toch is zes ook wel weer een aardig aantal. En die lichte achterstand die ik nu heb… ach, die denk ik in de loop van het jaar wel in te halen.

d1da23a35aeb4280cd239041da667a84.jpgBruce Springsteen - Born to run
We kennen hem van wereldhits als Streets of Philadelphia, Dancing in the dark en I’m on fire. Toch is Bruce Springsteen, ook bekend als ‘The Boss’, het meest in zijn element als hij op het podium staat. Dat begon bij hem al op zijn vijftiende en nu hij bijna zeventig is, is dat nog niet veranderd, hoewel hij tijdens zijn Springsteen on Broadway-tour door Amerika wel voornamelijk in kleine zalen optrad. In Born to run, zijn autobiografie, dat in 2016 verscheen en waar hij zeven jaar aan heeft gewerkt, vertelt hij over een aantal van zijn optredens, maar vooral over zijn eigen leven.

Gelezen voor: Hebban Reading Challenge
Aantal bladzijden: 528
Soort boek: papieren boek
Waardering: ****


7ee5e52571701f16b667b0b8348bac18.jpgJ.D. Robb - Waanzin
Het is juli 2059 en New York gaat gebukt onder een enorme hitte. De kleine drugshandelaar Louie K. Cogburn wordt gek van de barstende koppijn die hem al drie dagen teistert. Om die pijn te vergeten zet hij zijn muziek keihard aan, tot ongenoegen van zijn buurman. Die klopt bij hem aan, waarna Louie zijn honkbalknuppel pakt en begint te slaan. De politie wordt erbij gehaald, maar Louis sterft onder hun ogen. Eve Dallas wordt belast met het onderzoek naar de bijzondere dood van Cogburn, en niet veel later ook dat van een andere man. Het merkwaardige is dat een computer daarvoor verantwoordelijk lijkt te zijn.

Gelezen voor: redactionele Hebban-recensie
Aantal bladzijden: 382
Soort boek: papieren boek
Waardering: ****


49eb992387970a9de5d9cf09ee13bdb9.jpgJane Harper - Verlaten
Middenin de outback, het hete niemandsland van Australië, ligt een oud graf, van een veedrijver. De broers Nathan en Bub, die ieder een enorm terrein bezitten, staan bij het graf. Een derde broer, Cameron, ligt aan het voetstuk van de grafzerk, dood. Cam had de laatste tijd problemen, zelfmoord wordt dus niet uitgesloten. Maar er zijn vragen. Want het is ook mogelijk dat hij niet voor een vrijwillige dood gekozen heeft. In dit dunbevolkte en afgelegen gebied zijn dan weinig verdachten. Nathan probeert uit te zoeken wat er precies met zijn broer is gebeurd en stuit daarbij op geheimen uit het verleden.

Gelezen voor: Thriller Club
Aantal bladzijden: 416
Soort boek: papieren boek
Waardering: ****


3830500e4165aa03e855b47d5908fba0.jpgTieme Woldman - Doodzonde
Twee wielrenners treffen op een bankje op de VAM-berg, het hoogste punt van Drenthe, een man aan. Hij reageert niet op hun groet en op hun vraag of alles goed met hem is. Het blijkt dat hij met een ongebruikelijk voorwerp is vermoord. Rechercheur Tom Wessels leidt het onderzoek naar de moord en daaruit komt naar voren dat het slachtoffer door een voormalig zakenpartner met de dood is bedreigd. Die blijkt niet de enige verdachte te zijn. De zaak komt in een ander daglicht te staan als er een vergelijkbare moord wordt gepleegd en Wessels tot een belangrijke ontdekking doet.

Gelezen voor: Thriller Club
Aantal bladzijden: 192
Soort boek: papieren boek
Waardering: *** (eigenlijk tweeënhalf)


5fc55dd5bea55c04c6775aa05394ddb0.jpgKasper van Beek - Vogelvrij
Olaf is advocaat in het bedrijf van zijn schoonvader en leidt een rustig leventje. Dan ontvangt hij een envelop waar zich alleen maar een foto in bevindt. Van hem, samen met een onbekende man. Olaf kan zich niets van de omgeving en de foto herinneren. Hoewel zijn familie het als grap beschouwt en hem zegt het te moeten laten rusten, kan hij dat niet. Hij krijgt hulp van zijn collega Mila, daarvoor heeft ze haar eigen redenen. Ze gaan op zoek naar de plek waar de foto genomen is en de waarheid achter de foto komt steeds dichterbij. Maar hun zoektocht is niet zonder gevaar.

Gelezen voor: Thriller Club
Aantal bladzijden: 288
Soort boek: papieren boek
Waardering: ***


b850a797b5343ddaa1023fd9159c4412.jpgNatalie Pagie - De trip
Op het eiland Hawaï vinden de televisieopnames plaats van het extreme adventure-programma De Trip. De journalisten Tara Linders en Diego Martinez zijn namens hun krant bij de opnames aanwezig. Tara heeft echter ook nog een andere missie, die heeft met haar verleden te maken. Cassandra, een vrouw die ze heeft ontmoet, kan haar daarmee helpen. Tara ontdekt dat deze vrouw ook een commune leidt en bizarre rituelen uitoefent en wil daar meer over weten. De vulkaan Mauna Loa staat echter op uitbarsten en moet iedereen van het eiland worden geëvacueerd. Tara en Diego blijven om te achterhalen wat er allemaal aan de hand is.

Gelezen voor: redactionele Hebban-recensie
Aantal bladzijden: 304
Soort boek: papieren boek
Waardering: ***


Ruim 2100 bladzijden waren het de afgelopen maand met exact een gemiddelde waardering van drieënhalve ster (het boek van Tieme Woldman tel ik daarbij mee voor drie sterren). Het begon met een boek uit de Reading Challenge categorie ‘lees een boek uit een genre dat je nooit leest’ en ja, omdat ik een groot liefhebber van de muziek van Springsteen ben, was mijn keus dus niet zo heel erg moeilijk. En het eindigde met een reis naar Hawaï.

Wat was jouw gelezen boek uit de Reading Challenge categorie voor april?



Reacties op: Mijn Reading Challenge, april 2019

Gerelateerd